STIRI Liga I “Aici mă simt minunat [...] putem salva echipa”

Jugurtha Hamroun jucand pentru AlgeriaJugurtha Hamroun jucand pentru AlgeriaÎntr-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, jucătorul Oţelului venit în iarnă, Jugurtha Jamroun, a vorbit despre diferenţele din fotbalul algerian şi cel românesc, de ce a ales Oţelul, cum se descurcă cu limba română şi ce îl motivează ca jucător.


Jugurtha Hamroun: “Am jucat doar 6 luni în campionatul algerian, anul trecut. A fost o experienţă foarte frumoasă doar că, din păcate, acolo sunt doar terenuri sintetice. Şi uneori e prea cald, atât de cald că nu poţi nici să te antrenezi! Sunt foarte mulţi bani în fotbalul algerian însă! Cred că salariile sunt chiar mai bune decât cele din România, mai ales la echipele importante din Algeria. Poţi duce o viaţă bună doar din prime, mai ales că acolo costurile nu sunt mari. Eu sunt mândru că sunt algerian chiar dacă la 5 ani m-am mutat cu familia în Franţa. Construiesc o casă în Paris pentru părinţii mei şi este foarte scumpă, aşa că pe asta se duce cam tot salariul. Aveam de ales între a mă întoarce în Bulgaria, unde am mai jucat, sau a veni în România. Deşi m-am simţit foarte bine în campionatul bulgar, aveam nevoie de o nouă provocare, de o nouă cultură. Impresarul meu îl cunoştea pe managerul sportiv de la Oţelul, Ovidiu Burcă. El s-a arătat interesat de mine. Îmi place România, îmi aminteşte de Bulgaria, dar parcă e chiar mai bine ca la vecinii voştri. Sincer să fiu, nu prea am avut timp să învăţ limba română şi mi se pare foarte dificilă, dar ştiu «ce faci?», «bine, tu?» şi încă un cuvânt urât pe care prefer să nu-l spun. Ştiu şi «dreapta», «stânga», dar mai am nevoie de ceva timp ca să mă pun la punct. E bine că mulţi dintre jucătorii Oţelului vorbesc franceză, managerul sportiv ştie şi el franceză, nu am probleme cu comunicarea. Am rămas surprins plăcut să găsesc aici nişte oameni calzi, primitori, iar atmosefra de la echipă este uimitoare! Îmi aduc aminte că a fost foarte dificil când am ajuns în Bulgaria. Simţeam că oamenii de acolo nu mă plăceau. Aici, în schimb, de la început m-am simţit minunat. Oţelul este într-o situaţie dificilă, dar prin multă muncă şi seriozitate putem salva echipa. Cea mai plăcută amintire din fotbal o am de când am fost chemat la naţionala Algeriei, chiar dacă a fost doar lotul sub 23 de ani. Să joci pentru naţionala ţării tale cred că este cel mai dorit lucru de către un fotbalist.”

Jugurtha Hamroun (26 de ani) are 1,75m şi 73 de kilograme şi este mijlocaş de bandă. Algerianul care valorează 500.000 de euro, conform transfermarkt, şi-a început cariera de senior în Franţa, la cunoscuta Guingamp, formaţie pentru care a evoluat în 26 de rânduri, marcând şi două goluri într-un meci de Cupa Ligii cu Evian. Are o Cupă a Franţei în palmares, obţinută cu Guingamp din postura de formaţie din Liga a II-a, plus două meciuri în Europa League contra celor de la Hamburg!
După ce echipa sa a retrogradat în al treilea eşalon fotbalistic al Franţei, a fost remarcat în 2011 de Cernomoreţ Burgas din Bulgaria. În urma unui tur de senzaţie în prima ligă vecină, în care a marcat 6 goluri în doar 14 meciuri, cel supranumit “prinţul Bulgariei” a fost transferat la Kardemir Karabukspor pentru 600.000 de euro! Timp de mai bine de 2 ani a evoluat în prima ligă turcă, bifând 51 de meciuri în tricoul turcilor, pentru care a marcat 3 goluri. Înainte de a veni la Oţelul în iarnă a evoluat la JS Kabylie (Algeria). Pentru formaţia noastră a jucat în toate cele 4 partide din retur, marcând golul egalizator cu FC Botoşani, dar fiind şi eliminat în acelaşi meci.
La nivel de naţională a fost convocat şi a jucat 3 meciuri pentru selecţionata Under 23 a Algeriei.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Aruon » 17-03-2015 22:21

Cel mai bun transfer din iarna asta e Hamroun!

Aruon

  •  
  •  

#2 babicu » 18-03-2015 10:17

Mie mi se pare un fotbalist fara creier. Degeaba are viteza si e tehnic daca ia decizii proaste in teren. Nu stiu daca are 10 centrari bune pana acum. De suturi PE poarta nici nu mai vorbesc.
+1

babicu

  •  
  •  

#3 granata » 18-03-2015 13:25

Citez pe babicu:
Mie mi se pare un fotbalist fara creier. Degeaba are viteza si e tehnic daca ia decizii proaste in teren. Nu stiu daca are 10 centrari bune pana acum. De suturi PE poarta nici nu mai vorbesc.

La Botosani in afara de faza golului a fost un dezastru!

granata

Login sau crează cont pentru a comenta              |