Sanaa Altama, in centruSanaa Altama, in centruÎntrunită ieri, 11 martie, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat o decizie extrem de drastică în cazul eliminării jucătorului Oţelului, Sanaa Altama Abaram. Mijlocaşul central a fost suspendat timp de 6 etape pentru cartonaşul roşu încasat în minutul 82 al partidei cu FC Braşov şi a primit o amendă de 8000 de lei! Cel mai probabil, clubul Oţelul va face apel la această decizie.  

Francezul l-a lovit cu cotul în săritură pe Zomislic, faţa acestuia umplându-se de sânge. Deşi faultul a părut involuntar, Comisia a fost se pare impresionată de faptul că braşoveanul a sângerat abundent. Ciudat este că, într-un caz asemănător, cel al lui Florin Acsinte de la FC Botoşani (viitorul adversar al Oţelului din campionat), acesta a fost suspendat doar două etape, deşi a lovit cu cotul intenţionat un jucător de la Astra Giurgiu!
În meciurile următoare, antrenorul Florin Marin va trebui să-i găsească cel mai bun înlocuitor lui Altama dintre Emil Dică, Ciprian Milea sau Robert Tătar.

Sanaa Altama Abaram este un mijlocaş central francez cu origini din Ciad. Fotbalistul în vârstă de 24 de ani a evoluat timp de trei sezoane în Franţa pentru Dijon, perioadă în care a strâns şi 17 partide în Ligue 1. În ediţia trecută de campionat a jucat pentru Mouscron, în liga secundă a Belgiei, cu care a reuşit să promoveze.
La Oţelul a fost titular în toate cele 3 partide din retur, cea mai slabă evoluţie având-o chiar la ultimul joc din campionat, cel cu FC Braşov, când a ţinut prea mult de minge per total, l-a scăpat din marcaj pe Aganovic la faza golului ardelenilor şi a mai şi fost eliminat pe final.

Lucian Ionescu (director de imagine Oţelul): “Este o decizie exagerată, ca să nu spunem aberantă. Am revăzut faza de zeci de ori. Aflat cu spatele la adversar, Sanaa sare şi, în săritură, îl loveşte pe braşovean fără să îl vadă. Colţescu a vrut să arate cartonaş galben, dar văzând sânge a dictat direct eliminare. Până aici e OK, pentru că şi imprudenţa se plăteşte. Dar, se pare că noi, Oţelul, a trebuit să devenim un cobai pe care se fac experimente şi ni se dă cu regulamentul în cap. Adică suspendare de şase etape! Gestul lui Sanaa a fost încadrat în articolul 63.1b + 63.2.4a, <> şi <>”. De ce şase etape şi nu două, sau trei pentru jucătorul nostru în condiţiile în care nu a existat intenţie de lovire? De ce doar două etape pentru Florin Acsinte, de la Botoşani încadrat în acelaşi articol din regulament? Cum se împarte dreptatea în cazuri similare? Păi în contextul acesta lui Sanaa trebuia să i dea şi 2-3 ani de închisoare pentru că, se pare, că reprezintă un pericol public! Şi apropos de lovitura a lui Sanaa, după ce a primit îngrijiri medicale, jucătorul braşovean a vrut să revină pe teren, dar fusese schimbat.”