STIRI Liga I Grig şi Burcă împotriva sistemului cu 14 echipe

Petre Grigoras Petre Grigoras Managerul sportiv de la Oţelul, Ovidiu Burcă, şi antrenorul Pandurilor Târgu Jiu, Petre Grigoraş, au făcut front comun când vine vorba despre noul sistem din Liga I, cu şase echipe retrogradate. Cei doi oameni de fotbal au vorbit la Lider Sportiv de la Pro FM Lider FM, expunându-şi punctul de vedere cu privire la acest caz.

Recent mai multe echipe, în special cele din subsolul clasamentului, au început să vorbească tot mai des despre faptul că sistemul propus de Liga Profesionistă de Fotbal şi votat în vară, inclusiv de fosta conducere a Oţelului, nu este unul potrivit pentru o ţară ca România din mai multe puncte de vedere. Cu toate acestea, LPF rămâne tare pe poziţii precizând că nu se mai poate reveni la vechiul sistem, deoarece asemenea schimbări se anunţă cu cel puţin un an înainte.

Petre Grigoraş: „Pandurii Târgu Jiu a fost unul din cele 3 cluburi care a fost împotriva schimbării sistemului competițional. Am văzut play-off-ul în Ligile a II-a și a III-a, a fost catastrofal. Din șase echipe care jucau în play-off doar două aveau licență, play-off-ul a fost o greșeală și o rușine totală la Divizia B și la C. Vrem să facem la fel și în Liga I !? Ar trebui să se revină la vechiul format. Eu am fost contra de la început. Nu trebuia să se reducă numărul de echipe, cele mai bune era cu 18 echipe. Nu asta este problema fotbalului din România, avem alte lucruri de făcut, spre exemplu noi, la Târgu Jiu, nu avem teren de antrenament pentru formaţia de Liga I.”

Ovidiu Burcă: „Pentru noi ar fi un avantaj dacă se va schimba sistemul competițional. Cred că va fi foarte-foarte dificil să schimbăm sistemul pentru că s-au semnat contracte cu televiziunile. Echipele din Liga I au votat micșorarea numărului de echipe. Îmi este greu să cred că se va schimba ceva. Cred că 14 echipe sunt puține pentru fondul de jucători din România. Play-off și play-out se poate juca și în 16 echipe. 14 echipe sunt puține, se va restrânge aria de selecție. Noi vom susține schimbarea sistemului, sunt niște discuții, Liga nu este foarte fericită de schimbarea sistemului competițional. În aceste zile mai multe echipe din Liga I susțin reducerea numărului de echipe care retrogradează din Liga I de la șase la patru.”

www.sportgalati.com

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Steel Dany » 08-11-2014 12:30

Trebuia gandit astfel: Daca tot nu putem avea o liga de 18 echipe sau chiar 20 ca in campionatele puternica, macar sa se faca 2 ligi (Liga 1 si Liga 2) de cate 14 echipe, si sa fie 2 campionate bune, cu toate conditiile, sa poata atrage sponsorizari si fanii la stadion; sa fie televizata si Liga 2. In Germania, inafara de prezenta echipelor mari, nu faci diferenta intre primele doa ligi, in a 2-a liga de acolo se castiga mult mai mult ca in Romania, suporterii umplu mereu stadionul, sunt conditii mult mai bune ca la noi... La fel si in Anglia, unde chiar si liga 4 e poate mai bine organizata decat Liga 1 Romania, se joaca cu 10.000-15.000 de suporteri in tribune, la noi abia in derbiuri daca vezi 12.000.
Echipele care vor veni in Liga 1 trebuie sa fie bune, iar cele care pica nu trebuie sa aiba foarte mult de suferit(sa se ajunga chiar si la desfiintare).

S-a trecut la 14 echipe doar de dragul de a schimba ceva, nimeni n-a gandit nimic.
+1

Steel Dany

  •  
  •  

#2 jean404 » 08-11-2014 16:05

Sistemul asta play off/out a fost introdus doar ca sa fie avantajate echipele mai puternice ale ligii 1, ca sa fie mai multe Steaua - Dinamo ,Steaua - Petrolul (asa am citit eu undeva ca declarase Burleanu). Dar nu se gandesc nici o clipa ca la play out, va lipsi lumea cu desavarsire si de la stadion si de la TV . Hai sa ai vad si eu ce play off vor face ei de la anul daca se prabuseste Liga 1 cu Rapidul mort,Neculaie vrea sa lase corabia, Muresan a lasat-o deja si ape foarte tulburi la CFR,Petrolul nu stiu cat o sa se mai tina dar nu o vad bine.
Marele derby din play off va fi steaua bucuresti - Viitorul Pucioasa Voluntari a lu_nea Gica (interesante meciurile dintre echipele astea doua de fiecare data si meciul la care tipsterii raman prosti si pariorii baga cate 5 variante pe meci si nu le iese nici unul ca foarte neprevazatoare meciuri se primesc cand dau nas in nas aceste doua echipe !
Forta Otelul !
+1

jean404

  •  
  •  

#3 Aruon » 08-11-2014 16:47

Eu zic ca merita sa incercam macar putin timp si aceasta varianta cu 14 echipe,nu putem sa nu fim de acord doar ca Otelul s-ar putea afla printre retrogradate.Sper sa nu insa.In ligile din Austria si Elvetia asa e si nu sunt chiar campionate slabe..atrag un oarecare interes.Sa vedem cum e si cu play off si play out.Poate va fi de bun augur.Ma gandesc la Austria si Elvetia..
Noi sa luptam,sa aratam valoare si sa nu ne mai aflam printre echipele alea 6.
Hai Otelul!
−2

Aruon

  •  
  •  

#4 granata » 08-11-2014 17:18

Sa vazut anul trecut in B ce panarama de sistem e cel cu play off..dezastru total,meciuri fara miza etc..Toate campionatele puternice au sistemul normal,la noi de dragul de a vedea Steaua- Dinamo de 4 ori pe an au inventat si prostia asta..

granata

  •  
  •  

#5 vitzamina » 08-11-2014 23:39

Cine e steaua ?

vitzamina

Login sau crează cont pentru a comenta              |