STIRI Liga I Oțelul - echipa cu cei mai mulți jucători în tur

Oțelul a folosit 33 de jucători in turOțelul a folosit 33 de jucători in turConform unei statistici prezentate de Liga Profesionistă de Fotbal, în turul Ligii I, ediţia 2014-2015, au evoluat 465 de fotbalişti, din numărul total al acestora 152 fiind jucători străini, proveniţi din 45 de ţări.

Echipa noastră a avut un start ezitant de campionat, acest fapt fiind pus pe seama instabilităţii la nivelul lotului. Astfel, Oţelul este echipa care a folosit cel mai mare număr de fotbalişti în prima parte a stagiunii, oţelarii fiind reprezentaţi de nu mai puţin de 33 de jucători. Gălăţenii sunt urmaţi în acest clasament de Universitatea Cluj, CSMS Iaşi şi CS Universitatea Craiova, cu câte 30, FC Viitorul cu 29, Rapid Bucureşti cu 28, Concordia Chiajna cu 27, Steaua Bucureşti şi Petrolul Ploieşti cu câte 26, FC Botoşani cu 25, Dinamo Bucureşti, ASA Târgu Mureş şi CFR Cluj cu câte 24, Gaz Metan Mediaş, FC Braşov, Astra Giurgiu şi Ceahlăul Piatra Neamţ cu câte 23. Cei mai puţini jucători a folosit echipa Pandurii Târgu Jiu, 22.

Din cei 465 de fotbalişti, 102 au debutat pe prima scenă din România. Şi aici, tot Oţelul conduce în clasament, cu 13 jucători debutanţi, urmată de FC Botoşani cu 11 şi Concordia Chiajna cu 10.

Şi la capitolul jucătorilor ce au evoluat pentru două formaţii, gruparea gălăţeană este „lider”, avându-i în componență pe Emil Jula și Răzvan Grădinaru, care au mai jucat în acest sezon pentru U Cluj, respectiv Steaua. Ceilalți fotbaliști sunt Breeveld (Pandurii Târgu Jiu/Steaua), Târnăcop (Universitatea Cluj/CSU Craiova) și Neacşa (CSU Craiova/FC Viitorul).

Un alt capitol la care conduce formaţia noastră îl reprezintă numărul de antrenori care au stat pe bancă în tur, 3 tehnicieni fiind la cârma Oţelului: Hans Michael Weiss (et. 1-7), Daniel Florea (et. 8), Tibor Selymeş (et. 9-17). Doar alte două echipe au mai schimbat atât de des staff-ul tehnic: Viitorul Constanţa şi CSMS Iaşi.

Login sau crează cont pentru a comenta              |