STIRI Liga I ”Eu respect mult publicul […] Pot să mă înjure. Important este ca Oţelul să învingă”

Alexandru Tudorie in tricoul nationaleiAlexandru Tudorie in tricoul nationaleiTânărul atacant al Oţelului, Alexandru Tudorie, a vorbit în Monitorul despre începuturile sale în fotbal, antrenorii care i-au marcat cariera, probele date la AC Milan sau Borussia Monchengladbach, dar şi despre relaţia destul de tensionată cu cu suporterii roş-alb-albaştri.


Alexandru Tudorie: “Am început fotbalul la vârsta de 7 ani când regretatul Zoltan David a venit la mine la şcoală şi m-a remarcat. Primele antrenamente le-am făcut pe terenul sintetic de la Siderurgistul. Eram atacant, dar câteodată mai stăteam şi în poartă. Îmi plăcea să dau cât mai multe goluri. Marcam mult pe atunci pentru că aşa era la cei mici.  Prima competiţie la care am participat a fost Cupa Gheorghe Ola. Am ajuns la faza finală şi am câştigat finala mică. Aceea a fost prima medalie cucerită. Pe atunci jucam la Steaua Dunării, unde l-am avut antrenor pe domnul Ion Cruceanu. Pot să spun că îi datorez foarte mult domnului Cruceanu. Nu voi uita niciodată cât m-a ajutat să progresez. Rămânea după antrenamente cu mine şi exersam împreună execuţii specifice postului de atacant. Ţin minte că domnul Cruceanu lega de bara transversală o pungă cu o minge şi săream să o lovesc cu capul. Aveam 15 ani când am fost selecţionat prima oară la naţională. Domnul Aurică Drăgan m-a văzut la o selecţie făcută la Galaţi şi astfel am ajuns în echipa naţională. Acum am nevoie să acumulez masă musculară pentru că am crescut mult. Eu cred că într-un an sau maxim doi mă voi pune la punct cu masa musculară. Am fost în probe la AC Milan. M-am întors acasă, apoi cei de acolo m-au chemat încă o dată, însă nu s-a mai perfectat transferul pentru că aveam contract cu Oţelul şi s-a solicitat o sumă mare pentru mine. Domnul Petre Grigoraş a fost cel care m-a băgat în luptă la Liga I pentru prima oară şi ţin să-i mulţumesc pentru acest lucru. Este un antrenor extraordinar cu un caracter deosebit.Apoi d-l Ewald Lienen m-a introdus în teren meci de meci în returul campionatului trecut şi am prins încredere în mine. Dânsul este german şi nu s-a lăsat influenţat de nimeni. Tot domnia sa m-a recomandat celor de la Borussia Monchengladbach. M-am pregătit acolo cu echipa mare, formaţie foarte puternică. Antrenamentele erau foarte dure. Dacă făceai trei atingeri ale balonului ţi se băga o alunecare şi erai luat cu fulgi cu tot. Nu regret că nu am fost oprit în lot, pentru că sunt tânăr şi am tot timpul din lume. Sunt sigur că voi ajunge într-o zi în Bundesliga. Cred că suporterii m-au urcat prea sus. După ce am marcat în partida cu Steaua, probabil că şi-au spus că voi marca în fiecare partidă. Eu nu iau în seamă toate înjurăturile şi îmi văd de jocul meu. Aşa sunt suporterii. Când marchezi te aclamă, iar când ratezi te înjură. Eu respect mult publicul şi dacă suporterii vin în număr mare la meci şi echipa câştigă pot să mă înjure. Important este ca Oţelul să învingă. Sigur nu vom retrograda. Vom da totul pentru a reuşi să ne salvăm, pentru ca în sezonul viitor să ne clasăm cât mai sus. Suporterii să aibă încredere pentru că vom salva corabia oţelară.”

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Issos » 31-01-2015 11:09

Maturitatea si profesionalismul razbat din cuvintele lui Alex. Sper ca si suporterii care ii aduc injurii vor invata ceva din atitudinea lui Alex. Multa sanatate si, daca vei persevera vei ajunge acolo unde iti doresti!! Mult succes.

