STIRI Liga I Marquinhos s-a eliberat oficial de Oţelul

Marquinhos poate juca linistit in continuare la QabalaMarquinhos poate juca linistit in continuare la QabalaÎntrunită pe 22 octombrie, Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a decis abia acum încetarea raporturilor de muncă între FC Oţelul Galaţi şi Marcus Vinicius Vidal Cunha "Marquinhos". Astfel, fotbalistul brazilian a devenit liber oficial, deşi el plecase de la Oţelul de luni bune şi jucase deja, cu dispensă de la FIFA, pentru FK Qabala, echipă din Azerbaidjan antrenată de către Dorinel Munteanu.


Cazul fusese repus pe rol încă din august, după ce jucătorul şi-a denunţat unilateral contractul cu echipa noastră şi a plecat, deşi se afla încă sub semnătură cu formaţia roş-alb-albastră. Brazilianul a considerat că e îndreptăţit să devină liber de contract după finalul sezonului trecut, fiind neplătit de 5 luni, dar Legea Insolvenţei l-a împiedicat. Atunci, Marquinhos a ales să fugă la formaţia antrenată de Dorinel Munteanu, iar conducerea Oţelului, prin vocea directorului de scouting, Andrei Rusu, a anunţat că fotbalistul va avea probleme din această cauză, el având o înţelegere cu formaţia gălăţeană până în 2017! Nu a fost aşa, el fiind declarat liber de contract pe 22 octombrie, fără alte obligaţii faţă de Oţelul.

Marcus Vinicius Vidal Cunha, poreclit "Marquinhos" a venit la Oţelul în urmă cu mai bine de un an, fiind liber de contract. Micuţul mijlocaş ofensiv a fost crescut şi a jucat doar la Parana Club până a ajuns la Galaţi. În perioada junioratului a avut parte de mai multe selecţii la naţionala U15 a Braziliei. Per total a reuşit 12 goluri în doar 40 de meciuri pentru Oţelul, în toate competiţiile. În sezonul trecut a fost golgeterul echipei cu 10 reuşite, 6 goluri fiind marcate din penalty, în doar 26 de meciuri jucate.

Actuala conducere a echipei noastre, prin vocea team managerului Cristi Munteanu a afirmat recent că şi l-ar dori pe Marquinhos la echipă şi că se va încerca readucerea lui la iarnă. Decizia Comisiei din partea FRF a scăzut probabil şansele ca acest lucru să se mai întâmple.

Cristian Munteanu: „Marquinhos a dovedit în campionatul României, chiar la Oţelul, că are valoare şi ne interesăm de situaţia lui. Sper să reuşim să-l aducem pentru că el cunoaşte deja oraşul şi clubul şi sunt convins că ne-ar ajuta foarte mult. Mai multe vom vorbi la iarnă.”

Login sau crează cont pentru a comenta              |