STIRI Liga I Surpriza Cucu

Stelian Cucu (FOTO Marian Brailescu)Stelian Cucu (FOTO Marian Brailescu)În ciuda startului de retur dezastruos pentru Oţelul, au fost şi mici lucruri pozitive care au ieşit în evidenţă, un exemplu fiind randamentul lui Stelian Cucu. Surpriza este cu atât mai mare cu cât fotbalistul a fost folosit ca fundaş central, el fiind mijlocaş la închidere la bază.
În meciul cu Dinamo, “Stelu” a scos un gol ca şi făcut din faţa lui Marius Niculae, iar la Chiajna, el a urcat şi în faţă în disperare de cauză având o mare ocazie de a deschide scorul la un şut senzaţional din voleu, scos greu de portarul Conordiei, Matache. Team-managerul Cristi Munteanu a explicat ascensiunea lui Cucu prin faptul că acesta s-a pregătit exemplar în cele două cantonamente de iarnă, el reuşind să dea mai multe kilograme jos, fiind predispus în general la a se îngrăşa mai uşor.

Cristi Munteanu: “Sunt foarte mulţumit de cum s-a antrenat Stelian Cucu. Trebuie să-l felicit, a fost o surpriză plăcută pentru mine. El e un jucător care în general are probleme cu greutatea, e predispus la îngrăşare. A fost o reală surpriză, din punctul meu de vedere a fost unul dintre cei mai buni şi mai motivaţi jucători. S-a pregătit şi a jucat bine în cantonamente.”

Stelian Cucu s-a mai aflat de două ori în atenţia Oţelului, dar abia anul trecut a fost adus la formaţia fanion a Galaţiului, după mulţi ani petrecuţi la concitadina Dunărea, echipă care s-a desfiinţat în 2014! Mijlocaşul central, care poate juca cu succes şi în centrul apărării a mai fost dorit la Oţelul încă de pe vremea lui Marius Stan şi a fost foarte aproape să-şi împlinească visul, dar tranzacţia pe 60.000 de euro şi 50% dintr-un viitor transfer cu defuncta Dunărea a picat în ultimul moment. Era anul 2009, an în care Stelian Cucu a participat chiar şi la un trial al echipei naţionale antrenate de Răzvan Lucescu, deşi evolua în Liga a II-a! Acest lucru l-a adus chiar în atenţia Unirii Urziceni, dar nu va semna cu viitoarea campioană, ci va ajunge la Chiajna cu care promovează în 2011 în Liga I. Cu toate acestea, după doar 12 meciuri jucate, se întoarce la Dunărea, ratând şansa de a debuta în prima divizie. Urmează trei sezoane bune pentru Cucu la Galaţi, acesta fiind unul dintre oamenii de bază ai echipei cu 68 de meciuri jucate (60 ca titular) şi 6 goluri marcate! În 2013 ajunge din nou în atenţia Oţelului, dar Petre Grigoraş renunţă la el după un cantonament montan, păstrându-l doar pe Dan Popescu, venit de la aceeaşi formaţie gălăţeană. Vara lui 2014 îi aduce în sfârşit lui Cucu meritatul transfer la Oţelul, el debutând şi în prima ligă, acolo unde a jucat până acum 4 meciuri în care a reuşit o pasă de gol contra Rapidului! La Oţelul a jucat deja 17 meciuri în toate competiţiile.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Alexandru C. » 02-03-2015 16:55

Bravo Cucu! ;-)

Alexandru C.

Login sau crează cont pentru a comenta              |