Issos

 •  
 •  

#2 claudiuFCOG » 31-01-2015 11:23

Caracter de mare fotbalist,Alex sper sa ajungi unde iti doresti esti tanar ai timp cum spui si tu de alftel...dar mai intai sa o salvam pe Otelul
+3

claudiuFCOG

 •  
 •  

#3 leutzu » 31-01-2015 12:54

ajuta otelul, cuvinte spun si eu fii mai bataios si mai concentrat ca sa nu mai ratezi atat de mult si publicul te va iubi avem ne voie sa na arati ca am gresit cand ai fost apostrofat ,ai spus ca vrei sa pleci ca suporterii te injura zbatete sa ne salvam si cum iubim si respectam otelul te vom respecta si pe tine,si atat
−1

leutzu

 •  
 •  

#4 bogdan64 » 31-01-2015 13:13

Cei care te injura sunt niste handicapati, care se dau mari cunoscatori si antrenori! Imi dau seama ca la varsta ta, e tot ce poti deocamdata, dar cu multa munca si incredere vei ajunge acolo unde iti doresti! Talent ai cu carul, numai ca cei care te injura ar trebui sa mai aiba rabdare! Mult succes si sper ca la sfarsitul Campionatului sa fim pe o pozitie de salvare! Si apropo, mi-am luat abonament, asa ca voi fi meci de meci alaturi de voi la Galati, si poate voi ajunge si in deplasari, daca ar fi posibil!
+2

bogdan64

 •  
 •  

#5 Tudor » 31-01-2015 13:59

Citez pe Issos:
Maturitatea si profesionalismul razbat din cuvintele lui Alex. Sper ca si suporterii care ii aduc injurii vor invata ceva din atitudinea lui Alex. Multa sanatate si, daca vei persevera vei ajunge acolo unde iti doresti!! Mult succes.

"Suporterii" care ca il injura ar fi bine sa stea acasa! Iti spun eu ca nu invata nimic. Pentru ei e o distractie sa injure in gura mare, asa ca nu se vor schimba prea curand.
+1

Tudor

 •  
 •  

#6 bigsorin » 31-01-2015 14:22

daca dai totul pe teren si nu esti pasiv nu re injura nimeni,totul depinde de atitudinea ta in teren dormi in ghete si te vor injura alearga si te vor incuraja nimeni nu poate cere de la un jucator foarte tanar ca tudorie sa rezolve singur un meci doar daca nu ai nimic in cap dar atitudinea rezolva multe, restul care vin doar sa injure sa stea acasa sa-si injure copii

bigsorin

 •  
 •  

#7 Aruon » 31-01-2015 15:27

Tudorie ramane unul dintre preferatii mei,e inca tanar si are un viitor mare daca va fi serios si muncitor,nu degeaba l-a remarcat Lienen si il vrea la echipa lui.

Aruon

 •  
 •  

#8 Oxigen » 31-01-2015 20:31

Mai Tudorie eu nu te-am "înjurat" niciodată pe stadion sau pe chat, vorbești frumos in interviuri si pari matur dar toată iarna asta dacă ieșeam la 17 la..."Ca Jou"...erai acolo, dacă ieșeam seara la ..."Olympos"(de exemplu) erai si acolo...in club eu unul ies mai rar dar cum te uiți pe fb la pozele din "union jack studio" ești si acolo la toate petrecerile. Poate nu bei, si nu te acuz de asta dar, totuși asta nu e viața de fotbalist de 18-19 ani care vrea sa ajungă mare. :(
PS: si asta îți spune un om de vreo 30 de ani nu vre-un babalâc. Îți promit ca e singura si ultima postare un pic critica si sincer îți doresc din suflet sa ajungi in top si sa m-a faci sa îți scandez numele la naționala! Mult succes ca ești tânăr si ai tot viitorul in fata!
+1

Oxigen

Login sau crează cont pentru a comenta              |