STIRI Liga I “Sunt la Galați pentru a juca fotbal, nu pentru a admira orașul”

Bryan OttenhoffBryan OttenhoffBryan Ottenhoff, cel mai nou transfer al Oţelului, a acordat un interviu suplimentului “FC Oţelul Galaţi”, care se distribuie gratuit la Magazinul Oficial al clubului.

Bryan Ottenhoff: “Am început să joc fotbal la vârsta de șase ani la Swift, un club mic din Olanda. Acolo m-am pregătit până la vârsta de 11 ani, când am plecat la AFS, un club mai mare din țară, unde am jucat timp de doi ani. A urmat experiența Ajax Amsterdam, unde am jucat circa șase-șapte ani. A fost frumos, dar am suferit o accidentare la genunchi și am plecat la FC Twente. Mi-am recâștigat forma sportivă abia la sfârșitul acelui sezon și m-am dus la Almere City ca să continuu evoluția sportivă, să cresc. Acum, iată-mă, sunt aici, la Oțelul Galați! Este adevărat, școlile de fotbal sunt foarte la modă și foarte numeroase în țara mea, ceea ce este excelent deoarece copiii au șansa să învețe acolo tehnică, mentalitate, totul. Îmi plăcea Jaap Stam pentru că era un fundaș foarte puternic, care lupta din greu, cu inima. Un alt preferat este Thiago Silva, de la Paris Saint-Germain, despre care cred că este unul dintre cei mai buni apărători din lume la ora actuală. Colegii mei de la Oţelul vor să joace fotbal de calitate, dar acum sunt într-o situație grea și cred că au nevoie de încredere pentru a crește. Primul meci pe care l-am văzut, cel împotriva Petrolului, nu a fost prea bun, dar am obținut un punct, ceea ce nu e rău, deși trebuie să jucăm mereu la victorie. În meciul cu Astra Giurgiu, echipa a jucat mai bine și merita să câștige. Din punctul meu de vedere, trebuie să schimbăm lucruri mici pe teren: să jucăm mai sus, în terenul advers, când avem mingea să facem terenul mare, iar când adversarul are mingea să facem pressing. Fără îndoială aduc cu mine experiența pe care am acumulat-o până acum, mici chestii inteligente care să facă jocul mai ușor. Vreau să introduc lupta în apărarea noastră, vreau să avem o defensivă greu de pătruns. Prof Tămășanu este bun, îi place să ne alerge, dar ăsta e primul pas în obținerea rezultatelor, e foarte important. Îmi place de el. În ceea ce îl privește pe antrenorul principal, nu am apucat să îl cunosc foarte bine, dar, din câte am văzut la antrenamente, este foarte bun, vrea să ne învețe foarte multe și îmi pace stilul de joc pe care vrea să îl impună echipei. Vreau să joc în cât mai multe partide, vreau să joc bine și vreau ca Oțelul să rămână în Liga I. Dacă reușim asta, putem privi mai departe, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Nu prea am văzut oraşul, fiindcă am petrecut mult timp la antrenamente. Totuși, din câte am văzut până acum, pot spune că Galațiul este un oraș liniștit, îmi place, iar mâncarea este bună aici. Dar eu sunt la Galați pentru a juca fotbal, nu pentru a admira orașul. Suporterii de aici sunt pasionați, vor ca Oțelul să câștige, îmi place când scandează. Ei trebuie să fie al 12-lea jucător, e foarte important pentru încrederea echipei.”

Bryan Ottenhoff are 23 de ani joacă pe postul de apărător central, unul greu încercat la Oţelul în acest sezon. El s-a născut în Amsterdam pe 8 iulie 1991 şi a fost crescut la academiile lui Ajax şi FC Twente. Ca senior a jucat doar pentru FC Omniworld Almere City în cel de-al doilea eşalon al fotbalului olandez. Per total a strâns 30 de meciuri în două sezoane, dintre care 23 de meciuri ca titular, timp în care a încasat 6 cartonaşe galbene. Formaţia sa a încheiat sezoanele respective pe locul 13, respectiv 18. Ottenhoff a rămas fără echipă din septembrie, anul curent, când şi-a reziliat contractul cu Omniworld Almere City. Olandezul este un fundaş central atletic, cu o detentă bună la cei 1,87 m înălţime, remarcându-se prin jocul precis de cap. Conform transfermarkt valoarea sa de piaţă este de 112.000 de euro.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Surpass » 22-11-2014 13:48

Nu pare a fi extraordinar de tehnic, insa de notat determinarea. Sa speram ca va aduce un plus de siguranta pe linia de fund.

Surpass

  •  
  •  

#2 Aruon » 22-11-2014 17:04

La ce avem noi acum,e foarte binevenit Bryan!

Aruon

  •  
  •  

#3 Denis » 22-11-2014 22:03

Ar fi interesant de incercat si la inchidere.

Denis

Login sau crează cont pentru a comenta              |