STIRI Liga I ALERTĂ! OŢELUL POATE INTRA ÎN FALIMENT!

Cristian SîrghiCristian SîrghiZilele Oţelului par a fi numărate, dacă ţinem cont de situaţia gravă financiară prin care trece. Cu toate că au fost plătite salariile către jucătorii din lotul actual, datoriile din trecut au lăsat urme greu de acoperit. Cristian Sîrghi, Gabriel Giurgiu, Sergiu Costin, Ioan Filip, Liviu Băjenaru, foşti jucători ai Oţelului, plus Narcis Răducan, fostul director general, au cerut falimentul clubului, după ce a trecut mai bine de jumătate de an de când nu şi-au primit restanţele salariale.


Verdictul falimentului a fost amânat până pe data de 8 aprilie, până când Oţelul ar trebui să plătească, în total, în jur de 200.000 de euro către cei şase. În termen de zece zile, administratorul judiciar al Oţelului trebuie să întocmească un raport pentru plăţile făcute în timpul insolvenţei.
„Da, am cerut falimentul toţi cei enumeraţi. Pe 8 aprilie e următorul termen de judecată, dar în zece zile Oţelul trebuie să răspundă dacă va plăti sumele restante. Dacă nu sunt de acord să plătească sau dacă nu vor face dovada plăţii pe 8 aprilie, atunci se ia în calcul cererea de intrare în faliment”, ne-a spus Cristi Sîrghi, fost jucător al Oţelului timp de şapte ani.
Înainte de a porni procesul, fundaşul care a luat campionatul cu gruparea roş-alb-albastră a încercat să cadă la o înţelegere cu responsabilii de atunci ai clubului.
„La un moment dat mi-au oferit 10.000 de euro să închidem litigiul, dar eu am cerut mai bine de jumătate."

Falimentul, mai aproape ca niciodată

Sub semnul falimentului Oţelul s-a mai aflat când datoriile dinainte de intrarea în insolvenţă nu erau rezolvate. Situaţia e diferită acum, pentru că odată intrat în insolvenţă, FC Oţelul trebuia să respecte planul de reorganizare. Adică, salariile angajaţilor trebuiau plătite, după cum a fost aprobat.
„Diferenţa dintre creditorii de la masa credală, gen Evrika de exemplu, şi noi, cei care avem de primit salarii restante, este că sunt restanţe financiare de după intrarea în insolvenţă. Noi avem de primit salarii după ce s-a luat în calcul insolvenţa. Administratorul judiciar şi cel sindic şi-au dat acceptul că salariile pot fi plătite”, ne-a declarat Cristi Sîrghi.
Referitor la o eventuală amânare a plăţii, varianta pe care probabil o încearcă oficialii clubului, această nu mai poate fi luată în calcul.
„Datoriile nu se pot reeşalona. Avocatul a încercat să-i sune, dar n-au vrut să discute. Aşa era bine pentru toată lumea să ne fi înţeles, să nu se ajungă până aici”, ne-a spus fostul număr 16 de la Oţelul.

Cum a plecat Sîrghi de la Oţelul

Povestea plecării lui Cristi Sîrghi de la Oţelul rămăsese sub semnul întrebării. Fără să ajungă la un acord cu cei din conducerea clubului de la momentul respectiv, Lucian Ciofoaia (administrator special) şi Remus Pascu (director executiv), Sîrghi a fost nevoit să plece la un club din străinătate dispus să lupte alături de el, pentru dreptul său de joc, chiar dacă a avut şi alte oferte mult mai bune în plan financiar.
„Prima dată le-am zis că renunţ la bani şi să mă lase să plec liber, dar nu au fost de acord. Ciofoaia şi Pascu râdeau de mine în birou. Eu trebuia să aduc un club care să plătească pe mine 500.000 de euro, apoi au scăzut suma la 400.000, iar ultima dată la 350.000. Au găsit ei o echipă şi ar fi trebuit să renunţ la bani şi să accept condiţiile lor contractuale, dar n-am fost de acord. Am avut oferte mult mai bune în plan financiar pentru mine dacă plecam liber. Aşa că a trebuit să-mi găsesc un club care să meargă cu mine la FIFA până ni se dă un verdict. Am depus documente că sunt de acord, am primit dreptul de joc provizoriu, iar apoi am câştigat procesul”, ni s-a confesat Sîrghi.
De altfel, el nu este singurul care a avut probleme să plece.
„Marquinhos a plecat în aceleaşi condiţii. FIFA nu recunoaşte insolvenţa. Un club nu poate să ţină un jucător fără să-l plătească, dar nici sa nu-l lase să plece. Cluburile din Europa nu se complică atunci când e vorba de astfel de cazuri. Tocmai de aceea Marquinhos s-a dus în Azerbaijan”.

