STIRI Liga I Leca şi Berti au semnat cu Oţelul

sursa foto: facebook oficial Otelul Galatisursa foto: facebook oficial Otelul GalatiRezultatele proaste, cu înfrângeri pe linie şi fără gol marcat în campionat de o bună perioadă de timp, care au dus Oţelul pe ultimul loc al clasamentului, i-au convins pe cei din conducere să vină din nou cu forţe proaspete. Astfel, clubul a anunţat printr-un comunicat că jucătorii Mihai Daniel Leca şi Nicola Berti, aflaţi de mai multă vreme în probe la formaţia gălăţeană, au semnat contracte valabile pe o perioadă de 3 ani. Leca a fost legitimat deja şi la LPF şi poate evolua cât de curând în meciurile de Liga 1.


Mihai Leca: „Sunt bucuros că am ajuns la Oțelul Galați, o echipă foarte mare, cu rezultate foarte bune în trecut. Vreau să pun umărul la reconstrucția echipei și să obținem împreună o clasare cât mai bună în campionat.”

Nicola Berti: „Am venit la Oțelul Galați ca să muncesc, să-mi văd de drumul meu în viața profesională și să contribui la salvarea echipei”

Mihai Daniel Leca a evoluat ultima oară pentru Concordia Chiajna, dar este liber din vară. Jucătorul care va purta numărul 6 la Oţelul a marcat deja un gol superb în jocul de verificare cu NG Măcin, el aflându-se în probe de mai multe săptămâni. Leca (22 de ani) este un fundaş central masiv, de 1.92m, care poate acoperi şi postul de mijlocaş defensiv la nevoie. El şi-a început cariera la Concordia Chiajna, singura echipă pentru care a evoluat la profesionişti. În anul în care Oţelul lua campionatul, Leca abia era promovat la echipa mare, debutând în Liga a II-a la un meci cu CS Otopeni, în care a evoluat doar 15 minute. În acelaşi an, formaţia ilfoveană a promovat, iar Leca a devenit om de bază la Chiajna cu 59 de partide (58 ca titular!) în ultimele două sezoane de Liga I, timp în care a marcat şi un gol pe terenul Mediaşului. De remarcat este şi faptul că în această perioadă a strâns şi 7 meciuri la naţionala de tineret a României! Fotbalistul cotat la 500.000 de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt este liber din vară, când s-a despărţit de Concordia Chiajna, fiindu-i reziliat contractul, deoarece a fost prins la mijloc în scandalul antrenorilor Şumudică şi Chirilă.

Cristi Munteanu: ,,Leca este un jucător foarte interesant pe care noi l-am urmărit atent. Este component al naţionalei de tineret şi poate evolua pe mai multe posturi. Nu puteam scăpa ocazia să îl transferăm.”

Nicola Berti va purta numnărul 92 la Oţelul. De remarcat, numele său identic cu cel al unui fost mare internaţional italian, deoarece tatăl său era un fan înfocat al lui Inter Milano. Mijlocaşul a împlinit 21 de ani chiar azi, motiv pentru care îi urăm “La Mulţi Ani!”. Constănţeanul a fost adus pe filiera Cristi Munteanu, fost conducător la Farul. Berti a debutat la Farul II Constanţa, în Liga a III-a, într-un meci cu satelitul Stelei. A fost convocat de mai multe ori la naţionala U16 şi a înscris chiar la debut, la un 3-1 cu Elveţia! La 15 ani avea deja 1,80 m, fiind foarte bine văzut de antrenorii săi pentru forţa de pătrundere şi capacitatea de efort. Pe când era la satelitul Farului a avut ocazia să joace într-un meci şcoală cu naţionala mare a României, fiind umbra lui Mutu pe tot terenul. La 17 ani a fost preluat de Academia Gheorghe Hagi, la Juniori A, dar în fotbalul mare din România a debutat tot la Farul pentru care a jucat de 23 de ori în eşalonul secund, timp în care a şi marcat 5 goluri. După 3 sezoane a încercat un transfer exotic în Irak, la FC Sulaymaniyah, dar s-a întors fiind nemulţumit de condiţiile găsite acolo. Este liber de contract din noiembrie 2013, ultimul meci oficial jucându-l acum un an pe terenul Rapidului când a şi înscris un gol!

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Tudor » 22-10-2014 18:31

Bine ati venit si la multi ani Berti!
+1

Tudor

  •  
  •  

#2 Aruon » 22-10-2014 19:50

Sunt un real castig Leca si Berti pentru Otelul.
+1

Aruon

  •  
  •  

#3 bigsorin » 22-10-2014 20:55

bn ati venit si la treaba sa iesim repede din subsolul clasamentului
+1

bigsorin

  •  
  •  

#4 Marinica » 22-10-2014 21:31

Leca e pe mana cu Chirila?
+1

Marinica

Login sau crează cont pentru a comenta              |