STIRI Liga I "Florin a venit cu sufletul pentru club, pentru oraş, nu pentru bani!"

Florin Cernat (Foto: Marian Brăilescu)Florin Cernat (Foto: Marian Brăilescu)Florin Cernat a decis să se întoarcă acasă pentru a ajuta Oţelul în cele mai grele momente din istoria clubului, aşa cum marii fotbaliştii aleg să facă pe final de carieră! “Diamantul” a fost prezentat astăzi într-o conferinţă de presă de către cei doi manageri ai echipei noastre, Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu, oamenii care au vorbit neîncetat cu Cernat şi l-au convins într-un final să semneze cu Oţelul!

- Prima informaţie importantă legată de transferul lui Cernat. Acesta va purta numărul 10 pe tricou aşa cum îi stă bine unui lider de echipă!

 << CLICK AICI PENTRU A VEDEA MAI MULTE FOTOGRAFII >>

Ovidiu Burcă: “Am plăcerea şi onoarea să-l prezint pe Flo Cernat. Nu sunt prea multe de spus în ceea ce-l priveşte, sunt extrem de fericit că am reuşit să aducem un jucător de talia lui, foarte important pentru club şi oraş. Pe lângă un fotbalist am transferat un lider. Îl cunoaşteţi cu toţii… Încă nu e la o formă fizică propice, dar cred că în trei săptămâni lumea îl va putea vedea pe teren! Trebuie să avem răbdare cu el, chiar dacă vorbim de un fotbalist de mare valoare. Sper să ne bucurăm împreună la victoriile echipei noastre.”

Cristi Munteanu: “Am făcut-o şi pe asta! Cernat n-a avut linişte din cauza mea şi a lui Burcă. Am adus diamantul acasă, e cea mai importantă revenire din istoria fotbalului gălăţean. Suntem onoraşi şi bucuroşi că Florin a venit cu sufletul pentru club, pentru oraş, nu pentru bani! El va fi numărul 10 în vestiar. Toată lumea e fericită. Vreau să fac un apel către suporterii gălăţeni, către fanii noştri, să vină alături de noi, la meciul cu CFR. Fără fani nu am exista!”  

Florin Cernat: “Am ceva emoţii. M-am întors acolo de unde m-am lansat în fotbal. Aici la club e a doua casă a mea. Am venit cu sufletul aici, în ultima lună îmi lua foc telefonul de la atâtea apeluri. Mă bucur că am semnat şi sperăm ca împreună cu cei de lângă mine şi cu noul antrenor, să facem o echipă bună şi să redresăm situaţia. Personal, nu ştiu cum de s-a ajuns aici, acum 3 ani era sărbătoare, dar ultimii ani nu au fost pe măsură. Aştept şi eu suporterii, pe toţi care iubesc clubul şi vor ca echipa să rămână în prima ligă să vină la stadion. Avem nevoie de public, e un lot tânăr care are nevoie de aportul spectatorilor. Pe această cale rog toţi suporterii ca la următoarele meciuri să vină alături de noi! Sperăm să facem o figură frumoasă. Vin după o vacanţă mai lungă, dar sper ca în 2-3 săptămâni să îmi revin la forma normală şi să intru pe teren pentru că acolo îmi e locul.”

Cristi Munteanu: “Lumea sper că vede eforturile noastre de a redresa această echipă. Cu timpul se vor vedea şi rezultatele, dar fără suporteri nu existăm. Fac apel încă o dată să vină lumea alături de noi la meciul cu CFR. Doar aşa putem creşte împreună. Ne aflăm într-o situaţie dificilă, dar alături de fani putem trece peste obstacole. Venirea lui Cernat e un eveniment pentru tot fotbalul românesc, e la fel de importantă ca revenirea lui Mutu.”

Ovidiu Burcă: “Nu ne ascundem după un nume, la baza acestei mutări a stat raţiunea tehnico-tactică. Cernat e un fotbalist excepţional. Bineînţeles el se identifică cu acest oraş. Vrem ca echipa să se identifice din nou cu comunitatea locală. Avem în plan să punem accent pe Centrul de Copii şi Juniori.”  

Florin Cernat: “Am vrut să vin acasă, am declarat şi în urmă cu câţiva ani că dacă mă voi întoarce în România, singurul club la care voi veni să joc va fi Oţelul! Mi-am respectat promisiunea. Încerc să ajut clubul cum pot, pe teren, altfel nu am cum. Sperăm să scăpăm de toate problemele de până acum. Acum am familia aproape, contează mult şi acest aspect. Am semnat pe un an, plus încă un an dacă rămânem în prima ligă. Nu mă sperie presiunea, eu ştiu ce pot. Încă nu am pregătirea fizică pentru a putea juca 90 de minute, dar în 3 săptămâni voi fi în formă. Am nevoie de condiţie fizică acum.”  