„Urmăresc tot ce se întâmplă la club”

Campion şi câştigător al Supercupei cu Oţelul în 2011, Cristi Sîrghi, unul dintre cei 50 de „legendari” ai formaţiei gălăţene, regretă că s-a ajuns aici.
„Îmi pare foarte rău, poate că mă crezi, poate că nu. N-am cont de Facebook, dar urmăresc tot ce se întâmplă la club. Vorbesc şi cu Gabi Giurgiu şi nu ne vine să credem ce a ajuns. Eram o familie unită, casa noastră, o plăcere să venim să ne antrenăm şi să jucăm”, a spus Sîrghi.

Aşadar, conform www.presagalatibraila.com, Oţelul poate intra în faliment dacă nu-şi dă acordul să plătească sumele restante către foştii angajaţi, ori dacă nu face dovada plăţii la data de 8 aprilie, când are loc următorul termen de judecată la Tribunalul Bucureşti.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 viorel21 » 12-02-2015 12:25

3 dintre ei au fost capitani de echipa.. :-x Daca se confirma informatia nici nu merita sa le pronuntam numele. Putini din cei care s-au perindat pe la Galati chiar merita respectul nostru.. Din oamenii care conteaza, nu ma refer aici la Filip, Bajenaru sau chiar Raducan, cel mai apreciat dintre cei mentionati. Din cealalta tabara, a celor care au inteles cat conteaza Otelul pentru 4.000 de oameni din oras, media de spectatori pe un an, Paraschiv si Grigoras.. Jos palaria pentru ei.. Si tot e putin spus..
+2

viorel21

 •  
 •  

#2 Marian S » 12-02-2015 12:34

Citez pe viorel21:
3 dintre ei au fost capitani de echipa.. :-x Daca se confirma informatia nici nu merita sa le pronuntam numele. Putini din cei care s-au perindat pe la Galati chiar merita respectul nostru.. Din oamenii care conteaza, nu ma refer aici la Filip, Bajenaru sau chiar Raducan, cel mai apreciat dintre cei mentionati. Din cealalta tabara, a celor care au inteles cat conteaza Otelul pentru 4.000 de oameni din oras, media de spectatori pe un an, Paraschiv si Grigoras.. Jos palaria pentru ei.. Si tot e putin spus..Viorel, faci o mare greseala. Vina nu e a jucatorilor care si-au facut treaba si isi cer drepturile, ci a celor care n-au respectat planul de insolventa si au luat ei banii prin diverse contracte cu propriile firme. Hai sa fim seriosi, nu poti sa le ceri jucatorilor sa vina sa joace gratis, ca asta legitimezi tu prin lucrurile de mai sus. E dezastru pentru noi daca Otelul intra in faliment, dar inca mai e timp de remediat situatia.

Marian S

 •  
 •  

#3 viorel21 » 12-02-2015 15:54

O echipa de fotbal nu e o intreprindere oarecare si atata timp cat oameni ca Gabi Paraschi sau Grigoras la Otelul , bineinteles exemplele pot continua pe la alte echipe si le stiti si voi nu mai are rost se le enumeram acum, se pare ca au inteles acest lucru, nu se poate spune ca argumentul meu nu sta in picioare. Eu nu contest dreptul lor legal de a-si solicita ce li se cuvine prin contract, am spus doar ca daca informatia se confirma, au fost doar niste zilieri care si-au facut foarte bine treaba la Otelul.
+1

viorel21

 •  
 •  

#4 Aruon » 12-02-2015 16:45

Parca,dupa castigarea campionatului am fost blestemati.Numai vesti proaste...trist :sad:

Aruon

 •  
 •  

#5 granata » 12-02-2015 18:04

E corect si normal sa-si ceara drepturile banesti prevazute in contract,dar moral vazand exemplu Grigoras,Vigli,Para puteau sa se abtina, eu sincer nu mai vreau sa-i vad niciodata pe nici unul dintre cei care au cerut falimentul..Sper sa nu mai calce niciodata pe la clubul nostru..
+2

granata

 •  
 •  

#6 viorel21 » 12-02-2015 22:15

Citez pe granata:
E corect si normal sa-si ceara drepturile banesti prevazute in contract,dar moral vazand exemplu Grigoras,Vigli,Para puteau sa se abtina, eu sincer nu mai vreau sa-i vad niciodata pe nici unul dintre cei care au cerut falimentul..Sper sa nu mai calce niciodata pe la clubul nostru..

Perfect de acord cu tine !!
+1

viorel21

 •  
 •  

#7 dan otelarul » 13-02-2015 16:40

Lui Sarghi sa nu uitam ca I se spunea ,,kamikaze''. Mult timp am crezut ca facea asta pentru echipa dar se pare ca era doar pentru a impresiona in eventualitatea unui contract mai bun. Pe de alta parte daca are dovezi ca banii munciti si meritati de el si i-a insusit altcineva... conducator sau cine dracu I-a furat ! atunci sa-l dea pe ,,gheata'' in penal dar sa nu faca rau clubului falimentandu-l asa cum nici altii ( exemplele de mai sus) n-au facut-o.
+1

dan otelarul

Login sau crează cont pentru a comenta              |