Diósgyőri VTKDiósgyőri VTKAzi, cu începere de la ora 17.00, Oţelul va disputa ultimul joc amical din cele 5 programate în cantonamentul din Antalya. Astfel, gălăţenii vor înfrunta ocupanta poziţiei a 3-a din prima ligă a Ungariei, Diósgyőri VTK.

Interesant este faptul că oţelarii au avut programate două jocuri astăzi, pe primul pierzându-l dimineaţă, contra formaţiei ACS Timişoara. Trebuie precizat însă că, în jocul cu formaţia de liga a II-a, a fost folosită o echipă de rezerve, pentru ca titularii să poată juca după-amiază cu DVTK.
Formaţia maghiară a disputat 6 amicale în 2015, obţinând următoarele rezultate: 2-1 cu MŠK Rimavská Sobota (Slovacia II), 1-1 cu Mezőkövesd-Zsóry (Ungaria II), 0-1 cu FC Tatran Prešov (Slovacia II), 3-2 cu FC Ajka (Ungaria II), 0-0 cu Cernomoreţ Odessa (Ucraina) şi 1-1 cu Kickers Offenbach (Germania IV). Formaţia noastră a jucat deocamdată patru partide de verificare în Antalya: 2-2 cu LASK Linz (Austria II), 1-1 cu Dinamo Batumi (Georgia), 2-3 cu Karpaty Lviv (Ucraina) şi 1-2 cu ACS Timişoara (România II). Aşadar echipa roş-alb-albastră va întâlni cel mai bine clasat adversar din aceste jocuri de verificare, în timp ce maghiarii întâlnesc abia pentru a doua oară o formaţie de prima ligă în jocurile amicale din 2015!
Diósgyőri VTK este un club fondat în 1910 de către clasa tânără muncitoare şi este recunoscut în Ungaria pentru pasiunea pe care o demonstrează suporterii pentru această echipă, care se clasează în topul audienţelor la meciurile de acasă. Din acest punct de vedere, formaţia maghiară se aseamănă oarecum cu Oţelul, mai ales dacă ne gândim că totul a plecat de la nişte muncitori care lucrau în turnătoria de fontă. DVTK a jucat în majoritatea timpului în prima ligă din Ungaria, iar “epoca de aur” a echipei este considerată perioada de la finalul anilor ’70 – începutul anilor ’80. În acele vremuri, alb-roşii au câştigat şi primele lor trofee interne, mai exact două Cupe în 1977 şi 1980. Cea mai bună poziţie în clasament a fost un loc 3 în 1979. Maghiarii au mai pierdut patru finale ale Cupei, dintre care una chiar anul trecut, şi au câştigat Cupa Ligii în 2014. Diósgyőri VTK a jucat de 5 ori în cupele europene, de-a lungul timpului eliminând echipe precum Beşiktaş Istanbul, Rapid Viena, Dundee United sau Litex Loveci.
După turul sezonului 2014-2015, DVTK ocupă poziţia a 3-a în prima ligă din Ungaria, loc de Europa League, situându-se la 4 puncte de locul 2 ocupat de MTK Budapesta şi la un punct peste ocupanta poziţiei a 4-a, Debrecen. Alb-roşii au 9 victorii, 5 egaluri şi 3 înfrângeri după prima parte a campionatului, marcând 27 de goluri şi încasând 19.
Ungurii au un lot echilibrat în care se regăsesc şi destui jucători străni, de diferite naţionalităţi. Dintre cei mai importanţi fotbalişti îi amintim pe: portarul Antal; fundașii Husić (Bosnia), Kádár (naţională Ungaria), Rocha Alves (Brazilia) şi Okuka (Suedia); mijlocașii Gosztonyi, Elek (naţională Ungaria), Bognár şi Egerszegi; plus atacanţii şi golgeterii echipei Grumić (Serbia) şi Griffiths (Coasta de Fildeş).
Meciul urmează a fi transmis în format livetext de către pagina de facebook oficială a clubului nostru.