STIRI Amicale Oțelul Galați – Noua Generație Măcin 10-0(4-0)

FOTO Ionut BadalutaFOTO Ionut BadalutaProfitând de scurta vacanță pricinuită de meciurile din preliminariile Campionatului European de fotbal, Oțelul a disputat un meci amical de întreținere, împotriva vecinilor de peste Dunăre, de la Noua Generație Măcin. Rezultatul final, 10-0, nu lasă prea mult loc de interpretare, oaspeții, echipă din liga a IVa, nereușind nici măcar un șut pe poartă. Prin urmare, e greu de apreciat evoluția favoriților noștri, deși unii dintre ei au reușit să se evidențieze în mod clar.


Am asistat la două formule complet diferite, câte una pentru fiecare repriză în parte, tehnicianul Oțelului reușind să ruleze tot lotul de jucători disponibili (au lipsit cei accidentați sau angrenați în alte competiții), ba chiar și-a permis să folosească în a doua jumătate și un fundaș francez venit în probe, dar și o “tânără speranță”, în persoana secundului Daniel Florea.
Echipa standard aliniată în primele 45 de minute a fost: Hotoboc – Cojoc, Miron, Karlik, Popescu – Brigido, Cernat, Popa, Cucu, Grădinaru – Jula. Oțelarii au deschis scorul încă din minutul 3, Florin Cernat trimițând în plasă de la 17 metri, dintr-o lovitură liberă.
Bara lui Popa din minutul 16 a anunțat alte două goluri, în numai două minute. Mai întâi Cernat a făcut dubla în minutul 21, înscriind cu un șut plasat, din prima, de la 18 metri, după o deviere cu călcâiul de la Popa. Două minute mai târziu, Brigido a înscris cu o execuție asemănătoare, după o minge întoarsă de Jula, care primise o nouă pasă bună de la Cernat.
4-0 s-a făcut în minutul 35, atunci când Cernat a centrat de pe partea stângă, iar Jula a trimis cu capul, de la 7 metri, mingea intrând în poartă după ce a lovit și bara.
Partea secundă a adus și alte 11 nume pe gazon: Abraham – Mișelăricu, jucătorul francez al cărui nume nu l-am aflat, Sipovic, Florea – Leca, Nicola Berti, Tavares, Milea, Zaharia – Cristea.
Cum și la adversari au mai apărut vreo doi jucători supraponderali, în afara portarului, n-a fost de mirare iureșul ce a urmat. Tavares a făcut 5-0, după ce a rămas singur cu goalkeeperul, cu un șut din unghi(58’). Cristea a dus scorul la 6-0, tot cu un șut din interiorul careului, după o acțiune personală.
Cel mai frumos gol al partidei a fost marcat de Leca, proaspăt sosit la Oțelul, care a înscris cu un şut puternic din prima, de la 23 de metri, aproape de vinclul porții(73’). Imediat Tavares a scapat din nou singur cu portarul, l-a driblat şi a înscris în poarta goală, ducând scorul la 8-0(74’).
În minutul 78 Mişelăricu a dus scorul la 9-0, cu o lovitură de cap, după centrarea lui Zaharia, pentru ca același Zaharia să-i paseze decisiv și lui Tavares, care a închis tabela la 10-0, în minutul 80!
Imaginea de ansamblu dată de evoluția titularilor ne-a arătat ceva potențial la mijloc, acolo unde Cernat a arătat că merită să fie în topul jucătorilor din Liga 1 și, cu siguranță, un lider al echipei noastre. Impresia despre Popa și Brigido, din meciul de săptămâna trecută a fost confirmată de asemenea, dar rămâne ca toți trei să se pună la punct și cu pregătirea fizică. În apărare nu ar fi nimic de discutat, adversarii reușind cu greu să treacă de mijlocul terenului.
Dintre cei care au jucat în partea secundă, Tavares a fost de departe cel care a încântat cel mai mult, nu doar datorită celor 3 goluri, cât datorită faptului că a fost foarte activ. Cristi Cristea, Zaharia sau Milea au avut la rândul lor unele contribuții, fiind jucători pe care ne putem baza la mijloc și în atac, măcar ca soluții de rezervă. În defensivă nu ar fi nimic de discutat, în condițiile în care oaspeții nu au atacat deloc poarta noastră.
Totuși, nu trebuie uitat nicio clipă faptul că adversarii au fost de un rang net inferior, iar orice concluzie am trage reflectă în primul rând diferența dintre cele două echipe și abia apoi nivelul tehnico-tactic atins de jucătorii noștri.

Login sau crează cont pentru a comenta              |