STIRI Liga I Ion Gigi: “Oțelul a devenit un centru de pelerinaj al mercenarilor”

Tunarul Ion Gigi, spargand zidul craioveanTunarul Ion Gigi, spargand zidul craioveanJucător de legendă al Oțelului, Ion Gigi a comentat la Lider Sportiv ultimele evenimente petrecute la clubul roș-alb-albastru.

Despre numirea lui Tibor Selymes, Ion Gigi a spus: “Am fost luat prin surprindere de numirea lui Selymes la Oțelul. Nu pot să fac o caracterizare. Un antrenor este caracterizat de rezultate, ai rezultate ești antrenor bun, nu ai rezultate, nu eşti. Nu am urmărit rezultatele lui Selymes, nu pot să fac o apreciere deocamdată.”

Revenirea lui Florin Cernat la Oțelul a fost comentată de Ion Gigi astfel: “Florin Cernat are o experiență, el poate aduna în jurul lui jucătorii tineri care să vină cu efortul, iar el cu experiența și execuțiile. El are o vârstă, dar nu găsești jucători ca Florin Cernat pe toate drumurile.”

Cele mai frumoase amintiri de la Oțelul au fost, spune Ion Gigi, în perioada 1996-1998: ”În perioada 1996-1998, două sezoane la rând am ajuns în Cupele Europene, cu Vali Ștefan, Cătălin Tofan, Costin Maleș și alții. Nucleul de bază era din Galați, stadionul se umplea chiar și pe zăpadă! Am fost prima echipă din Provincie care am “aliniat” toate echipele din București şi le-am învins. Printre meciurile cu amintiri plăcute ar fi acel 4-3 cu Rapid de la București, meciul de la Foresta Fălticeni, unde cu doi oameni în minus am terminat 1-1 sau victoria, 3-1, din Ghencea cu Steaua. Am fost o echipă care a luptat doar pe teren.”

Fluctuațiile de  jucători, antrenori sau conducători au fost caracterizate de Ion Gigi astfel: ”Oțelul a devenit un centru de pelerinaj al mercenarilor, pe ultima sută de metri cât mai are de supraviețuit. Ei vin aici pentru bani, altfel pentru ce vin, ce la place la Galați!? Narcis Răducan a venit și executa ordine, el era un simplu executant, așa se întâmplă și cu ceilalți.”

www.sportgalati.com

Login sau crează cont pentru a comenta              |