STIRI Suporteri 50 de ani/50 de legende – mai multe detalii despre carte

50 de ani/50 de legende50 de ani/50 de legendeAşa cum vă anunţam, Dunărea Bătrână, comunitatea online a suporterilor echipei de fotbal Oţelul Galaţi, lansează pe 19 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Sporturilor Galaţi, cartea intitulată „50 de ani, 50 de legende”, în care prezintă carierele celor mai importanţi 50 de oameni din istoria clubului, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea grupării roş-alb-albastre.

Cartea are aproximativ 180 de pagini alb-negru, format A5, costă 25 de lei şi este o producţie 100% a suporterilor gălăţeni, mai exact a membrilor comunităţii online Dunărea Bătrână. Fotografiile sunt în mare parte opera lui Ilie Stan, singurul “vânător de imagini” din Galaţi care deţine o arhivă personală atât de bogată încât să cuprindă toţi cei 50 de ani ai existenţei Oţelului. Autorii cărţii sunt Marius Cernat, Marian Săvăstru şi Vlad Drăgan, dar au oferit ajutor la texte, foto, editare sau sprijin moral şi ceilalţi membri ai Dunării Bătrâne, precum Marian Brăilescu, Marius Borş, Ionuţ Bădăluţă, Mihai Manău, Vali Comănescu, Marian Istrate sau Daniel Ursu. O menţiune specială pentru Marius Cernat (vitzamina), cel care nu doar că a contribuit la scriererea cărţii, dar a venit cu ideea ei, demonstrând că indiferent cât de departe eşti de casă, dacă eşti suporter adevărat, Oţelul îţi rămâne mereu în suflet şi îl porţi cu tine oriunde.  
Mulţumiri speciale se cuvin şi companiei Arabesque sau Rodicăi Mişcalencu (din partea clubului Oţelul) fără de care această carte nu ar fi văzut tiparul, ci ar fi rămas doar pe internet.   
“50 de ani, 50 de legende” se vrea a fi o povestire despre generaţiile care au încântat publicul gălăţean, de la înfiinţarea din 1964, până la semicentenarul din 2014. Chiar dacă în sine cartea este o biografie sportivă, printre rânduri se pot citi toate poveştile frumoase sau mai puţin frumoase din istoria Oţelului, cuprinzând toate momentele importante din viaţa de 50 de ani a formaţiei fanion a Galaţiului: înfiinţarea echipei, exilarea ei şi refacerea de la zero, promovarea din ’86, singura victorie a unei formaţii româneşti în faţa lui Juventus Torino, “Generaţia de Aur” a lui Simionaş, momentele dramatice precum înfrângerea nedreaptă cu HIT Gorica, retrogradarea din 2003, finala Cupei cu Dinamo, dar şi îngheţarea infernului din Trabzon, reactivarea mândriei unui oraş întreg în 2011 sau speranţele puse în magia lui Florin Cernat din zilele noastre.
Cele 50 de legende ale Oţelului conform publicaţiei suporterilor sunt: Mario Agiu, Viorel Anghelinei, Liviu Antal, Haralambie Antohi, Dorin Arcanu, Stelian Bordeianu, Nicolae Burcea, Laurenţiu Buş, Tudorel Călugăru, Florin Cernat, Sergiu Costin, Ioan Filip, Ion Gigi, Gabriel Giurgiu, Branko Grahovac, Petre Grigoraş, Mihai Guriţă, Mihăiţă Hanghiuc, Sorin Haraga, Silviu Ilie, Viorel Ion, Laurenţiu Iorga, Jivko Jelev, Emil Jula, Costin Maleş, Cristian Munteanu, Dorinel Munteanu, Ionuţ Neagu, Dănuţ Oprea, Gabriel Paraschiv, Tudorel Pelin, Marius Pena, Milan Perendija, Gelu Popescu, Ion Profir, Costică Rădulescu, Cornel Râpă, Adrian Sălăgeanu, Dorin Semeghin, Vasile Simionaş, Cristian Sîrghi, Emil Spirea, Aurelian Stamate, Daniel Stan, Marius Stan, Valentin Ştefan, Viorel Tănase, Cătălin Tofan, Victor Vasilache, Alejandro Viglianti.
Lansarea va avea loc vineri, 19 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Sporturilor. La eveniment şi-au anunţat prezenţa aproximativ 30 dintre cele 50 de legende ale Oţelului, care vor fi premiate de către publicaţia suporterilor „Dunărea Bătrână”. O menţiune specială aici şi pentru colegul Marian Săvăstru, care s-a zbătut enorm în realizarea acestui eveniment unic pentru fotbalul gălăţean şi pentru suporterii oţelari.
La evenimentul de lansare sunt invitaţi să participe toţi fanii Oţelului care doresc să celebreze alături de idolii lor împlinirea a jumătate de veac de la înfiinţare. Astfel, la finalul evenimentului fanii prezenţi vor avea ocazia să se fotografieze cu legendele Oţelului sau să obţină autografe de colecţie chiar pe cartea lansată cu prilejul împlinirii a 50 de ani.

Login sau crează cont pentru a comenta              |