Liviu CiobotariuLiviu Ciobotariu“Filipinezul” Weiss a fost pus pe liber de conducere, o mutare normală în condiţiile în care Oţelul nu numai că nu aducea puncte, dar juca şi sub orice critică sub comanda acestuia. Tehnicianul german şi-a făcut deja bagajele şi va pleca înapoi în Japonia, sosirea sa la Galaţi fiind clar un experiemnt total nereuşit. Până la meciul de sâmbătă cu CFR Cluj, Oţelul trebuie să-şi găsească neapărat un alt antrenor, iar favorit pare acum Liviu Ciobotariu, care a pregătit ultima oară pe defuncta FC Vaslui, echipă care a mers bine sezonul trecut în condiţiile în care avea fotbalişti neplătiţi de aproape un an de zile!

Acesta a jucat fotbal la echipe precum Naţional Bucureşti, Pandurii Târgu Jiu, Dinamo, Standard Liege, RAEC Mons sau Royal Antwerp, având un total de 329 de meciuri în care a marcat 27 de goluri, lucru demn de remarcat având în vedere că a fost fundaş central. A jucat şi la cel mai înalt nivel, având 32 de meciuri şi 3 goluri pentru naţionala României, alături de care a participat la Campionatul Mondial din Franţa 1998, dar şi la cel European din Belgia şi Olanda (2000)!
După ce şi-a agăţat ghetele în cui a îmbrăţişat meseria de antrenor pregătind pe FC Naţional Bucureşti la care îşi începuse şi cariera de fotbalist profesionist. Descălecarea lui “Ciobi” la Galaţi nu ar fi prima, deoarece acesta a antrenat pe Dunărea în 2006-2007, terminând pe locul 7 în Seria I din Liga a II-a. A reuşit apoi o promovare de senzaţie cu CS Otopeni, dar nu a fost păstrat pe bancă şi în Liga I şi a trecut  la Internaţional Curtea de Argeş. Şefii de la Otopeni au regretat mai târziu decizia şi l-au chemat înapoi, când era însă prea târziu formaţia din zona Bucureştiului retrogradând. Un amănunt interesant din acea perioadă: Cristi Munteanu, actualul team manager al Oţelului, era portar la formaţia din marginea capitalei! Ciobotariu a trecut apoi la Pandurii Târgu Jiu, dar cu o singură victorie în zece meciuri de Liga I a fost demis, ajungând din nou în eşalonul al doilea, la vecinii brăileni. Aici a avut ca obiectiv locurile 1-6, dar după o lună încărcată de rezultate negative a plecat. Cu toate acestea, în vara lui 2011 a prins surprinzător banca lui Dinamo şi a încheiat turul pe primul loc! Anul 2012 însă a început foarte prost pentru tânărul antrenor care a fost demis şi a fost nevoit să se mute la CSMS Iaşi, pe care nu a putut-o salva de la retrogradre. În 2013 a preluat pe FC Vaslui, dar nu a terminat sezonul, demisionând din cauza situaţiei financiare precare a formaţiei moldovene care s-a şi desfiinţat de altfel. Cu toate acestea, Ciobotariu a ţinut echipa pe locurile fruntaşe, beneficiind şi de un lot bun, dar neplătit de aproape un an de zile!