STIRI Liga I FRF a decis: Petrolul este datoare Oţelului

Victor Astafei Victor Astafei Deşi s-a crezut iniţial că fotbalistul Victor Astafei ar fi plecat gratis la Petrolul Ploieşti în această vară, se pare că lucrurile nu au stat chiar aşa, iar Oţelul şi-a cerut drepturile la instanţele din fotbalul românesc. Astfel, Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a admis cererea clubului nostru aşa cum a fost ea formulată, privind pretentiile financiare faţă de echipa din Ploieşti. Acest lucru înseamnă că Petrolul trebuie să plătească o sumă care nu a fost dezvăluită, formaţia ploieşteană fiind în pericol de a fi depunctată, dacă mai întârzie mult cu plata banilor.


Vă reamintim faptul că Victor Astafei s-a transferat în această vară la Petrolul. Iniţial s-a crezut că acesta ar fi renunţat la salariile pe care le mai avea de primit pentru a deveni liber de contract ca să poată ajunge la Ploieşti, el având la cea vreme o înţelegere semnată cu Oţelul care se întindea pe încă doi ani! Până la urmă se pare că cele două cluburi s-ar fi înţeles asupra unei sume care nu a fost dezvăluită, bani pe care prahovenii nu i-au mai plătit.  
Victoraş Astafei (27 de ani) este mijlocaş de bandă, putând fi folosit şi ca atacant central dacă situaţia o cere. Fotbalistul de 1,77m înălţime şi-a început cariera în oraşul natal, la FCM Târgu Mureş, dar a mai trecut şi pe la Arieşul Turda sau Gaz Metan Mediaş, acolo unde a cunoscut şi cea mai bună perioadă a sa, marcând de 8 ori în 16 meciuri. A fost transferat de Oţelul contra sumei de 200.000 de euro şi a înscris 8 goluri în 45 de meciuri (Liga I + Cupă) după mutarea la Galaţi. Chiar dacă la Oţelul nu mai era apreciat, Astafei a devenit în vară un jucător interesant pentru mai multe cluburi din Liga I, mai ales că şi el şi-a dorit să renunţe cu orice preţ la contractul cu gruparea roş-alb-albastră, date fiind condiţiile de neplată a salariilor timp de cinci luni.

Login sau crează cont pentru a comenta              |