STIRI Liga I Primul termen în procesul lui Adamescu

Dan AdamescuDan AdamescuAstăzi, la Curtea de Apel București, se va judeca primul termen al procesului în care patronul Oțelului, Dan Adamescu, și patru judecători de la Tribunalul Bucureşti sunt acuzați de acte de corupție.

Dan Adamescu, cel care deține controlul la The Nova Group (acţionarul majoritar al grupării gălățene), a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzația de dare de mită, acesta fiind suspectat că ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă. În acest moment, cei cinci inculpați sunt în arest la domiciliu.

Adamescu a fost arestat în luna iunie, judecătorii motivând arestarea preventivă prin faptul că ar fi încercat să influenţeze unii dintre martorii din dosar. Cu o zi înainte de începerea perchezițiilor la domiciliul şi la firmele lui Dan Adamescu, avocatul acestuia s-a sinucis aruncându-se în fața metroului.

*Extras din referatul DNA: ”Sumele de bani au fost remise de către Adamescu unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societăţile din grup, prin virament bancar. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Dan Adamescu a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru 'servicii juridice'. Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal şi în aceeaşi zi banii au ajuns în contul soţiei intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior din contul soţiei suma de bani. În acelaşi context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Rovenţa, în vederea pronunţării unei soluţii favorabile, respectiv în sensul respingerii contestaţiilor celorlalţi creditori, soluţia având ca efect imediat şi desemnarea unui alt lichidator judiciar agreat.''

Login sau crează cont pentru a comenta              |