STIRI Liga I MARILE PUNCTE MICI

Dumitru Hotoboc (FOTO Marian Brailescu)Dumitru Hotoboc (FOTO Marian Brailescu)Petrolul Ploiești – Oțelul Galați 0-0
13 etape au așteptat oțelarii pentru a putea spune ca au făcut un meci cu adevărat bun. În toate cele 13 partide favoriții noștri au plecat de fiecare dată din postura de outsideri, adversarii fiind mereu cotați cu șanse mai mari la victorie de către casele de pariuri. Nici la Ploiești lucrurile nu stăteau altfel.

Gazdele, locul 3 înaintea partidei, erau văzute ca favorite clare, comentatorii din studioul postului care a transmis partida refuzând chiar și simplul gând că ar fi posibilă altă variantă decât o victorie la scor a petroliștilor.
Însă calculul hârtiei nu a avut nimic de-a face cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. Partida a fost extrem de echilibrată, oțelarii reușind sa etaleze un fotbal suprinzător de disciplinat, jucând cu multă ambiție și angajament, rezultatul fiind nu doar un joc defensiv bun, ci și acțiuni ofensive care ne-ar fi putut aduce chiar mai mult de un punct.
Prima ocazie i-a aparținut lui Cristian Cristea, acesta trimițând peste Pecanha, dar și peste poartă, de 8-9 metri(4’). La poarta cealaltă, Tamuz și Astafei au ratat o dublă ocazie, primul trimițând în bară, în timp ce fostul oțelar a trimis pe lângă poarta goală(9’).
După o perioadă destul de lungă de acalmie, în minutul 34, oțelarii au ratat o bună ocazie prin Florin Cernat, căpitanul nostru finalizând cu un șut puțin pe lângă, o frumoasă acțiune de atac. Replica a venit în minutul 44, atunci când Astafei a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție bună.
Perioada cea mai dificilă pentru jucătorii noștri a fost cea cuprinsă între minutele 46 și 62. În acest interval petroliștii au pus presiune mare pe defensivă, doar intervențiile excelente ale lui Dumitru Hotoboc, în trei rânduri, făcând ca tabela să rămână neschimbată, Ipsa(48’) și Albin(49’, 62’) fiind cei care l-au remarcat pe excelentul nostru goalkeeper. Dar tot în același interval au ratat și gălățenii cea mai mare ocazie a lor. După un contraatac care a mers ca uns, mingea a ajuns la Lucian Murgoci, însă acesta a șutat prea slab pentru a înscrie, deși era complet nemarcat la 10 metri de poartă(59’)!
Scăpați de iureșul gazdelor, oțelarii au reușit să respingă fără prea mare efort atacurile disperate ale gazdelor, ba chiar l-au mai pus la încercare și pe portarul advers, Cernat trimițând două torpile de la mare distanță, dintre care una respinsă cu greu în corner.
S-a terminat 0-0, spre satisfacția suflării oțelare, care nu a mai primit doar promisiuni și scuze, ci o demonstrație că se poate mai mult. Dacă punctul în clasament este unul foarte mic, raportat la nevoile clubului, câștigul la nivelul moralului este unul deloc de neglijat, factorul psihic fiind una dintre marile noastre slăbiciuni de până acum.
Din păcate urmează o partidă cel puțin la fel de dificilă, în compania vicecampioanei Astra, pe teren propriu. Totuși, cu o organizare la fel de bună ca în partida cu Petrolul și cu puțin noroc, se poate obține un punct chiar și din această confruntare dificilă.

PETROLUL PLOIEŞTI – OŢELUL GALAŢI 0-0
Liga I – Etapa 13
Stadion “Ilie Oană” Ploieşti - Spectatori 2000
Cartonașe galbene: Tavares, Brigido, Cristea, Hotoboc / Tamuz, Geraldo, Alcenat, Nepomuceno
PETROLUL: Pecanha – Satli (77' Nepomuceno), Ipsa, Geraldo, Alcenat - Priso, De Lucas, Marinescu (26' Filip; 87' Nkoyi), Albin - Astafei, Tamuz. Antrenor Gheorghe Mulțescu
OŢELUL: Hotoboc – Murgoci, Leca, Mișelăricu, Popescu – Tavares, Karlik (73' Cucu) – Brigido (53' Grădinaru), Cernat (89' Cojoc), Popa – Cristea. Antrenor Tibor Selymes
Arbitri: Marcel Bîrsan (Bucureşti) - Vladimir Urzică (Piatra Neamţ) şi Marius Nicoară (Drobeta Turnu Severin) - George Găman (Craiova)

Login sau crează cont pentru a comenta              |