STIRI Liga I Oțelul reia pista Ionuț Neagu

Ionuț Neagu în duel cu Wayne RooneyIonuț Neagu în duel cu Wayne RooneySituaţia dificilă prin care trece Oţelul, locul 17 în clasamentul Ligii I, i-a determinat pe oficialii clubului să găsească soluţii pentru întărirea lotului de jucători. Astfel, managementul sportiv al grupării oţelare a reluat interesul manifestat şi în această vară pentru gălăţeanul Ionuţ Neagu, mijlocaş central care nu a beneficiat de prea multe şanse la echipa de care aparţine în acest moment. Campion şi câştigător al Supercupei României cu Oţelul în 2011, Neagu a evoluat în acest sezon în 8 meciuri, acumulând 529 de minute pe teren, în care a reuşit să ofere 3 pase de gol.

Ovidiu Burcă, manager sportiv Oțelul: „Ionuţ Neagu este una dintre posibilităţi, am reluat un pic legătura cu el. În primul rând, el trebuie să-şi lămurească problema cu Steaua. Nu ascund că este un jucător pe care ni-l dorim şi care ne-ar ajuta, în primul rând pentru că n-ar avea nevoie de adaptare, e un jucător care ştie ce înseamnă Oţelul Galaţi şi e un jucător care a crescut la centrul de copii şi juniori ai Oţelului Galaţi. Ar veni cu un plus de determinare şi asta ar însemna foarte mult pentru noi.”

Cristian Munteanu, team manager Oțelul (octombrie 2014): „Pe Neagu l-am dorit şi în această vară, m-am rugat de cei de la Steaua o săptămână să ni-l împrumute. Dar ne-au spus că Bourceanu nu este refăcut şi că au nevoie de Ionuţ Neagu, că nu pot rămâne descoperiţi. Dar în iarnă vom relua negocierile, îl dorim pe Neagu cel puţin până la vară. Este un fotbalist foarte bun, care ar ajuta echipa. Sper că ne vom înţelege, mai ales că Bourceanu va fi refăcut. Este păcat să stea rezervă la Steaua.”

Ionuţ Neagu (septembrie 2013, la despățirea de Oțelul): „Am petrecut la Oţelul cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea de până acum. Am avut clipe frumoase, m-am bucurat, am suferit alături de colegi şi de antrenorii care m-au pregătit de-a lungul timpului şi nu pot decât să mulţumesc clubului pentru tot ce mi-a oferit în aceşti ani. Le mulţumesc în mod special şi suporterilor, sper să fie alături de echipă indiferent de situaţie, aşa cum s-a întamplat şi până acum. Am iubit, iubesc şi voi iubi Oţelul în continuare, într-o zi mă voi întoarce şi o voi face cu plăcere din orice postură.”

Ionuţ Neagu (25 de ani) a fost un produs al Centrului de Copii şi Juniori al Oţelului. Mijlocaşul la închidere s-a impus în fotbalul românesc, fiind selecţionat de 4 ori în reprezentativa de tineret a României, de 3 ori la naţionala de seniori, şi încă o dată în selecţionata U23. La Oţelul a strâns per total 123 de meciuri în toate competiţiile, marcând 3 goluri, reuşind să câştige titlul şi Supercupa în 2011!

Login sau crează cont pentru a comenta              |