STIRI Liga I Pleacă Tudorie, vine Neagu

Alexandru TudorieAlexandru TudorieVeştile din ultima vreme îl dau ca şi plecat pe atacantul Alexandru Tudorie de la Oţelul. Cea mai posibilă destinaţie: Steaua. Echipa noastră ar urma să primească 400.000 de euro în schimbul tânărului vârf, ba mai mult l-ar putea păstra până la vară şi tot până la sfârşitul sezonului l-ar putea primi ca împrumut pe fostul campion al formaţiei noastre, Ionuţ Neagu.

Acesta ar putea ajuta enorm Oţelul în tentativa de salvare de la retrogradare, iar ajutorul ar fi reciproc deoarece şi fotbalistul are nevoie de meciuri în picioare. În plus, cei 400.000 de euro primiţi în schimbul lui Tudorie ar debloca situaţia financiară la Oţelul, s-ar putea plăti salariile restante, ba mai mult s-ar putea achiziţiona jucătorii de valoare promişi (5-6 la număr). Ca o paralelă, dacă tot ne raportăm mereu la turul dezastruos din 2005, este bine de ştiut că atunci clubul nostru l-a vândut pe Silviu Izvoranu la Poli Timişoara, pe 400.000 de euro, sumă dată pe din două cu Dunărea, iar din acei bani, Marius Stan a adus cei 18 jucători noi care au salvat Oţelul de la retrogradare, ba mai mult au transformat echipa noastră din nou în una de temut!
Alexandru Tudorie a debutat în Liga I la 16 ani, pe finalul jocului Oțelul - Petrolul Ploiești 0-1, din 24 februarie 2013. Primul gol în Liga I a fost marcat de “Tudy” într-un egal cu Steaua București, joc disputat în decembrie 2013. În total, Tudorie a jucat 32 de meciuri în prima ligă pentru Oțelul și a marcat 4 goluri. El este un abonat al naţionalelor de juniori, fiind titular de multe ori la reprezentativele U17, U18, U19 şi U21 ale României. Recent el a dat probe la formaţia din Bundesliga, Borussia Monchengladbach şi a mai fost monitorizat de AC Milan, Sampdoria sau Malaga.

Cristi Munteanu: „Deocamdată, o ofertă concretă pentru Tudorie a fost făcută de Steaua. Pentru Neagu avem acordul celor de la Steaua, el ne-a promis că ne va da un răspuns până pe 5 ianuarie.”

Tibor Selymes: ”Steaua face o afacere bună dacă îl cumpără pe Tudorie. Are nevoie de o pregătire bună, cred că ar creşte enorm. Cea mai bună soluţie ar fi să îl cumpere Steaua şi să îl lase la noi până în vară. Cea mai mare calitate a lui este că dă goluri. N-are încă forţa necesară să ne ajute foarte mult, însă chiar şi în puţinul timp cât a jucat, el a dat goluri. Are o tehnică destul de bună pentru înălţimea lui. Are nevoie de forţă însă, dar asta o va căpăta în timp. E greu să spun când va fi pregătit să joace la Steaua, sunt prea mulţi factori la mijloc. E însă un băiat serios şi cred că va ajunge un fotbalist bun. N-am discutat cu el de transfer, doar despre ce trebuie să facă.”

Ovidiu Burcă: „Tudorie este o certitudine și un fotbalist de care se interesează foarte multă lume. Chiar și așa, eu cred că nu este un jucător scump. Noi nu vom vinde niciodată scump, vom vinde întotdeauna la prețul correct. Tudorie este un atacant promiţător pentru  piața externă. Vom discuta după Sărbători, nu e nicio grabă. Sunt echipe din Franța și Germania care insistă pentru el. Din Liga 1 au fost doar întrebări, doar discuții, fără nimic concret. Nu ascund faptul că Ionuţ Neagu este un jucător pe care ni-l dorim și care ne-ar ajuta. În primul rând pentru că n-ar avea nevoie de adaptare, e un jucător care știe ce înseamnă Oțelul Galați și un jucător care a crescut la Centrul de Copii și Juniori de la Galați. Ar veni cu un plus de determinare și asta ar însemna foarte mult pentru noi.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 bogdanmihai » 02-01-2015 12:40

Ar fi bine daca s-ar reusi mutarea asta. In situatia in care suntem , nu cred ca ne permitem sa strambam din nas unde pleaca, ci sa ne gandim la binele echipei. Sper din tot sufletul ca si deznodamantul sa fie acelasi ca in trecut.
+2

bogdanmihai

 •  
 •  

#2 Myhay20 » 02-01-2015 13:21

Exact, trebuie sa lasam putin orgoliul deoparte si sa se finalizeze acest transfer cu atat mai mult Tudy nu e un jucator de baza la noi!
+1

Myhay20

 •  
 •  

#3 Arkan » 02-01-2015 16:04

Ar fi minunat sa-l aduca si pe Rapa, nu doar pe Neagu. Ne place sau nu, sunt jucatori cu mult peste ce avem acum pe posturile respective, sunt campioni si ar trebui sa-i respectam. Pentru Tudy n-ar fi rau un transfer la Steaua. Desi as prefera sa plece in strainatate, stim ca asta-i soarta jucatorilor promitatori de la echipele mai mici.
+1

Arkan

 •  
 •  

#4 Tudor » 02-01-2015 17:32

Nu imi pare asa rau ca pleaca, dar preferam in strainatate. E si spre binele lui. El nu a vazut ce au patit fostii otelari la stana?
+2

Tudor

 •  
 •  

#5 Issos » 02-01-2015 19:31

Dar crezi ca tine cineva seama de ce spune Tudorie? E nevoie de bani. Plus ca, momentan, la steaua antrenor este Galca, care il stie pe Alex de la nationalele de juniori. Sper ca mutarea sa fie benefica si pentru jucator si pentru club. Nationala are nevoie de atacanti de careu asa ca sper ca Tudorie sa nu se iroseasca.

Issos

 •  
 •  

#6 granata » 02-01-2015 21:13

Alti bani care vor intra in conturile TNG!..

granata

Login sau crează cont pentru a comenta              |