STIRI Editoriale SOLUŢII: Ieftinirea biletelor şi repopularea stadionului

Stadionul Otelul acum nici 4 aniStadionul Otelul acum nici 4 aniOţelul se află în poate cel mai greu moment al istoriei sale, echipa noastră fiind ameninţată cu extincţia. Cu toate că este penultima în clasament, suporterii adevăraţi nu au abandonat formaţia roş-alb-albastră. Nu toţi, cel puţin...

Dunărea Bătrână, site-ul suporterilor Oţelului Galaţi, încearcă să vină cu soluţii referitoare la modul în care clubul şi-ar putea recupera publicul de altă dată, dar în acelaşi timp să poată scoate şi banii de organizare a unei partide de Liga 1, ştiut fiind faptul că echipa noastră are mari probleme financiare, fiind în insolvenţă.
Recent, la întâlnirea cu suporterii Oţelului, team managerul Cristi Munteanu a declarat că formaţia gălăţeană are nevoie de aproximativ 9000 de euro / meci pentru a plăti cheltuielile integral la o partidă disputată pe propriul teren în Liga 1! Aşadar, este clar că formaţia noastră se află în imposibilitatea de a oferi intrarea liberă la partide, aşa cum au cerut unele voci. Totuşi se pot găsi alte soluţii...
Este clar că cei 9000 de euro, reprezentând aproximativ 40.000 de lei nu vor intra în contul clubului la 1200-1500 de spectatori câţi au fost cu FC Braşov, indiferent cât ar fi preţul biletelor, fie că vorbim de 10, 12, 15 sau 20 de lei tichetul.
În această iarnă, costul tichetelor a crescut, nu cu mult, dar destul încât să irite publicul gălăţean, dezamăgit deja de rezultatele echipei. Dunărea Bătrână nu încurajează gratuităţile şi nici “suporterii de rezultat”, dar este clar că în acest moment e nevoie de o schimbare a strategiei de marketing! Dacă vin doar 1000 de spectatori la meciurile de acasă, Oţelul nu va scoate nici cei 9000 de euro, dar mai grav nu va avea susţinerea propriiilor fani. Aşadar, soluţia care merită încercată în opinia noastră este următoarea: micşorarea preţului biletelor la suma de 8 lei! Opt lei intrarea generală pe stadion... Ca pe vremuri, să nu conteze tribuna, sectorul sau gradena! În anii ’90 nu conta numele adversarului Oţelului. Publicul gălăţean venea şi umplea stadionul din Ţiglina III meci de meci. Pe atunci nu existau preţuri diferenţiale în funcţie de zonele arenei. Toată lumea plătea la fel. Şi vorbim de o sumă pe care şi-o permitea oricine. La fel ar fi şi în cazul celor 8 lei...
De ce 8 lei? Pentru că ar fi suportabil pentru buzunarul spectatorilor, dar mai ales deoarece, cu numai 5000 de spectatori, Oţelul îşi va scoate banii cheltuiţi în prealabil pe organizare: 5000 de oameni x 8 lei/bilet = 40.000 de lei (aprox. 9000 de euro)! Nu numai că s-ar rezolva cu finanţele, dar cu cel puţin 5000 de suflete în tribună, Oţelul ar fi din nou o forţă acasă, în condiţiile în care am demonstrat că ştim să încurajăm echipa şi să-i dăm aripi, chiar dacă suntem doar 1000.
Ce facem cu restul de locuri până la 13.500? Păi să spunem că ar trebui lăsată intrarea liberă pentru femei şi copii. Cei mici vor păstra în memorie echipa Oţelul şi vor plăti bilet când se vor mări. Şi ştiu asta pentru că aşa am fost noi toţi la început! De asemenea, aceeaşi facilitate ar trebui oferită şi galeriei. Ştiu că o să-mi săriţi în cap, că acolo e doar 2 lei biletul deja. Tocmai, cei doi lei oricum nu contează prea mult, iar oamenii din peluză fac eforturi deja pentru a ajunge în deplasări şi cheltuie bani cu steaguri, bannere, etc., deci poate că mai bine s-ar lăsa intrarea liberă. În plus, ca şi Oţelul, galeria suferă! Amintiţi-vă ce galerie aveam între anii 2006 şi 2008. Istoria este ciclică, probabil vor mai veni vremurile acelea, dar deocamdată peluza are nevoie să fie în primul rând repopulată! Doar aşa vor reveni vremurile de glorie...
Să ne înţelegem, nu este o ruşine dacă retrogradăm, dar ar fi o mare ruşine dacă echipa asta s-ar desfiinţa, iar suporterii ar părăsi-o... Dacă vrem să reclădim Oţelul, în caz de intrare în “comă profundă”, nu o putem face dacă nu suntem destui. Uitaţi-vă ce s-a realizat la Timişoara, acolo unde săptămâna trecută am văzut 6500 de oameni în tribune şi peluze la un meci de Liga a 4-a, în timp ce noi abia am avut 1500 la un joc de Liga I. Să nu mă luaţi cu diferenţa dintre oraşe… 304.000 de oameni are Timişoara; 231.000 de suflete numără municipiul Galaţi conform ultimului recensământ. E adevărat suntem cel mai depopulat oraş, cetăţenii părăsesc masiv urbea, dar tot s-ar găsi destui cât să umple stadionul dacă se doreşte!
Să ne înţelegem, aceasta nu este o critică pentru oamenii care se ocupă de marketingul de la Oţelul. Aceştia au făcut lucruri foarte bune şi originale în ultimele luni. Avem fan-shop online, avem bilete pe internet de la Eventim, nu mai sunt problemele grave cu lipsa tichetelor la case din anii trecuţi! Noi doar căutăm o cale de mijloc care să mulţumească atât clubul, cât şi fanii. Acum trebuie să (re)aducem oamenii la stadion! Mai ales că Oţelul are suporteri! Când a fost nevoie aceştia au venit în număr de 22.000 la ultimele două meciuri de acasă din sezonul trecut. E adevărat intrarea a fost liberă, dar aportul fanilor a fost decisiv în salvarea de la retrogradare.
Din păcate, situaţia economică a Galaţiului afectează indirect şi Oţelul. Dunărea Bătrână a militat mereu pentru ca suporterii să-şi cumpere bilete şi abonamente, să ajute clubul, dar câteodată situaţiile disperate, cer măsur disperate! Nu cerem gratuitate, dar cerem o regândire a strategiei de ticketing ca măsură de urgenţă. Următorul meci de acasă, cel cu Iaşul, se joacă într-o miercuri de la 15.30. Gândiţi-vă cât de puţini suporteri ar veni în acea zi şi la acea oră! Gândiţi-vă cât de important e meciul cu o contracandidată!?
Dacă echipa se îndreaptă spre retrogradare şi spre desfiinţare cum spune chiar conducerea, atunci oricum nu se poate face mai nimic cu banii puţini rezultaţi din vânzarea de bilete. Dar mai avem o mică şansă măcar să murim cu suporterii alături. Ar fi oribil ca o echipă care a fost mereu în top la numărul de suporteri să moară singură şi părăsită!

