STIRI Liga I Petrolul poate fi depunctată din cauza unei datorii către Oţelul

Victor Astafei e Victor Astafei e Comisia de Disciplină din cadrul FRF va judeca pe 14 ianuarie 2015 cazul în care clubul  Petrolul Ploieşti este acuzat că nu a plătit Oţelului suma datorată în contul transferului jucătorului Victor Astafei. Formaţia prahoveană ar putea ajunge să fie depunctată dacă nu plăteşte banii până la acea dată, deoarece Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor acordase un termen de 5 zile pentru stingerea datoriei.

În plus, Petrolul a primit o amendă de 3000 de lei deoarece nu s-a supus hotărârilor comisiei respective. Clubul ploieşteasn întâmpină mari probleme pe final de an, deoarece patronul “lupilor galbeni” este în arestul DNA, iar plăţile către terţi sunt blocate!

Deşi s-a crezut iniţial că fotbalistul Victor Astafei ar fi plecat gratis la Petrolul Ploieşti în vară, lucrurile nu au stat chiar aşa, iar Oţelul şi-a cerut drepturile la instanţele din fotbalul românesc. Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a admis cererea clubului nostru aşa cum a fost ea formulată, privind pretenţiile financiare faţă de echipa din Ploieşti. Acest lucru înseamnă că Petrolul trebuie să plătească o sumă care nu a fost încă dezvăluită.

Vă reamintim faptul că Victor Astafei s-a transferat în vară la Petrolul. Iniţial s-a crezut că acesta ar fi renunţat la salariile pe care le mai avea de primit pentru a deveni liber de contract ca să poată ajunge la Ploieşti, el având la acea vreme o înţelegere semnată cu Oţelul care se întindea pe încă doi ani! Până la urmă se pare că cele două cluburi s-ar fi înţeles asupra unei sume care nu a fost dezvăluită, bani pe care prahovenii nu i-au mai plătit.  

Victoraş Astafei (27 de ani) este mijlocaş de bandă, putând fi folosit şi ca atacant central dacă situaţia o cere. Fotbalistul de 1,77m înălţime şi-a început cariera în oraşul natal, la FCM Târgu Mureş, dar a mai trecut şi pe la Arieşul Turda sau Gaz Metan Mediaş, acolo unde a cunoscut şi cea mai bună perioadă a sa, marcând de 8 ori în 16 meciuri. A fost transferat de Oţelul contra sumei de 200.000 de euro şi a înscris 8 goluri în 45 de meciuri (Liga I + Cupă) după mutarea la Galaţi. Chiar dacă la Oţelul nu mai era apreciat, Astafei a devenit în vară un jucător interesant pentru mai multe cluburi din Liga I, mai ales că şi el şi-a dorit să renunţe cu orice preţ la contractul cu gruparea roş-alb-albastră, date fiind condiţiile de neplată a salariilor timp de cinci luni.

Login sau crează cont pentru a comenta              |