STIRI Liga I Oţelul l-a transferat pe Nicola Berti

Nicola BertiNicola BertiDeşi ne aflăm în plin campionat, conducerea continuă să aducă jucători, fotbaliştii liberi de contract putând fi aduşi oricând pe parcursul anului. Astfel, cea mai recentă achiziţie a Oţelului este Nicola Berti, un mijlocaş dreapta care a evoluat ultima oară la Farul Constanţa.

Lotul nu se va mări însă, deoarece, aşa cum ne-am obişnuit la venirea cuiva, un jucător pleacă. A venit rândul turcului Serkan Ciftci să ne părăsească acestuia urmând să-i fie reziliat contracul, mai ales că fusese trimis deja la echipa satelit.

Revenind la Nicola Berti, acesta poartă un nume identic cu cel al unui fost mare internaţional italian, deoarece tatăl său era un fan înfocat al lui Inter Milano. Mijlocaşul va împlini 21 de ani luna aceasta, este constănţean şi a fost adus pe filiera Cristi Munteanu, fost conducător la Farul. Berti a debutat la Farul II Constanţa, în Liga a III-a, într-un meci cu satelitul Stelei. A fost convocat de mai multe ori la naţionala U16 şi a înscris chiar la debut, la un 3-1 cu Elveţia! La 15 ani avea deja 1,80 m, fiind foarte bine văzut de antrenorii săi pentru forţa de pătrundere şi capacitatea de efort. Pe când era la satelitul Farului a avut ocazia să joace într-un meci şcoală cu naţionala mare a României, fiind umbra lui Mutu pe tot terenul. La 17 ani a fost preluat de Academia Gheorghe Hagi, la Juniori A, dar în fotbalul mare din România a debutat tot la Farul pentru care a jucat de 23 de ori în eşalonul secund, timp în care a şi marcat 5 goluri. După 3 sezoane a încercat un transfer exotic în Irak, la FC Sulaymaniyah, dar s-a întors fiind nemulţumit de condiţiile găsite acolo. Este liber de contract din noiembrie 2013, ultimul meci oficial jucându-l acum un an pe terenul Rapidului când a şi înscris un gol!

Emilian Nicola (tatăl lui Berti): “Colegii si adversarii nu sunt foarte impresionaţi de numele fiului meu, întrucât mulţi nu ştiu cine a fost Nicola Berti. Erau prea mici când acesta juca la Inter şi la naţionala Italiei.”

Vezi un gol al lui Berti la minutul 03:00

Comentarii   
  •  
  •  

#1 mj » 03-10-2014 14:05

Din cate am inteles a venit in probe un fundas central Lanseur Lonis. Se cunosc mai multe detalii? Sursa Vl

mj

  •  
  •  

#2 Aruon » 03-10-2014 14:35

Asa nu facem nimic daca pleaca unul vine altul...Trebuie sa ne marim lotul ca si asa e subtire si sa ne imbunatatim si calitatea echipei...
Oricum,bun venit Berti!

Aruon

  •  
  •  

#3 bigsorin » 03-10-2014 16:03

din punctul meu de cedere turcul nu e nici o pierdere e un jucator slab de care te poti lipsi sa cedem cai cu berti

bigsorin

Login sau crează cont pentru a comenta              |