STIRI Liga I Perendija, alături de Oţelul

Milan PerendijaMilan PerendijaFostul campion cu Oţelul, Milan Perendija, aflat în cantonament cu formaţia sa, Mordovia Saransk, în cantonament în Antalya şi-a făcut puţin timp liber pentru a asista la amicalul echipei noastre cu LASK Linz. Prin intermediul suporterului oţelar, Dan-Dumitru Neculcea, el a ţinut să transmită un salut întregii suflări oţelare.

Milan Perendija s-a transferat în sezonul 2009-2010 de la Rabotnički la Oțelul Galați în schimbul sumei de 100.000 de euro. Adus ca ”noul Jelev” el s-a impus greu într-o echipă ce se baza pe rotirea tridentului Costin-Jelev-Sîrghi. A debutat abia în etapa a 20-a a acelui sezon, într-un meci câștigat acasă cu CFR Cluj. Ratează în ultimul moment un transfer în China, iar Dorinel Munteanu îl va avea la dispoziție pe tot parcursul sezonului 2010-2011, sezon în care Oțelul va fi cea mai bună echipă a Ligii I! Statistic vorbind, a avut un procentaj absolut incredibil de mingi recuperate pentru un fundaş central.
În sezonul de poveste adună 23 de apariții, fiind unul dintre cei care au contribuit decisiv la performanța fără precedent din istoria clubului. A fost titular și în meciul de Supercupă, câștigat împotriva unei anumite echipe din București, meci în care a contribuit alături de Costin la respingerea atacurilor adversarilor, ridicând la final al patrulea trofeu din carieră și al doilea din istoria Oțelului Galați deasupra capului. În următorul sezon va rămâne un stâlp de referință în centrul apărării în 26 de meciuri și va înscrie unicul său gol în Liga I, unul decisiv, în victoria cu 1-0 de acasă împotriva Petrolului din Ploiești, după o centrare a lui Iorga. În același sezon joacă în UEFA Champions League cu Oțelul în 5 meciuri, rezistând cu colegii din apărăre asalturilor inegale valoric contra celor de la Basel, Benfica Lisabona și Manchester United, contorizând o eliminare în urma a două cartonașe galbene încasate și observând restul partidei din tunelul care duce spre vestiare alături de Vidić de la Man United.
În sezonul 2013 va mai juca 12 partide înainte de a se transfera la Mordovia Saransk, alăturându-se lui Dorinel Munteanu în campionatul Rusiei. Milan Perendija și-a scris numele definitiv în cartea de istorie a fotbalului gălățean şi a fost trecut de către Dunărea Bătrână printre cele 50 de legende ale clubului, la 50 de ani de la înfiinţarea Oţelului.
Meritele sale, campionatul, Supercupa și cele 84 de partide jucate pentru Oțelul îl aduc, indiferent de alte calități sau defecte, acolo unde istoria îl va reține, adică în cartea de onoare a echipei noastre iubite.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 savimilan » 06-02-2015 23:04

Benfica
+1

savimilan

  •  
  •  

#2 Dregan » 07-02-2015 00:41

Citez pe savimilan:
Benfica

Corectat. Mersi de atentionare

Dregan

Login sau crează cont pentru a comenta              |