Comentarii   
 •  
 •  

#1 marin » 11-03-2015 14:11

Bine punctat articolul. Dar neaparat intrare libera la copii si femei. In cazul meu,am 2 copii si nevasta care vrem sa venim meci de meci ,dar cu pretul de 15-20 x 4 persoane.......pentru familie ,nu mai merg nici eu la meci !
+2

marin

 •  
 •  

#2 Delpiero » 11-03-2015 15:21

am mai propus si un intr un alt topic(cand s a afisat pretul biletelor cu fc brasov)....n ar fi rau nici 5 ,7 si 10 lei cum a fost cand s a luat campionatul.......e cam aceeasi socoteala
+1

Delpiero

 •  
 •  

#3 Crassy » 11-03-2015 15:59

Ehee, ce vremuri au fost odata, imi aduc aminte ca mergeam cu binoclul la meci ca sa vad si eu ceva (fiind "de-o schioapa" evident)...Vremuri cand nu aveam turnicheti si la pauza deobicei se lasa toata lumea sa intre, vremuri cand atunci cand Otelul dadea gol se auzea de la cateva cartiere distanta, vremuri cand ma jucam fotbal in curtea scolii si cand stiam ca tre' sa inceapa meciul Otelului alergam intr-un suflet sa ajung si eu pe stadion, ori pe la cate-un garaj de pe langa Sc. 13 sa ascult la radio ce se intampla in meci, vremuri cand ne bucuram si ne luam in brate unul pe celalalt indiferent de cat de necunoscuti eram atunci cand Otelul inscria...mdaa...vremuri cand treceau tigancile cu punga plina cu seminte si le vindeau la paharel sau pumn:D...suna dubios dar parca atmosfera era mai joviala si mai inimoasa in acelasi timp...si daca erai pe stadion la un meci al OTELULUI simteai ca iei parte la ceva important! Acum e trist!

