STIRI Liga I Valentin Sinescu despre revenirea la 18 echipe în Liga I

Valentin SinescuValentin SinescuInvitat în studioul Lider Sportiv de la Pro FM - Lider FM, antrenorul secund al Oțelului, Valentin Sinescu, a comentat posibilitatea revenirii la vechiul sistem competițional în Liga I.
„E o tardivă tentativă de revenire la normalitate. Contextul malefic în care s-a făcut schimbarea de la Ligă își vede anomaliile. Într-o țară cu 22 de milioane de locuitori un sistem play-off/play-out, falimentar la nivelul eșaloanelor secunde, nu își avea locul. Din punctul meu de vedere cred că nu se va reveni la ce se dorește. Șase echipe care vor retrograda, o treime, înseamnă enorm, spectacolul va lipsi. Este stranie forma de management de la noi, în care un eșec sau două te aruncă afară ca antrenor. Nu putem disocia fotbalul de contextul socio-economic, suntem pe un trend descendent.”

Vă reamintim şi faptul că recent team-managerul şi managerul sportiv de la Oţelul, Cristi Munteanu şi Ovidiu Burcă, plus antrenorul Pandurilor Târgu Jiu, Petre Grigoraş, au făcut front comun când vine vorba despre noul sistem din Liga I, cu şase echipe retrogradate.
Recent mai multe echipe, în special cele din subsolul clasamentului, au început să vorbească tot mai des despre faptul că sistemul propus de Liga Profesionistă de Fotbal şi votat în vară, inclusiv de fosta conducere a Oţelului, nu este unul potrivit pentru o ţară ca România din mai multe puncte de vedere. Cu toate acestea, LPF rămâne tare pe poziţii precizând că nu se mai poate reveni la vechiul sistem, deoarece asemenea schimbări se anunţă cu cel puţin un an înainte. Cu toate acestea, dacă mai mult de jumătate din cluburile din Liga I se unesc, ele mai pot schimba ceva!
 
Petre Grigoraş: „Pandurii Târgu Jiu a fost unul din cele 3 cluburi care a fost împotriva schimbării sistemului competițional. Am văzut play-off-ul în Ligile a II-a și a III-a, a fost catastrofal. Din șase echipe care jucau în play-off doar două aveau licență, play-off-ul a fost o greșeală și o rușine totală la Divizia B și la C. Vrem să facem la fel și în Liga I !? Ar trebui să se revină la vechiul format. Eu am fost contra de la început. Nu trebuia să se reducă numărul de echipe, cele mai bune era cu 18 echipe. Nu asta este problema fotbalului din România, avem alte lucruri de făcut, spre exemplu noi, la Târgu Jiu, nu avem teren de antrenament pentru formaţia de Liga I.”

Ovidiu Burcă: „Pentru noi ar fi un avantaj dacă se va schimba sistemul competițional. Cred că va fi foarte-foarte dificil să schimbăm sistemul pentru că s-au semnat contracte cu televiziunile. Echipele din Liga I au votat micșorarea numărului de echipe. Îmi este greu să cred că se va schimba ceva. Cred că 14 echipe sunt puține pentru fondul de jucători din România. Play-off și play-out se poate juca și în 16 echipe. 14 echipe sunt puține, se va restrânge aria de selecție. Noi vom susține schimbarea sistemului, sunt niște discuții, Liga nu este foarte fericită de schimbarea sistemului competițional. În aceste zile mai multe echipe din Liga I susțin reducerea numărului de echipe care retrogradează din Liga I de la șase la patru.”

Cristi Munteanu: „Vom vota ca să retrogradeze numai patru echipe la finalul actualului sezon. Poziţia noastră este că România, fiind o ţară mare, cu peste 20 de milioane de locuitori, are totuşi nevoie de o primă ligă mai consistentă. Credem că sistemul cu 16 echipe în Liga 1 este cel mai bun."

www.sportgalati.com

Login sau crează cont pentru a comenta              |