Otelul intalneste LASK LinzOtelul intalneste LASK LinzAzi, cu începere de la 15.00, Oţelul va disputa primul joc amical din cele programate în cantonamentul din Antalya (Turcia). Astfel, gălăţenii vor înfrunta liderul Ligii a II-a din Austria, LASK Linz, principala favorită la promovare în Bundesliga austriacă.

Gălăţenii încep partidele de verificare în forţă, cu o echipă care s-a pregătit în condiţii similare la Doha, în Qatar, spre deosebire de formaţia noastră care a alergat la munte şi ar putea resimţi oboseala în acest prim amical.
Revenind la cei de la LASK Linz, întâlnim un club de tradiţie, fondat în 1908, reprezentând cea mai veche echipă din regiunea nordică a Austriei. Alb-negrii au devenit în 1965 prima formaţie din afara Vienei care să câştige un titlu în Austria. Acesta a rămas de altfel singurul trofeu de acest fel, dar LASK şi-a mai îmbunătăţit totuşi palmaresul cu 4 Cupe ale Austriei. Asemeni Oţelului, care a învins pe Juventus în anii ’80, şi cei din Linz au o victorie cu care să se mândrească, în faţa celor de la Internazionale Milano, pe care i-au învins cu 1-0 în 1986. La fel ca Oţelul, austriecii au pierdut fără drept de apel manşa secundă: 0-4. În 1997, LASK a fost nevoită să fuzioneze cu rivala FC Linz, dar şi-a păstrat intacte culorile, numele şi palmaresul. Formaţia austriacă a retrogradat din Bundesliga în 2011, iar de atunci luptă pentru promovare, iar anul acesta pare că are şanse să ajungă înapoi în prima divizie. După turul sezonului 2014-2015, LASK Linz ocupă poziţia de lider în clasament, la un punct în faţa fostei echipe a lui Florin Lovin, SK Mattersburg, având 39 de puncte în urma a 11 victorii, 6 egaluri şi doar 3 înfrângeri.

Austriecii au un lot echilibrat, cu o medie de vârstă de sub 25 de ani. Dintre cei mai importanţi jucători îi menţionăm pe: portarul Pervan; fundașii Hieblinger, Erbek sau Barry (SUA); mijlocașii Hinum, Kogler sau Drazan; plus atacanţii Fabiano (Brazilia) sau Vujanovic (Serbia; golgeterul echipei).

Meciul urmează a fi transmis în format livetext de către pagina de facebook oficială a clubului nostru, iar pe site-ul oficial al celor de la LASK Linz apare şi un link unde s-ar părea că meciul ar putea fi transmis LIVE VIDEO (vezi AICI)!