Sunt bucuros ca cineva si trece la "fapte" (acum stiu ca puterea de decizie nu e la domnul Vlad Dragan sau la orice alt otelar) dar cum facem sa si se ia in considerare sugestiile cele mai bune pe care le avem noi suflarea otelara?

App, am si eu o propunere: ca multi alti galateni am fost nevoit sa parasesc orasul copilariei si mai apoi a adolescentei mele, dar cu toate astea pe Otelul nu pot sa o parasesc (ori de cate ori am ocazia sa merg la un meci al Otelului inca o fac indiferent daca e la Galati sau printr-o deplasare mai aproape de zona mea) si vreau sa o ajut cu urmatoarea idee - eu unul as fi dispus sa cumpar biletul de pe Eventim etapa de etapa, indiferent de merg sau nu la meci, daca propunerea din acest articol devine o certitudine oficiala! Acum, eu cred ca sunt multi in situatia mea, ce s-ar putea lipsi de 8 RON fara ca asta sa fie o problema majora in bugetul lor lunar, mai ales ca ar fi pt o cauza(sper eu nu pierduta) nobila! Ba mai mult as fi dispus sa donez 8 RON in contul clubului, ori de cate ori are Otelul meci indiferent ca e acasa, in deplasare, in cupa, in Liga 1,2,3,4...Bine inteles totul cu o transparenta totala din partea clubului! Gen: sa se stie in fiecare moment cati donatori sunt si ce suma este in cont!
Prin ideea asta, zic eu ca noi suporterii Otelului am putea tine clubul intr-o liga inferioara fara a se desfiinta!

Eventual si cu un mare sprijin din partea autoritailor locale!!!
+2

Crassy

 •  
 •  

#4 Dregan » 11-03-2015 16:16

Citez pe Crassy:
Sunt bucuros ca cineva si trece la "fapte" (acum stiu ca puterea de decizie nu e la domnul Vlad Dragan sau la orice alt otelar) dar cum facem sa si se ia in considerare sugestiile cele mai bune pe care le avem noi suflarea otelara?

App, am si eu o propunere: ca multi alti galateni am fost nevoit sa parasesc orasul copilariei si mai apoi a adolescentei mele, dar cu toate astea pe Otelul nu pot sa o parasesc (ori de cate ori am ocazia sa merg la un meci al Otelului inca o fac indiferent daca e la Galati sau printr-o deplasare mai aproape de zona mea) si vreau sa o ajut cu urmatoarea idee - eu unul as fi dispus sa cumpar biletul de pe Eventim etapa de etapa, indiferent de merg sau nu la meci, daca propunerea din acest articol devine o certitudine oficiala! Acum, eu cred ca sunt multi in situatia mea, ce s-ar putea lipsi de 8 RON fara ca asta sa fie o problema majora in bugetul lor lunar, mai ales ca ar fi pt o cauza(sper eu nu pierduta) nobila! Ba mai mult as fi dispus sa donez 8 RON in contul clubului, ori de cate ori are Otelul meci indiferent ca e acasa, in deplasare, in cupa, in Liga 1,2,3,4...Bine inteles totul cu o transparenta totala din partea clubului! Gen: sa se stie in fiecare moment cati donatori sunt si ce suma este in cont!
Prin ideea asta, zic eu ca noi suporterii Otelului am putea tine clubul intr-o liga inferioara fara a se desfiinta!

Eventual si cu un mare sprijin din partea autoritailor locale!!!


Ideea a ajuns deja la conducerea clubului si se fac demersuri pentru implementarea ei. Ma refer la ce am scris mai sus cu intrarea generala de 8 lei.

