Anul trecut am pierdut fara drept de apelAnul trecut am pierdut fara drept de apelAnul 2015 a început dezastruos pentru Oţelul care a scos un singur punct în primele 3 meciuri ale returului, iar echipa noastră s-a îndepărtat şi mai mult de pozițiile salvatoare, deoarece contracandidatele au obţinut rezultate bune în ultima vreme. Astfel, înaintea acestui joc, Oțelul se află pe poziția a 17-a, iar în cazul unei noi înfrângeri, șansele de salvare scad şi mai dramatic. Formaţia antrenată de Florin Marin se află momentan la 8 puncte de locul 12 – primul de deasupra liniei!

De partea cealaltă, FC Botoșani, se află la mijlocul clasamentului, pe un loc 7 lipsit de griji, ba mai mult luptă pentru un loc în Europa League având în vedere probleme cu UEFA ale unor echipe din top. Ca şi oţelarii, botoşănenii au scos un singur punct în primele 3 runde din partea a doua a sezonului, iar conducerea de acolo pune presiune pe antrenorul gazdelor pentru a obţine prima victorie, bineînţeles chiar în faţa Oţelului.
Cele două echipe roş-alb-albastre s-au întâlnit de 3 ori în Liga 1 (1 victorie Oţelul; 2 victorii FC Botoşani) şi o dată în Cupa României, când s-a impus Oţelul. În sezonul trecut, oţelarii au fost învinşi clar la FC Botoşani, scor 3-1, un meci după care a început revirimentul, iar formaţia noastră s-a salvat până la urmă de la retrogradare. În tur, botoşănenii s-au impus cu 1-0 la Galaţi, în urma unui joc anost.
Pentru această partidă, antrenorul Florin Marin nu se va putea baza pe Sanaa Altama (suspendat), dar nici pe Cristian Cristea, Constantin Mişelăricu, Ruben Brigido sau Emil Jula, aceştia fiind acidentaţi. De partea cealaltă, la gazde va lipsi doar Acisnte, acesta fiind suspendat pentru cartonaşul roşu încasat etapa trecută.

ECHIPE PROBABILE:
FC BOTOŞANI: Lazar - Patache, Ngadeu, Tincu, Oltean - Fülöp, Danci, Roşu - Martinus, Hadnagy, Batin.
OŢELUL: Hotoboc – Solomou, Miron, St.Cucu, D.Popescu – H.Tavares, E.Dică (R.Tătar) – Iorga, Cernat, Hamroun (I.Popa) - Tudorie.

ARBITRI
Iulian Dima (București) - Ciprian Florin Danșa (Oradea) și Gabriel Bârjac (Zalău) - Sorin Andrei Antonie (București). Observatori: Cristian Vasc (Tg. Lăpuș - Maramureș) şi Ionel Popa (Pașcani). Cu siguranţă orice suporter oţelar şi-l aduce aminte pe arbitrul Iulian Dima, cel care ne-a jefuit într-un meci cu Steaua, din sezonul trecut. Acesta nici nu prea a mai arbitrat de atunci, dar iată că va oficia din nou la centru un meci al Oţelului...

DECLARAŢII ÎNAINTE DE JOC:
Florin Marin: "Este un joc important pentru ambele echipe, punctele puse în joc fiind importante atât pentru noi, cât și pentru FC Botoșani. Avem obiective diferite, ei încă mai au șanse la Europa League, au avut un parcurs bun în turul campionatului, chiar dacă au început returul mai greu, acumulând doar un punct, cel de la Mediaș. Din punctul nostru de vedere, nu este un meci al disperării, dar fiecare joc trebuie tratat ca o finală și trebuie să câștigăm sau să obținem un punct. În următoarele trei jocuri care se vor disputa într-o săptămână trebuie să acumulăm puncte și să fim la 2-3 lungimi față de locul care să ne asigure rămânerea în prima divizie. Botoșaniul este o echipă agresivă, joacă cu multă determinare, este omogenă pentru că evoluează de mult timp împreună, au relații de joc dezvoltate și o dinamică bună. Au jucători de calitate în toate compartimentele, iar în atac au fotbaliști care pot face diferența. Noi trebuie să ne organizăm bine, să le răspundem cu aceeași agresivitate și să ne organizăm foarte bine. Am convingerea că așa putem obține un rezultat pozitiv."

Leo Grozavu (antrenor FC Botoşani): "Luat prin prisma locului în clasament ocupat de Oţelul, pare o partidă facilă, dar nu va fi aşa. Ne dorim să fie uşor acest meci, însă vom avea un joc foarte dificil deoarece fiecare joc din Liga 1 este dificil. Sper că băieţii şi-au dat seama că e cazul să tragă mult mai tare şi să facem primele trei puncte. Cei de la Oţelul au transferat mulţi jucători în această iarnă, sunt o echipă cu jucători valoroşi, iar rezultatele în primele trei etape nu au reflectat realitatea din teren. Va fi un meci foarte disputat.”