STIRI Liga I Oţelul vrea un sistem cu doar 4 retrogradate

FOTO Marian BrailescuFOTO Marian BrailescuActuala conducere a Oţelului face front comun cu mai multe echipe din Liga I, care au cerut ca sistemul competiţional gândit pentru acest sezon să fie schimbat. Mai exact oficialii oţelari şi-ar dori ca din Liga I să retrogradeze doar 4 echipe, cum a fost şi până acum, iar la final să se ajungă la un număr de 16 formaţii.


Cererea conducerii este una normală, în condiţiile în care Cristi Munteanu sau Ovidiu Burcă nu au avut un cuvânt de spus la votul de dinaintea sezonului, atunci când în mod bizar, tandemul Răducan-Ciofoaia a luat decizia inexplicabilă de a fi de acord cu retrogradarea a nu mai puţin de 6 echipe la finalul acestui campionat.
Revenind la prezent, mai multe cluburi, printre care şi Oţelul, au cerut Ligii Profesioniste de Fotbal să revină la vechiul format, iar team managerul Cristi Munteanu a precizat că dacă se va ajunge iar la vot, atunci Oţelul va alege un campionat cu 16 echipe, adică  4 retrogradate în acest sezon şi cele două care vor urca din eşalonul secund.
Cu toate acestea, LPF a anunţat printr-un comunicat că nu vrea să renunţe sub nicio formă la decizia luată în vară.

Cristi Munteanu: „Vom vota ca să retrogradeze numai patru echipe la finalul actualului sezon. Poziţia noastră este că România, fiind o ţară mare, cu 20 de milioane de locuitori, are totuşi nevoie de o primă ligă mai consistentă. Credem că sistemul cu 16 echipe în Liga 1 este cel mai bun.“

Pasaje din comunicatul LPF: “Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal și-a făcut un crez din schimbarea în bine a Campionatului Național Liga I. Aflăm însă cu multă surprindere că nu toți oamenii implicați în fotbalul profesionist au înțeles de ce sunt necesare aceste schimbări. Am primit semnale că unii încearcă să agite lumea fotbalului împotriva tocmai acestor idei de schimbare a sistemului și a mentalității la care noi ținem atât de mult! În plus, foști înalți funcționari, atât din FRF, cât și din LPF, s-au grăbit să consilieze cluburi din Liga I în acest scop. Concret, decizia retrogadarii a șase echipe la sfârșitul acestei ediții de campionat este atacată cu argumente lipsite de onestitate și, din păcate, de logică. Antrenori, care nu au fost capabili să obțină performanțe indiferent de clubul la care au activat, au început să se pronunțe public împotriva deciziei pe care chiar conducătorii lor au votat-o în Adunarea Generală a LPF. Se forțează în aceste zile revenirea la vechiul sistem competițional, dovedindu-se astfel că nu s-a înțeles în unele cluburi, e drept, foarte puține, că o competiție în care sunt angrenate mai multe echipe în lupta pentru evitarea retrogradării dă naștere unor meciuri cu miză mai mare și, implicit, interes crescut din partea publicului. Această forțare este înainte de toate lipsită de fundament legal. Regulamentar, nu se mai putea schimba un sistem competițional în chiar timpul desfășurării acestuia, mai mult orice schimbare trebuie comunicată cu cel puțin un an înaintea producerii ei. Aceasta a fost și gândirea partenerului media al LPF, Intel Sky Broadcast, care a cerut să se stipuleze în contractul prin care a achiziționat drepturile TV pentru o perioadă de cinci ani desfășurarea unei competiții în sistem play-off / play-out cu mai puține echipe în Liga I, respectiv reducerea numărului acestora de la 18 la 14. Cu atât mai regretabilă este atitudinea unor cluburi din partea de jos a clasamentului, cu cât în beneficiul lor s-a modificat grila drepturilor TV, sacrificându-se în favoarea lor partenerele de competiție mai valoroase din punct de vedere sportiv. Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din România nu poate, în aceste condiții, să meargă în fața Comitetului Executiv al FRF cu o propunere de revenire la vechiul sistem competițional pentru că s-ar decredibiliza în fața acestui for și al oamenilor care i-au acordat încrederea. Poziția președintelui este în aceste condiții una corectă, acesta asumându-și chiar riscul de a fi demis de către cei care l-au ales. Președintele LPF nu poate accepta astfel de compromisuri.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 amfi » 04-11-2014 14:17


amfi

  •  
  •  

#2 extasy » 04-11-2014 14:58

Duminica : Otelul Galati - Astra Giurgiu

Observator de joc : Marin Petrache ( Giurgiu ) , cam bizar...

lpf.ro/.../...

extasy

  •  
  •  

#3 Lost » 04-11-2014 16:54

Salut, am si o intrebare pentru cei cu abonamente, se verifica numele si cnp-ul pe acel cupon ? pentru ca tatal meu a plecat din tara si avea abonament si ma intreb daca pot sa il folosesc eu pentru meciurile care au ramas in acest tur :-)

Lost

  •  
  •  

#4 Viorel Craciun » 04-11-2014 20:51

LOST -poate sa-l foloseasca alta persoana pentru ca nu-ti cere nimeni C.I. la intrare

Viorel Craciun

  •  
  •  

#5 Lost » 04-11-2014 22:40

Okay, multumesc mult pentru informatie, oricum o sa iau si un bilet pentru orice eventualitate :D

Lost

Login sau crează cont pentru a comenta              |