STIRI Liga I “Suntem într-o situaţie neplăcută”

Emil DicaEmil DicaEmil Dică a intrat pentru prima oară titular de când a venit la Oţelul. Mijlocaşul central a contribuit astfel la egalul obţinut de echipa noastră pe terenul celor de la FC Botoşani, scor 1-1. El a declarat imediat după partidă că, împreună cu colegii săi, îşi doreşte să câştige fiecare joc rămas pentru a ieşi din situaţia neplăcută din clasament.


Emil Dică: "Ne dorim să câştigăm fiecare meci. Suntem într-o situaţie neplăcută, în subsolul clasamentului, şi avem mare nevoie de puncte."

Emil Cosmin Dică are 32 de ani, 1,79m şi 79 kg şi a evoluat ultima oară pentru Rapid Bucureşti, fiind declarat liber de contract în această iarnă de către comisiile FRF, după ce nu şi-a primit salariile restante. Închizătorul născut la Scorniceşti, care valorează 250.000 de euro conform transfermarkt, şi-a început cariera de senior în 1998, la FC Argeş, o cunoscută pepinieră pentru tinerii de valoare. A jucat în Trivale 42 de partide în care a marcat un gol, fiind împrumutat în două rânduri, o dată la Pandurii Târgu Jiu (23 de meciuri – 1 gol) şi altă dată la Internaţional Curtea de Argeş (11 partide). În 2005 trece meteoric pe la Dacia Mioveni, pentru ca apoi să prindă imediat transferul care îi marchează cariera, la Rapid Bucureşti. Aici câştigă primele trofee (două Cupe şi o Supercupă), dar, mai important, prinde sferturile de finală ale Cupei UEFA, fiind unul dintre titularii de atunci. După exact 100 de meciuri pentru Rapid, în care a marcat şi 4 goluri, trece la un alt nivel şi ajunge la CFR Cluj în 2009, reuşind tripla istorică un an mai târziu, când câştigă campionatul, Cupa şi Supercupa! După 40 de meciuri în două sezoane, care includ şi partide în Liga Campionilor, face pasul către Europa şi este transferat la Skoda Xanthi în Superliga din Grecia. Joacă doar 385 de minute pentru eleni şi se mută în Kazahstan, la Astana, în 2012. Nici aici nu joacă prea mult, doar 8 meciuri (1 gol), aşa că revine acasă. Mai întâi la Mioveni, în eşalonul secund, unde înscrie 4 goluri şi îi convinge pe rapidişti să-l readucă în Giuleşti. Joacă 15 partide, marchează o dată, dar la finalul sezonului rapidiştii sunt retrogradaţi pe motive de licenţă. Emil Dică se mută la Ceahlăul, dar evoluează doar 130 de minute, timp în care reuşeşte totuşi să marcheze un gol chiar Rapidului, iar apoi revine în Giuleşti şi pune umărul la promovare. În acest sezon, în turul de campionat, a evoluat la aceeaşi echipă, marcând 1 gol în 11 apariţii, iar acum s-a transferat liber de contract la Oţelul pentru care a jucat 2 meciuri, prinzând 113 minute în meciurile de la Chiajna şi Botoşani.  

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Aruon » 16-03-2015 12:55

Suntem vinovati pentru turul dezastruos de campionat!Daca va fi sa retrogradam,ala ne va ingropa :cry: :cry: :cry:

Aruon

Login sau crează cont pentru a comenta              |