STIRI Liga I PRIMUL PUNCT PENTRU SELYMES

Cristian CristeaCristian CristeaOțelul Galați – Gaz Metan Mediaș 1-1(0-1)
Oțelul a obținut primul punct de la preluarea cârmei echipei de către Tibor Selymes, după ce a remizat pe teren propriu, 1-1, în compania celor de la Gaz Metan. Partida, desfășurată pe o vreme groaznică, ce a făcut ca numai 2-300 de suporteri să se afle în tribune, putea marca realizarea unui nou record negativ și egalarea altuia. Cinci înfrângeri consecutive, recordul vechi de 26 de ani. Au lipsit 17 minute pentru a fi doborât, atât cât a lipsit și ca recordul de 6 partide fără gol înscris, stabilit în urmă cu 9 ani, să fie egalat.
Condițiile meteo au avut o evidentă influență negativă nu doar asupra asistenței extrem de scăzute, ci și asupra jocului celor două echipe, vântul extrem de puternic și gazonul ud făcând echipă bună pentru a forța cele două formații să greșească neașteptat de multe pase. Totuși, măcar ca implicare în joc și ca angajament, nu li se poate reproșa mare lucru celor 27 de jucători rulați.
Oțelul a început mai bine și putea deschide scorul relativ repede, după ce Iulian Popa a rămas singur cu portarul, după o pasă foarte bună a lui Karol Karlik, însă șutul său slab de la 16 metri a fost reținut de goalkeeperul advers. Alexandru Tudorie l-a imitat câteva minute mai târziu, cu un șut din unghi, respins de același Buchta.
Din păcate, erorile din defensivă ne-au costat scump din nou. Mihai Leca a pierdut o minge, nu s-a repliat corespunzător, dându-i astfel ocazia lui Roman să înscrie cu o scăriță frumoasă, de la 20 de metri, peste un Dumitru Hotoboc ieșit complet aiurea din poartă(30’). Acesta a fost și scorul pauzei, iar norii negri de deasupra Galațiului păreau și mai negri deasupra stadionului din valea Țiglinei.
Partea secundă a adus o echipă oțelară mai agresivă, mai activă în atac, însă fără prea multe realizări ofensive. Totuși, oaspeții nu au uitat de ajutorul primit la deschiderea scorului și, pe fondul unei pase excelente plecate din stângul lui Florin Cernat, i-au permis lui Cristian Cristea să preia și să înscrie cu un șut plasat, de la 10 metri(73’). Trecuseră 543 de minute de la ultimul gol marcat de Oțelul, culmea, tot prin Cristea!
Pe final s-a jucat pe contre, ambele echipe trecând pe lângă victorie, cele mai bune oportunitâți ale Oțelului aparținându-i lui Cernat, care a trimis prea moale, cu dreptul, de la marginea careului, iar apoi a trecut pe lângă un gol direct din corner, în prelungirile partidei.
S-a terminat 1-1, echitabil după aspectul jocului, iar clubul nostru a reușit să mai frâneze puțin căderea liberă în care a intrat de ceva timp. Urmează însă două partide foarte grele, din care avem șanse mici să plecăm cu puncte, împotriva Petrolului și Astrei.

OŢELUL GALAŢI – GAZ METAN MEDIAŞ 1-1 (0-1)
Liga I – Etapa 12
Stadion „Oţelul” Galaţi - Spectatori 300
Au marcat: Cristea 73’ / Roman 30’
OŢELUL: Hotoboc – Murgoci, Mişelăricu, Leca, Popescu – Tavares (65’ Cristea), Karlik – Brigido (46’ Grădinaru), Cernat,  Popa – Tudorie (46’ Jula). Antrenor Tibor Selymes
GAZ METAN: Buchta – Creţu, Muth, Mujdragic, Buzean – Tahar, Cristea – Figliomeni (46’ Llulaku), Petre, Curtean (78’ Fl. Dan) - Roman. Antrenor Cristi Dulca
Arbitri: Lucian Rusandu (Sf. Gheorghe) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Bogdan Gheorghe (Bucureşti) – Dragoş Teodor(Constanţa)

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Jar » 25-10-2014 10:22

Sunt mandru de TOTI cei care am fost in tribune, peluza. :lol:
Ne-au inghetat ouale, dar a fost foarte frumos sa stau alaturi de voi si sa imi sustin echipa. ;-)
+2

Jar

Login sau crează cont pentru a comenta              |