Ovidiu Burcă: “Suporterii nu trebuie să aştepte de la Florin să rezolve de unul singur un meci. El trebuie pus în valoare de toată echipa. Avem nevoie de o formaţie competitivă. Până mâine veţi afla numele noului antrenor. Nu vrem să ne grăbim, e o decizie foarte importantă pentru viitorul acestei echipe. Tindem să credem că va fi român.”

 Florin Cernat: “Am venit să joc la Oţelul, nu mă interesează cine e antrenor. De la echipa naţională mi-am luat gândul demult. Pentru viitor e posibilă şi o carieră de antrenor. Sunt prieten bun cu secundul Florea. Nu m-am gândit încă ce fac după ce închei cariera de jucător. Sper ca în 2-3 săptămâni să intru pe teren, nu ştiu sigur dacă se poate până atunci. O să trag tare de mine la antrenamente. După cum am calculat, cam la meciul cu Steaua aş putea intra. Locul e acelaşi, asta mai era să mute şi stadionul că în rest au făcut tot. Sunt probleme, sperăm să le rezolvăm. Erau probleme şi când am plecat, dar nu ca cele de acum. Facem cu toţii ce putem ca să redresăm situaţia. Dacă vom avea rezultate lumea va veni lângă noi, mă refer la investitori!”         

 Cristi Munteanu: “Începând de azi, Florin Cernat e primul căpitan al echipei, când va intra pe teren bineînţeles!”

 FINAL DE PREZENTARE!

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Lost » 18-09-2014 11:57

bine ca ii acorda numarul 10.
+5

Lost

 •  
 •  

#2 mj » 18-09-2014 12:04

Sper sa fie capitanul nostru. Cu siguranță este liderul echipei si în jurul lui trebuie să clădim o noua generație!
+5

mj

 •  
 •  

#3 petrenho92 » 18-09-2014 12:08

E foarte bine ca ia acordat tricoul cu nr 10 si sper sa fie si noul capitan al otelului :-) :-) :-) :-)
+5

petrenho92

 •  
 •  

#4 Alexandru C. » 18-09-2014 12:15

Va fi noul "Paraschiv" al echipei!
+3

Alexandru C.

 •  
 •  

#5 Lost » 18-09-2014 12:26

Toate ca toate, dar antrenorul cand mai vine ?
+1

Lost

 •  
 •  

#6 Viciu » 18-09-2014 12:27

Bine ai venit acasa , Florine ! Cu totii la stadion , sa umplem tribunele sa aratam inca o data ca de la Galati nu se mai pleaca cu puncte .
+4

Viciu

 •  
 •  

#7 mj » 18-09-2014 12:43

Foarte corect și bine punctat antrenorul e piesa cheie dacă pot spune în angrenajul echipei. In situația de fata trebuie luată o decizie inteleapta nu una la cald.
+1

mj

 •  
 •  

#8 Aruon » 18-09-2014 13:43

Avem un capitan veritabil si original!Sper sa ne ajute mult Cernat!
+1

Aruon

 •  
 •  

#9 vitzamina » 18-09-2014 13:46

Parca nu imi vine sa cred ! E o chestie fenomenala !
Abia astept sa il vad jucand. Hai si cu antrenorul.
+4

vitzamina

 •  
 •  

#10 mj » 18-09-2014 13:49

Eu îmi doresc un antrenor care are nebunia lui Lienen! Desăvârșirea și încăpățânarea lui Dorinel. Din punctul meu de vedere e combinația perfecta! Sper și îmi doresc foarte mult să vină un antrenor care are câte puțin din calitățile sus menționate. Doamne ajută!

mj

 •  
 •  

#11 mj » 18-09-2014 13:52

Mulțumesc conducerii pentru efortul depus și felicit aducerea Diamantului acasă. Florin suflarea ros-alb-albastra te saluta și cu siguranță vom fi o mare familie!
+4

mj

 •  
 •  

#12 omucuromu » 18-09-2014 14:34

Iti dau lacrimile cand citesti stirea si mai ales daca stii ca nu poti ajunge la meciurile echipei... Forta Otelul!!
+1

omucuromu

Login sau crează cont pentru a comenta              |