Ma bucura insa altceva. Propunerea ta pentru otelarii aflati in diaspora sau in alte orase ale tarii. Se cunoaste faptul ca foarte-foarte multi suporteri au parasit Galatiul in ultimii 10 ani, din cauza conditiilor economice precare. Ar fi un gest extraordinar ca toti cei care mai iubesc echipa asta sa o sustina de la distanta, macar prin cumpararea unui bilet. Chiar daca nu pot ajunge la meci, pot da biletul unei rude din Galati, iar asa avem doi iepuri dintr-o lovitura. Intra si bani la club si marim si numarul de oameni pe stadion.
+1

Dregan

 •  
 •  

#5 Crassy » 11-03-2015 16:41

Super!:) Acum mai ramane doar o singura problema: cum sa facem un apel catre suporterii ce nu pot ajunge la meci, dar considera ca o "donatie" de 8RON nu e o problema pt a salva una din bucuriile copilariei noastre? Cum sa-i facem sa inteleaga ca trebuie sa deschidem putin ochii si sa fim realisti si ca trebuie sa ne implicam cu totii pt ca nu ne paste doar o simpla retrogradare ci ceva muuult mai sinistru?!?
Trebuie facut ceva pe plan mental, trebuie lucrat mult pe plan sentimental! Contactati cat mai multe (foste) glorii galatene ce sa se implice in diferite campanii si evenimente menite sa readuca lumea inapoi! Mergeti in scoli si vb cu profesorii de sport sa-si aduca clasele la meci! Mobilizati tinerii si implicatii in proiecte gen bannere si afise peste tot prin oras! Scoateti jucatorii constant la discutii cu publicul larg, in care sa se faca propaganada despre noile idei ale clubului prin care se doreste redresarea dar nu desfiintarea! E clar ca momentan in mintea galatenilor problema Otelului e pe locul 2, dupa problemele personale! Bun, fa-l sa inteleaga de ce Otelul poate fi una din bucuriile din viata lui!
Idei cred ca ar fi destule, acum depinde si cat de fiabile sunt si poate si mai important cat de eficiente sunt pe termen scurt, in ideea in care deja avem nevoie ca de aer de o schimbare in bine a echipei si avem nevoie de schimbarea asta ACUM!
Trebuie dezvoltate strategii pe termen scurt(cu efecte imediate), mediu(desfiintarea nu e o solutie nici in cazul retrogradarii) si lung (sa redevenim ce am fost pana nu demult)
+2

Crassy

 •  
 •  

#6 Aruon » 11-03-2015 16:50

E foarte buna ideea,dar cel mai mult acum ar trebui sa ne gandim la evitarea retrogradarii sau la redresarea echipei si supravietuirea ei in liga 2.Daca Timisoara are echipa in liga 4 cu 6500 de oameni la meci putem si noi supravietui in liga 2 si sa vina 3000-4000 de suporteri,mai ales ca preturile vor fi mai mici..
Otelul nu trebuie sa se desfiinteze!Asta e cel mai grav lucru!!!Si daca ar exista in liga 4 tot ar fi bine,decat deloc.Trebuie sa facem ceva ca Otelul sa nu se desfiinteze daca retrogradeaza.URGENT!Discutii cu cei din TNG,discutii cu conducerea,cu suporterii pe aceasta tema.
De ce noi sa ne desfiintam ca Unirea Urziceni?De ce sa renuntam aiurea?Chiar nu e nimeni care sa sprijine aceasta echipa d.p.d.v financiar?Poate Primaria Galati ar trebui sa sprijine macar cu o suma modica Otelul in liga 2..Sa nu uite Stan ca Otelul l-a facut primar...Multe ar fi de zis..
+1

Aruon

 •  
 •  

#7 Crassy » 11-03-2015 17:10

Citez pe AlynAvaloh:
E foarte buna ideea,dar cel mai mult acum ar trebui sa ne gandim la evitarea retrogradarii sau la redresarea echipei si supravietuirea ei in liga 2.Daca Timisoara are echipa in liga 4 cu 6500 de oameni la meci putem si noi supravietui in liga 2 si sa vina 3000-4000 de suporteri,mai ales ca preturile vor fi mai mici..
Otelul nu trebuie sa se desfiinteze!Asta e cel mai grav lucru!!!Si daca ar exista in liga 4 tot ar fi bine,decat deloc.Trebuie sa facem ceva ca Otelul sa nu se desfiinteze daca retrogradeaza.URGENT!Discutii cu cei din TNG,discutii cu conducerea,cu suporterii pe aceasta tema.
De ce noi sa ne desfiintam ca Unirea Urziceni?De ce sa renuntam aiurea?Chiar nu e nimeni care sa sprijine aceasta echipa d.p.d.v financiar?Poate Primaria Galati ar trebui sa sprijine macar cu o suma modica Otelul in liga 2..Sa nu uite Stan ca Otelul l-a facut primar...Multe ar fi de zis..


