STIRI Editoriale BIRUINȚA NU-I OBLIGATORIE. OBLIGATORIE E LUPTA

Biruinta nu-i obligatorie. Obligatorie e lupta (Mesaj Peluza Nord)Biruinta nu-i obligatorie. Obligatorie e lupta (Mesaj Peluza Nord)Vorbele lui Nicolae Steinhardt, transformate în mesaj de luptă de către suporterii gălățeni la meciul cu Steaua de acum doi ani (1-1, cu gol marcat de “Kamikaze” Sîrghi la ultima fază), cer să fie băgate în seamă mai mult ca niciodată. Clubul nostru este într-o situație cel puțin la fel de periculoasă ca acum mai mult de 3 decenii, când “Puiu” Vasilache lupta din răsputeri să păstreze spiritul Oțelului în viață! Ce am înțeles noi, cei ce ne erijăm în urmașii săi din tot zbuciumul părintelui Oțelului?

Să renunțăm atunci când vine greul, din câte se pare... Văd tot mai des, și mă îngrozesc tot mai mult, că oțelarii renunță, se dau bătuți înainte de final. E aproape la fel de terifiant ca și gândul că Oțelul ar putea dispărea!
Nu acesta e spiritul insuflat de “Puiu” Vasilache sau de generații întregi de luptători care au apărat culorile Oțelului, nu doar cu sudoare și sânge, ci și cu sufletul. Fotbalul e doar pe jumătate matematică, cealaltă jumătate fiind completată de imprevizibil. De aceea și este atât de important să luptăm în continuare, oricât de jos am fi. Căci biruința rareori se arată celor care renunță imediat.
Poate că vom lupta în van, poate, printr-un miracol, vom avea parte și de biruință, dar NU TREBUIE SĂ RENUNȚĂM!
Celor care nu sunt de acord,  sau care pur și simplu și-au pierdut speranța, chiar dacă iubesc Oțelul cu fiecare celulă a lor, le aduc și puțină matematică în sprijin. Credem noi că 15 puncte după 22 de etape, cu 9-10 puncte față de locurile salvatoare, sunt prea puține? Puține sunt, clar, dar depinde de noi daca le facem să fie și insuficiente.
Am crezut că va trebui să răsfoiesc serios statisticile pentru a găsi echipe din Liga 1 care au reușit în trecut să se salveze în situații asemănătoare. Nu trebuia decât să cercetez ultimele 7-8 sezoane!
Bunăoară, sezonul trecut, FC Brașov avea 17 puncte după 22 de etape, cu două mai multe decât avem noi acum, era pe 17, la 9 puncte de locul 12. La final, fără a excela, au acumulat 38 de puncte, terminând la 2 puncte de locul 12.
Sezonul 2011-2012 găsea Petrolul cu numai 19 puncte după 22 de meciuri, la 7 puncte de locul 12. Finalul sezonului avea să le aducă o zestre de 39 de puncte, plasându-i la 2 puncte de locul 12.
Dacă primele două exemple pot părea puțin forțate, întrucât aveau un număr mai mare de puncte și nu au reușit să termine nici pe locul 12, ultimul exemplu mi se pare cel mai edificator. Sezonul 2007-2008, de tristă amintire pentru noi. Pandurii aveau 15 puncte, după 22 de etape și ocupau ultima poziție în clasament, fiind la 8 puncte de locul 12. Tocmai pierduseră acasă și urma deplasarea la una dintre contracandidatele la salvarea de la retrogradare. A urmat o victorie ce a dat startul unei serii incredibile, în care au reușit să acumuleze 25 de puncte și să se claseze la final pe locul 12! Stiu, alte vremuri, alte șmenuri, dar majoritatea punctelor au fost realizate împotriva echipelor care aveau obiective foarte clare – titlul, cupele europene sau salvarea de la retrogradare. Prin urmare, e greu de crezut ca au fost prea multe puncte dubioase la mijloc.
E drept, nu se poate compara sprijinul primit de ei atunci cu cel (cvasiinexistent) de care beneficiem noi acum. Dar nici nivelul campionatului nu era atât de scăzut ca acum.
Prin urmare, pentru toate bucuriile pe care le-am trăit alături de clubul nostru, pentru miile de ore sacrificate pentru a fi alături de marea noastră iubire, pentru sacrificiul lui Puiu Vasilache si al celorlalți oțelari de legendă, fie vii fie trecuți în neființă, SUNTEM OBLIGAȚI SĂ LUPTĂM, indiferent care va fi rezultatul final!
Trebuie să sperăm până când matematica nu ne va mai da voie și trebuie să luptăm până ce ultimul arbitru va fluiera finalul ultimului meci pe care-l vom juca. Fie că suntem doar 500 sau 5000, pentru tot ceea ce înseamnă Oțelul, trebuie să luptăm!

Comentarii   
  •  
  •  

#1 vitzamina » 20-03-2015 21:20

Bada, eu o sa te contrazic. Spiritul Otelului obligă să luptăm si dincolo de matematica. Otelul trebuie sustinut pana la ultima suflare nu pana la ultima sansa.
+1

vitzamina

  •  
  •  

#2 Bada » 20-03-2015 21:49

Pai cam asta am zis si eu. De sperat am zis ca putem spera doar cat ne mai permite matematica, dar de luptat trebuie luptat pana in ultima secunda a sezonului. Eu nu pot sa inteleg cum pot sta departe de stadion atatea mii de galateni care s-au bucurat ani la rand pe stadion (nu vorbesc de suporterii de rezultat ci de cei care chiar veneau des). Fierbe sangele in mine si cand e meci pe care sunt sigur ca-l pierdem iar altii spun cu nonsalanta ca ei nu vor sa piarda vremea ca sa vada echipa pierzand...
+1

Bada

  •  
  •  

#3 Tudor » 21-03-2015 10:21

Lupta e obligatorie! Daca jucatorii lupta pe teren vor birui!
Off: Ioanitoaia ne baga in seama blogsport.gsp.ro/.../...
+1

Tudor

  •  
  •  

#4 Bada » 21-03-2015 10:41

Puncteaza foarte bine Ioanitoaia anumite aspecte:
1. Cel mai important, RISCAM DEZAFILIEREA, si stau si ma intreb daca nu cumva asta si era ideea, victimizam, dam in judecata si suntem in mod "socant" dezafiliati...ce "tragedie" pentru adamescu si tng!
2. Probleme mult mai mari si, as adauga eu, arbitraje mult mai potrivnice au fost trecute cu vederea cu foarte mare usurinta. TNG a furat efectiv milioanele ramase de la masa Bors - Stan, iar ei se leaga de prapaditul ala pe care eu il suspectez mai degraba ca i-a fost frica de oficialii ieshani decat ca a vrut sa ii ajute.
3. Nici jocul nostru nu straluceste, si nu din vina arbitrajelor (oricat ar fi contribuit si ele la situatia actuala). E drept, asa cum puncteaza cineva intr-un comentariu la articol, oricat de fraieri am fi nu are nimeni dreptul sa ne fure si maruntisul ala pe care il puteam obtine cinstit.
In fine, cred ca ar trebui atrasa atentia lui Rapisca in legatura cu o eventuala dezafiliere. Exista precedente. Si oricum, delagarile in bataie de joc tot continua cu toate amenintarile de judecata, vezi meciul de la Rapid si faptul ca doar noi si ceahlaul nu am avut in retur arbitri aditionali la niciun meci.
+1

Bada

Login sau crează cont pentru a comenta              |