STIRI Liga I LA MULŢI ANI, Emil Jula!

Gabriel Emil JulaGabriel Emil JulaAstăzi, 3 ianuarie 2015, atacantul Gabriel Emil Jula împlineşte vârsta de 35 de ani, ocazie cu care Dunărea Bătrână, în numele tuturor suporterilor “oţelari” ţine să-i ureze un călduros “La mulţi ani” şi cât mai multe reuşite pe plan profesional în tricoul roş-alb-albastru.


Fostul golgeter de legendă al echipei roş-alb-albastre între 2006 şi 2008 s-a întors recent la Oţelul, încercând să pună umărul la salvarea de la retrogradare. A jucat 9 meciuri în campionat, dar nu a reuşit niciun gol. În schimb a marcat într-un meci de Cupa României foarte important pentru Galaţi, eliminând CF Brăila chiar la ea acasă.
Gabriel Emil Jula s-a născut pe 3 ianuarie 1980 la Cluj-Napoca și a început fotbalul la Universitatea din localitate. A mai jucat în ordine pentru Oţelul Galaţi, Energie Cottbus, MSV Duisburg, Anorthosis Famagusta, VfL Osnabrück, Ceahlăul Piatra Neamț şi din nou acasă la Universitatea Cluj, de unde a revenit la noi.
Emil Jula e un atacant masiv, la cei 1,92 m pe care îi măsoară. E genul de vârf de careu, fără viteză sau dribling, însă cu mobilitate, joc aerian și un extraordinar simț al porții.
În 2006-2007, cu 14 goluri, a fost golgeterul formaţiei roş-alb-albastre, aportul său la calificarea în Cupa UEFA Intertoto, de pe locul 5 în campionat, neputând fi pus la îndoială. Jula a fost poate cel mai bun executant de lovituri de pedeapsă din istoria Oţelului, el ratând o singură dată un astfel de procedeu, dar trebuie precizat că şi atunci a revenit imediat şi a încheiat faza cu gol! “Gulliver” a jucat timp de două sezoane la Oțelul Galați, totalizând 65 de meciuri și 31 de goluri înscrise în Divizia A, cu o medie superbă de aproape un gol la două meciuri! Mai mult, chiar şi în doar 4 meciuri de Cupa României a marcat de alte 3 ori…
De asemenea, a participat în Cupa UEFA Intertoto, marcând 3 goluri în 4 meciuri și obținând primul trofeu din istoria clubului nostru, la care aportul său a fost unul imens. Poate cel mai important gol înscris pentru Oțelul e cel din “infernul” de la Trabzon, unde Jula închidea tabela la 1-2 în minutul 88, marcând dintr-un penalty pe care tot el l-a scos! Golul său a consfinţit victoria în dublă manşă contra unei formaţii mult mai valoroase pe hârtie, cea a Trabzonsporului, şi aduce Oţelului primul trofeu din istorie!
Toate golurile pe care le-a înscris pentru echipa noastră i-au adus un binemeritat loc în istoria gloriilor clubului, în sezonul 2007/2008, cu 17 goluri înscrise fiind foarte aproape de titlul de golgeter al României! Din aceste motive, Dunărea Bătrână l-a trecut pe Jula în rândul celor 50 de legende ale clubului la 50 de ani de la fondarea Oţelului.

Login sau crează cont pentru a comenta              |