Enes SipovicEnes SipovicFundaşul Enes Sipovic, de care Oţelul s-a despărţit pe cale amiabilă în această iarnă, va juca din sezonul următor în prima ligă din Belgia.

Sipovic a ajuns la un acord cu Westerlo, formaţie aflată pe locul 13 în prima ligă din Belgia. Noua echipă a bosniacului crescut de gruparea roş-alb-albastră are trei puncte avans faţă de primul loc care duce la retrogradare, dar în cazul în care va reuşi să evite clasarea pe ultimele două locuri, atunci va juca în play-off pentru un loc de Europa League, după ciudatul sistem al ligii belgiene.

Enes a ajuns la Galaţi pe când avea o vârstă fragedă, din postura de speranţă a fotbalului bosniac, fiind titular în naţionala U19 a ţării sale. La început a prins un singur meci la Oţelul, în sezonul 2009-2010, la un 3-0 contra Gloriei Bistriţa, joc disputat pe propriul teren. În rest a fost folosit cu precădere la echipa a II-a a clubului.
Fundaşul central cu un gabarit impresionant, măsurând 1,94 metri la 90 de kilograme, s-a impus apoi în fotbalul de primă divizie, dar nu la Oţelul cum era de aşteptat, ci după împrumutul la Petrolul Ploieşti, unde a făcut un tur de campionat bun în 2011, fiind titular în 18 meciuri. Deşi se vorbea despre readucerea sa la Galaţi încă de atunci, Enes a mai fost împrumutat în Liga a II-a, la Farul Constanţa, sub comanda lui Viorel Tănase, care îi fusese antrenor la “satelit” şi s-a impus şi aici ca titular, iar în vara lui 2012 a revenit în sfârşit "acasă".
De atunci, fundaşul bosniac a strâns între timp 29 de partide în tricoul roş-alb-albastru, marcând şi un gol, prea puţin parcă, dacă ne gândim că a aparţinut timp de aproape 6 ani de Oţelul.
Pe plan internaţional a fost om de bază în reprezentativa de tineret (U21) a Bosniei, dar a depăşit vârsta şi nu mai poate evolua la acest nivel.

Mult succes, Sipa!