Imi place ca ai patos, asta arata ca iti pasa, dar nu-mi place ca proprui "discutii"! M-am saturat sa tot aud ca "avem discutii...suntem in discutii....incercam sa discutam...s.a.m.d." NU! A venit timpul sa trecem la fapte!

Nu vreau sa mai aud " mdaa, sa vedem ce putem face..." sau "noi incercam sa discutam cu neica nimeni pe nu stiu pe unde sa vedem daca obtinem..." NU!

Vreau sa aud "solutia e asta si in cel mai scurt timp se rezolva situatia"! Doar atat!

Cat despre Stan, are acum o mare sansa sa-si spele pacatele! Salveaza Otelul Galati nenorocitule! :cry:
+1

Crassy

 •  
 •  

#8 Alexandru C. » 11-03-2015 17:37

O idee excelenta, asa ar fi peste 5000 de suporteri in tribune care ar impinge echipa de la spate in obtinerea victoriilor!!!

Alexandru C.

 •  
 •  

#9 Alexandru C. » 11-03-2015 17:39

Citez pe Crassy:
Cat despre Stan, are acum o mare sansa sa-si spele pacatele! Salveaza Otelul Galati nenorocitule! :cry:


Stan a uitat cum a iesit primar...nu-i nimic urmeaza 2016, capat de linie pentru el!
−3

Alexandru C.

 •  
 •  

#10 Crassy » 11-03-2015 17:48

Citez pe Alexandru C.:
Citez pe Crassy:
Cat despre Stan, are acum o mare sansa sa-si spele pacatele! Salveaza Otelul Galati nenorocitule! :cry:


Stan a uitat cum a iesit primar...nu-i nimic urmeaza 2016, capat de linie pentru el!


Am inteles ca orasul e dezolant decand e el primar! Asa e? Chiar nu a facut nimic bun de cand a iesit primar?

Cu atat mai mult ar fi trebuit sa-si dea interesul cu Otelul Galati! Nu-mi pasa de promisiunile nerespectate legate de un nou stadion! Si pe Portul Rosu daca jucam dar sa ramanem tot FC OTELUL GALATI! "Salveaza Otelul!!!"
−3

Crassy

 •  
 •  

#11 bogdanFcOg » 11-03-2015 19:17

Ar mai fi o idee, si eu sunt plecat din tara, cum spunea un domn mai sus, ca a vrut sa se duca cu toata familia, dar nu a putut ca l-ar fi ajuns prea mult, stiti cum era in restaurante? ca iei un meniu si mai platesti unul pentru cineva care nu isi permite, ar trebui sa fie posibil, ca suporterii din diaspora sa poata achizitiona bilete, adica sa le plateasca si sa le lase in casa de bilete, urmand sa fie luate de altcineva, fara sa mai dea bani, ca nu cred ca moare cineva pentru 2-3 euro :-*
+2

bogdanFcOg

 •  
 •  

#12 Alexandru C. » 11-03-2015 19:19

Citez pe Crassy:
Citez pe Alexandru C.:
Citez pe Crassy:
Cat despre Stan, are acum o mare sansa sa-si spele pacatele! Salveaza Otelul Galati nenorocitule! :cry:


Stan a uitat cum a iesit primar...nu-i nimic urmeaza 2016, capat de linie pentru el!


Am inteles ca orasul e dezolant decand e el primar! Asa e? Chiar nu a facut nimic bun de cand a iesit primar


Ne-au luat si braileni fata din toate punctele de vedere. La noi doar borduri stiu sa puna unde nu are rost si sa taie arborii din oras. Acuma mai nou avem parte numai de surpari, ne inghite pamantul cu totul!
−3

Alexandru C.

 •  
 •  

#13 Damian » 13-03-2015 16:12

Articolul este corect, calculele banuiesc ca sunt adevarate, corecte de asemenea, dar Dragan chiar crezi ca aia care "se autointituleaza conducatorii clubului" vor intelege acest aspect? Eu cred ca nici in fund nu ii doare daca e asa sau nu. Ei vor bani, bani si iar bani, dar nu inteleg ca odata rezolvat acest aspect (ieftenind biletele) rezolva doua probleme mari: mai vin si bani la bugetul clubului din vanzarea biletelor, dar vor avea si sustinere in tribune, etapa de etapa pentru realizarea unui obiectiv vital: salvarea de la retrogradare.


Dar eu cred ca atat Munteanu cat si Burca au urechile infundate.
+2

Damian

Login sau crează cont pentru a comenta              |