STIRI Liga I Vivi Stamate, de la Oţelul la Fortuna Câmpina

Vivi Stamate (sursa foto: fotbalgalactic.ro)Vivi Stamate (sursa foto: fotbalgalactic.ro)Echipei lui Radu Călin îi merge bine cu gălăţeni, aşa că patronul formaţiei Fortuna Câmpina şi l-a adus antrenor pe Aurelian “Vivi” Stamate, cel care conducea Centrul de Copii şi Juniori de la Oţelul!


De altfel, clubul nostru a anunţat de ieri plecarea din motive personale a legendei oţelare. În locul lui Stamate, ca şef la secţia de juniori a Oţelului a fost numit Aurelian Drăgan.
La Fortuna Câmpina, noul antrenor va  pregăti şi doi gălăţeni, care s-au înrădăcinat bine în lotul echipei prahovene: Valentin Munteanu şi Bogdan Chipirliu. Formaţia patronată de Radu Călin se află pe locul 5 în Seria a II-a a Ligii a II-a.

Comunicat FC Oțelul Galați: “Domnul Aurelian Stamate nu mai ocupă funcția de coordonator al Centrului de Copii și Juniori (CCJ) al clubului nostru. Domnia sa a hotărât, din motive personale, să părăsească FC Oțelul Galați după mai bine de 30 de ani petrecuți aici ca jucător, antrenor și, din 2005, ca și coordonator CCJ. Clubul nostru îi mulțumește pentru munca depusă în toți acești ani și îi urează succes în proiectele personale și profesionale. Succesorul său la cârma CCJ este domnul Aurelian Drăgan, care a mai condus Centrul de Copii și Juniori al Clubului nostru în perioada 2004-2005.”

Vivi Stamate e un gălățean 100%, născut și crescut în orașul de pe malul Dunării. S-a născut pe 17 ianuarie 1960 și a jucat la FC Galați, Ancora Galați, Oţelul şi Dacia Unirea Brăila. La Oțelul s-a transferat în anul 1982, făcând parte din echipa care a promovat pentru prima oară în Divizia A şi cu care a reușit să se califice și în Cupa UEFA. A evoluat timp de cinci sezoane, transferându-se la Dacia Unirea Brăila în 1987, cu puțin timp înaintea partidei cu Juventus. Printre colegii lui de cameră din perioada Oțelul se numără și Marius Stan, actualul primar al orașului și fost director general al clubului. Din 1994 a devenit antrenor de copii și juniori la Oțelul, club la care a rămas până la mutarea survenită ieri. A mai fost antrenor la echipa secundă a clubului, iar pe final ajunsese șeful Centrului de Copii și Juniori. Printre cei care au trecut prin mâna sa de antrenor de copii și juniori se numără și cei care au reușit să câștige campionatul cu Oțelul în 2011: Ionuț Neagu, Cornel Râpă, Laurențiu Iorga, Silviu Ilie, Samoel Cojoc, dar și mulți alții deveniți fotbaliști din pepiniera roș-alb-albastră.

Vivi Stamate: “Câștigarea campionatului a fost senzațională. În 2007 când s-a retras Viorel Tănase nu mai era niciun gălățean în lot. În 2011 s-a câștigat titlul cu jumătate din echipă crescută aici. Ceea ce înseamnă mai mult decât trofeul în sine.”

Login sau crează cont pentru a comenta              |