STIRI Liga I “Dacă nu credeam în salvarea de la retrogradare nu mai veneam la Oţelul”

Ovidiu BurcaOvidiu BurcaÎntr-un interviu acordat Monitorului de Galaţi, Ovidiu Burcă a explicat motivele pentru care a acceptat funcţia de manager sportiv la Oţelul, ce probleme a găsit la club la sosirea sa, transferurile reuşite sau şansele formaţiei roş-alb-albastre de a se salva.


Ovidiu Burcă: “M-am retras în urmă cu 2 ani din activitatea de jucător şi am stat de atunci şi am observat cu atenţie ce se întâmplă în fotbalul nostru. Aşteptam doar o ofertă pentru a începe o activitate care este fascinantă. Când a venit oferta Oţelului nu am stat pe gânduri. Nu puteam să refuz o fostă campioană, o echipă de tradiţie în fotbalul nostru. Nu-mi place să vorbesc urât despre oamenii care au fost înaintea mea, dar este clar că nu se pricepeau la fotbal. De pe margine ni se pare că toţi ne pricepem, dar de fapt acest sport este complex şi are multe lucruri care trebuie învăţate în timp. Şi eu, care sunt pe teren de la o vârstă foarte fragedă, mai am multe de învăţat. Totul este însă să lucrezi în echipă. Eu şi Cristi Munteanu ne completăm reciproc şi ne înţelegem bine cu Vlad Răpişcă. L-am readus pe domnul Tămaşanu şi am completat staff-ul şi cu un antrenor de fitness. De acum înainte cred că jucătorii nu mai pot avea scuze că au probleme fizice.  Ştiu că există aşteptări mari de la Florin Cernat şi de la Gabi Jula. Cred că Florin este liderul echipei pentru că toate fazele noastre de atac trec pe la el. Gabi Jula este o persoană extraordinară. Lumea nu ştie că el a jucat accidentat în meciul cu Pandurii. Am hotărât să nu mai intre pe teren până nu se va reface. Eu am mare încredere în toţi jucătorii pe care i-am adus. Helder s-a integrat perfect, Brigido începe şi el să se integreze şi veţi vedea că va fi unul dintre cei mai buni jucători din Liga 1. Iulian Popa este foarte valoros şi a demonstrat deja acest lucru, iar Leca este un fundaş foarte bun pe care am avut şansă să-l transferăm. Echipa este în creştere. La noi în România se joacă un fotbal închis, tacticizat. Antrenorii italieni care au venit la noi, cu excepţia lui Bergodi, au lansat moda fotbalului la rezultat. Cele mai multe echipe de la noi joacă să nu piardă. Mulţi dintre tehnicienii din Liga 1 sunt disperaţi să nu piardă şi organizează bine faza defensivă. Tactica exagerată ucide fotbalul. Mai sunt însă şi tehnicieni ca Petre Grigoraş, Gigi Mulţescu sau Costel Gâlcă, care promovează fotbalul ofensiv. Spectatorii nu mai vin la meciuri pentru că s-au săturat să vadă meciuri între echipe defensive. Dacă nu credeam că scapă de la retrogradare nu mai veneam la Oţelul. Avem un lot bun şi o să vedeţi că vom obţine victorii până la finalul turului. În ceea ce priveşte problemele financiare avem totul programat şi putem termina sezonul numai cu banii din drepturile TV. Să ne salvăm noi şi rezolvăm şi problemele financiare. Dacă noi am fi venit de la începutul sezonului vă pot garanta că am fi avut mai multe puncte. Nu spun asta pentru că sunt lipsit de modestie. Vom vedea când se va trage linie la finalul campionatului dacă eu şi Cristi Munteanu am făcut treabă bună.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Aruon » 07-11-2014 01:34

Sa te auda Dumnezeu ,Ovidiu!!!

Hai Otelul!

Aruon

  •  
  •  

#2 Florin22 » 07-11-2014 08:20

Intradevar de la venirea lor la echipa atmosfera este alta, transferurile sunt facute cu cap si antrenorul este unul bun cu un staf adecvat, ma bucura revenirea lui Tamasanu si al noului antrenor de fitness, echipamentele arata mult mai bine iar cea mai importanta victorie a noului staf este aducerea lui Cernat. Cred ca daca ar incerca sa il readuca si pe Grahovac ar fi o a 2a victorie si echipa ar juca mult mai bine si am fi mult mai increzatori meci de meci, sper ca dupa pregatirea de iarna LA MUNTE !!! echipa sa joace mult mai bine, jucatorii adusi sunt buni si cred ca vor veni altii si mai buni, totusi la capitolul portar iarasi stam foarte prost, nu poti spera ca un portar sa prinda mereu o zi buna, ai nevoie de un portar intr-o zi buna mereu :)) ultimii 2 portari pe care i-am avut in sezoanele trecuta au fost foarte buni, pacat ca i-am pierdut.

Forza Otelul si hai cu punctele pt ca arde rau unde suntem in clasament !

Florin22

Login sau crează cont pentru a comenta              |