STIRI Liga I OFICIAL: Selymes e antrenorul Oţelului

Tibor SelymesTibor SelymesAşa cum v-am anunţat ieri în premieră, Tibor Selymes este noul antrenor al Oţelului! Acesta va asista la meciul cu CFR Cluj din tribună, urmând să preia oficial formaţia de la Dunăre la meciul de Cupă cu Brăila! Selymes este bun prieten cu Dorinel Munteanu, antrenorul care a făcut istorie la Galaţi.


Tibor Selymes are 44 de ani, iar ca jucător a început fotbalul în 1987 la FC Braşov. Fundaş stânga de mare succes a mai evoluat pentru Dinamo (a câştigat campionatul), Cercle Brugge, Anderlecht Bruxelles (campion), Standard Liege, Haladas, Debrecen sau AEL Limassol. Bun prietem cu Dorinel Munteanu, a fost coleg cu acesta la Dinamo, dar şi în Belgia la Cercle Brugge. Cei doi au format un cuplu de vis pe banda stângă a naţionalei României participând cu rezultate notabile la Campionatul Mondial din 1994, EURO ’96, dar şi C.M. ’98! Selymes a strâns de altfel nu mai puţin de 46 de meciuri în tricoul galben al reprezentativei noastre.
După ce şi-a agăţat ghetele în cui s-a apucat de antrenorat în Ungaria, la FC Sopron, cu care a terminat pe locul 10 în prima ligă din sezonul 2005-2006. În anul următor însă, formaţia a retrogradat de pe ultima poziţie, iar Selymes s-a mutat la Liberty Salonta în a doilea eşalon al României. În primul sezon a terminat pe 9, pentru ca apoi să urce pe 6 în cel de-al doilea an. Urmează o promovare cu Sportul Studenţesc, care îl lansează în prima ligă la Astra Ploieşti, dar aici dă de problemele arhicunoscute cu patronul. Anul respectiv nu este cel mai bun pentru Selymes, care este dat afară de la Târgu Mureş şi de la Astra (în două rânduri!). După o pauză destul de lungă, preia satelitul lui Dinamo, cu care reuşeşte doar o victorie în 8 meciuri. În 2013, revine în Liga I, la nou-promovata Săgeata Năvodari, fiind dat afară după un tur mediocru în care are o rată a victoriilor de doar 23%, învingând totuşi Oţelul lui Badea pe parcurs. Începutul lui 2014 îl găseşte la Kaposvári Rákóczi pe care nu o poate opri din drumul ei spre retrogradare din prima ligă maghiară şi, după 6 meciuri fără victorie, rămâne fără echipă până în ziua de azi.

Tibor Selymes (în 2010, pe când antrena pe Astra): "Oțelul merită să fie pe primul loc, pentru că este o echipă bine pregătită fizic, iar jucătorii sunt așezați bine în teren. Chiar dacă sunt prieten cu Dorinel, nu-mi părea rău dacă îl încurcam astăzi, pentru că și noi avem mare nevoie de puncte, iar la felul cum s-a desfășurat jocul puteam spera la un punct."

Comentarii   
  •  
  •  

#1 bogdanmihai » 20-09-2014 14:37

Bine ai venit , Tibi! Succes mult!
+3

bogdanmihai

  •  
  •  

#2 romeo » 20-09-2014 15:23

O decizie inteleapta,mult succes Tibi la Otelul Galati!
+3

romeo

  •  
  •  

#3 Aruon » 20-09-2014 21:03

Sa speram ca va face ceva!!!Poate fi un nou Dorinel,cine stie!:) Succes
+2

Aruon

Login sau crează cont pentru a comenta              |