STIRI Liga I Alungat din oraşul natal, Jula s-a întors la a doua sa casă

Cristi Munteanu - Emil Jula - Ovidiu Burca (FOTO Marian Brailescu)Cristi Munteanu - Emil Jula - Ovidiu Burca (FOTO Marian Brailescu)Ca orice jucător care se respectă, Gabriel Emil Jula şi-a dorit, pe final de carieră, să ajute echipa care l-a lansat în fotbalul mare. Din acest motiv, el a acceptat imediat oferta celor de la Universitatea Cluj, mergând pe urmele unor fotbalişti ca Gabriel Paraschiv sau Sergiu Costin, care s-au întors la Moreni, respectiv Bistriţa. Din păcate pentru masivul atacant, după doar cinci etape de Liga I, clujenii l-au aruncat ca pe o măsea stricată, chiar dacă intenţiile lui Jula au fost dintre cele mai bune.
Imediat, el a primit o ofertă de la a doua sa casă, fiind adus la Oţelul Galaţi, acolo unde va rămâne pe veci între legendele clubului, fiind vârful de atac care a fost cel mai aproape de a se încununa cu titlul de golgeter în tricoul roş-alb-albastru.


Gabriel Emil Jula: "Modul în care s-a pus problema la Universitatea Cluj m-a lăsat fără cuvinte. Mesajul din partea clubului a fost următorul: pleacă sau te vei antrena prin parcuri! Accept situaţia, dar poate aş fi meritat să se procedeze altfel în ceea ce mă priveşte, având în vedere vârsta şi experienţa pe care o am. Venisem acasă în oraşul meu,  voiam să dau totul pentru Universitatea. S-ar fi putut găsi o soluţie, nu să fiu forţat să plec brusc. Mă bucur însă că într-un timp scurt mi-am găsit un angajament. Sper ca la noua mea echipă să le demonstrez acelora care s-au comportat astfel cu mine că s-au înşelat. N-am crezut că mi se va întâmpla şi mie, dar trăim în România! Sunt puţin emoţionat, m-am întors la Oţelul unde am avut cea mai frumoasă perioadă din cariera mea. Am aceptat fără să ezit pentru că vreau să pun umărul la redresarea echipei. Am încă motivaţie şi plăcerea de a juca fotbal. Întotdeauna îmi va fi dor şi de antrenorul “Grig”, datorită lui am plecat la mai bine în Germania. Am avut şansa să joc în Bundesliga alături de mari fotbalişti.”

Ovidiu Burcă: ”Am bătut palma cu Gabriel Jula, aveam nevoie de un vârf cu experiența lui. Este un jucător care a adus foarte multe echipei Oțelul. În compartimentul ofensiv aveam nevoie de jucători, pe lângă Tudorie, care este un tânăr de mare perspectivă, și Cristian Cristea. Emil Jula ne poate ajuta, el cunoaște echipa, orașul, este în formă fizică bună...”

Gabriel Emil Jula s-a născut pe 3 ianuarie 1980 la Cluj-Napoca și a început fotbalul la Universitatea din localitate. A mai jucat în ordine pentru Oţelul Galaţi, Energie Cottbus, MSV Duisburg, Anorthosis Famagusta, VfL Osnabrück, Ceahlăul Piatra Neamț şi din nou acasă la Universitatea Cluj, de unde revine acum la noi.
Emil Jula e un atacant masiv, la cei 1,92 m pe care îi măsoară. E genul de vârf de careu, fără viteză sau dribling, însă cu mobilitate, joc aerian și un extraordinar simț al porții.
În 2006-2007, cu 14 goluri, a fost golgeterul formaţiei roş-alb-albastre, aportul său la calificarea în Cupa UEFA Intertoto, de pe locul 5 în campionat, neputând fi pus la îndoială. Jula a fost poate cel mai bun executant de lovituri de pedeapsă din istoria Oţelului, el ratând o singură dată un astfel de procedeu, dar trebuie precizat că şi atunci a revenit imediat şi a încheiat faza cu gol! “Gulliver” a jucat timp de două sezoane la Oțelul Galați, totalizând 65 de meciuri și 31 de goluri înscrise în Divizia A, cu o medie superbă de aproape un gol la două meciuri! Mai mult, chiar şi în doar 4 meciuri de Cupa României a marcat de alte 3 ori…
De asemenea, a participat în Cupa UEFA Intertoto, marcând 3 goluri în 4 meciuri și obținând primul trofeu din istoria clubului nostru, la care aportul său a fost unul imens. Poate cel mai important gol înscris pentru Oțelul e cel din “infernul” de la Trabzon, unde Jula închidea tabela la 1-2 în minutul 88, marcând dintr-un penalty pe care tot el l-a scos! Golul său a consfinţit victoria în dublă manşă contra unei formaţii mult mai valoroase pe hârtie, cea a Trabzonsporului, şi a adus Oţelului primul trofeu din istorie!
Toate golurile pe care le-a înscris pentru echipa noastră i-au adus un binemeritat loc în istoria gloriilor clubului, în sezonul 2007/2008, cu 17 goluri înscrise fiind foarte aproape de titlul de golgeter al României! Din aceste motive, Dunărea Bătrână l-a trecut pe Jula în rândul celor 50 de legende ale clubului la 50 de ani de la fondarea Oţelului.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Denis » 11-09-2014 14:28

Astept cu mare nerabdare etapa urmatoare. Multe schimbari in ultimele 2 saptamani. Sper sa vad pe banca macare pe unul dintre Cristi Munteanu si Burca, daca nu pe amandoi. Deasemenea, sper sa-i vad la treaba pe portughezi, pe Jula, dar si pe restul echipei. Sa continue forma buna si sa ne intoarcem cu 3 puncte de pe Oblemenco.

FORZA OTELUL!!!
+1

Denis

  •  
  •  

#2 bigsorin » 11-09-2014 15:46

de cernat ce se mai aude? si daca ar mai fi un fundas central titular daca nu 2 scapam de retrogradare
−2

bigsorin

Login sau crează cont pentru a comenta              |