STIRI Liga I Cernat e foarte aproape să semneze cu Oţelul!

Florin Cernat in tricoul OteluluiFlorin Cernat in tricoul OteluluiConducerea Oţelului ar putea da lovitura! După ce managerii Cristi Munteanu şi Ovidiu Burcă “i-au făcut marcaj pe tot terenul” lui Florin Cernat se pare că acesta a ajuns la un acord cu formaţia care l-a lansat în fotbalul mare şi ar urma să semneze în cel mai scurt timp un contract. “Diamantul” a fost cerut insistent de suporteri în ultima vreme şi ar putea să se întoarcă acasă pe final de carieră în stil de mare jucător. Cernat este poate cel mai bun produs al fotbalului gălăţean, el plecând de la Galaţi acum 16 ani, pe când abia ajunsese la majorat, banii din transferul său salvând atunci Oţelul de la faliment. Zvonurile cum că fotbalistul de 34 de ani ar putea reveni acasă au fost întărite de faptul că gălăţeanul a stat în preajma echipei roş-alb-albastre în ultima perioadă, antrenându-se chiar alături de oţelari şi find văzut în mai multe rânduri alături de team-managerul Cristi Munteanu sau de directorul executiv Remus Pascu. În trecut, mijlocaşul declarase că dacă ar fi să mai revină în Liga I o va face doar la Oţelul!

Florin Lucian Cernat s-a născut la Galaţi pe 10 martie 1980. Este mijlocaş de creaţie cu o foarte bună viziune a jocului, fin dribleur şi excelent executant de lovituri libere, penalty-uri, etc. Poate evolua la mijloc atât în centru, cât şi pe banda dreaptă a terenului. Pe când avea doar 18 ani şi-a început cariera profesionistă la Oţelul Galaţi, după ce a fost unul dintre cei mai promiţători juniori ai clubului nostru. A jucat doar 36 de meciuri în tricoul roş-alb-albastru, timp în care a marcat 5 goluri. După numai doi ani, a fost transferat la Dinamo, pentru a salva clubul Oţelul de la faliment. Echipa noastră a primit în schimbul lui 700.000 de dolari, reprezentând cel mai scump transfer din Liga I la ora aceea! După numai un an de stat în capitală a fost cumpărat de Dinamo Kiev, multipla campioană a Ucrainei, iar 8 ani a jucat aici în 130 de meciuri, marcând 31 de goluri şi evoluând de mai multe ori cu succes în UEFA Champions League! "Diamantul" s-a luptat cot la cot cu Real Madrid, a răpus de unul singur cu două goluri pe Bayer Leverkusen în competiţia supremă intercluburi, plus alte nenumărate meciuri în cupele europene, care-l fac unul dintre cei mai experimentaţi români din acest punct de vedere. A fost împrumutat şi mai apoi vândut la una dintre cele mai titrate formaţii din Croaţia, Hajduk Split, pentru care a jucat alte 53 de meciuri, înscriind 10 goluri. Din 2010 până în 2013 a evoluat în Turcia la Kardemir Karabukspor, unde a fost liderul echipei şi cel mai apreciat fotbalist de către suporteri. A marcat aici 20 de goluri în 73 de meciuri în toate competiţiile! A fost transferat apoi de Rizespor, cu care a promovat uşor în prima ligă, Cernat fiind din nou decisiv cu 12 goluri în 36 de meciuri!
În cariera sa a cucerit: Cupa României cu Dinamo, Cupa Croaţiei cu Hajduk Split, 4 Cupe, 3 Supercupe ale Ucrainei cu Dinamo Kiev, echipă cu care a câştigat campionatul în 3 rânduri! De asemenea, Florin Cernat are 14 prezenţe în naţionala României, pentru care a marcat de 2 ori.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 dragomir.marian » 17-09-2014 13:26

Il primim cu bratele deschise! Si pe el, dar si pe Teja :)
+5

dragomir.marian

  •  
  •  

#2 ADYtza74 » 17-09-2014 16:12

Sigur mai e acelasi Cernat care i-l stim? Sa nu vina si sa nu confirme ca imediat zice ca nu e galatean.
−2

ADYtza74

  •  
  •  

#3 Lost » 17-09-2014 16:38

E bine venit.
+4

Lost

  •  
  •  

#4 Alexandru C. » 18-09-2014 09:55

Citez pe ADYtza74:
Sigur mai e acelasi Cernat care i-l stim? Sa nu vina si sa nu confirme ca imediat zice ca nu e galatean.


La ce jucatori avem la echipa in momentul de fata, cu siguranta el va fi inima echipei..
+3

Alexandru C.

Login sau crează cont pentru a comenta              |