STIRI Liga I FRF şi-a declinat competenţa în cazul Oţelul vs Sîrghi

Cristian SirghiCristian SirghiDupă ce Marquinhos a fost declarat liber de contract luna trecută, deoarece nu fusese plătit de Oţelul pentru partea a doua a sezonului trecut şi evolua oricum cu dispensă de la FIFA pentru un al club – FK Qabala (Azerbaidjan) – Comisia Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor nu a  luat aceeaşi decizie în cazul lui Cristian Sîrghi, fotbalist aflat într-o situaţie asemănătoare.


Oficialii Federaţiei Române de Fotbal şi-au declinat competenţa, admiţând că un asemenea caz, în care sunt implicate vechiul club - Oţelul Galaţi - şi noul club - Maccabi Netanya - nu se află sub jurisdicţia FRF. Aşadar, cel mai probabil, totul va fi judecat de FIFA, care în cele mai multe cazuri dă dreptate fotbaliştilor, mai ales dacă aceştia nu au fost plătiţi pentru mai mult de 3 luni, cum s-a întâmplat şi în cazul lui Sîrghi.
Între timp, ca şi în cazul lui Marquinhos, legendarul jucător oţelar a început deja să joace în Israel având 8 meciuri în prima ligă (de fiecate dată titular), timp în care a marcat şi un gol. Într-un alt caz asemănător, dosarul dintre Oţelul şi portarul lituanian Tadas Simaitis va fi judecat mâine, 19 noiembrie.
Cristian Sîrghi a fost unul dintre cei mai iubiţi jucători ai Oţelului, el sosind de la Politehnica Galaţi în urmă cu aproape 7 ani. A fost cumpărat definitiv de la concitadina “Poli”, contra sumei de 300.000 de euro, devenind cel mai scump transfer din istoria echipei noastre. Gălăţeanul lansat în fotbal de regretatul antrenor Ioan Nicu este fundaş central, dar poate evolua şi ca apărător lateral dreapta. A jucat de 168 ori pentru echipa noastră în toate competiţiile (peste 13.000 de minute), marcând şi 9 goluri, iar evoluţiile bune în tricoul roş-alb-albastru l-au propulsat la echipele naţionale de tineret U21 şi U23 ale României, pentru care a evoluat în 5 ocazii. Sîrghi provine dintr-o familie de sportivi, mama sa fiind profesoară de atletism şi educaţie fizică, în timp ce unchiul său este nimeni altul decât Ionel Chebac, care a evoluat pentru Oţelul între anii 1990-1993.
Pentru a înţelege mai uşor de ce suporterii i-au admirat mereu devotamentul, trebuie precizat faptul că fotbalistul a suferit nu mai puţin de trei comoţii cerebrale pe terenul de fotbal. Bravul gălăţean, alintat “Kamikaze” de către fanii roş-alb-albaştri, pentru spiritul de sacrificiu arătat pe teren, a declarat că nu s-a pus niciun moment problema să renunţe la fotbal.
La meciul cu numărul 150 în Liga I şi, din păcate, ultimul în tricoul Oţelului, gălăţeanul a fost decisiv. Într-un moment în care echipa noastră avea mari probleme în a se desfăşura pe teren în faţa Viitorului Constanţa, fundaşul nostru, ca un veritabil kamikaze, a făcut un tackling de zile mari la mijlocul terenului, s-a ridicat şi a plecat într-o cursă nebună spre terenul advers. A înşirat câţiva adversari în stil de mare atacant, fiind oprit doar prin fault de Mitrea. Adversarul a încasat al doilea galben, iar oaspeţii au rămas în zece înainte de pauză. În acest fel, a fost mai simplu ca repriza a doua şi salvarea de la retrogradare să fie un galop de sănătate pentru Oţelul care s-a impus cu 4-1, după 0-0 la pauză.
Devenit campion cu gruparea roş-alb-albastră, cu mari contribuţii, Sîrghi a ajuns să fie neplătit cu lunile, deşi a rămas unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Liga I şi a fost nevoit să-şi caute altă echipă.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 cosmin-florin » 19-11-2014 04:08

:cry:

cosmin-florin

Login sau crează cont pentru a comenta              |