STIRI Liga I Ce a spus Burleanu despre reducerea numărului de echipe în Liga I

..Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a oferit declaraţii referitoare la sistemul competiţional din Liga I. După cum a fost prezentat şi în presa centrală, Burleanu se opune sistemul cu 14 echipe, dar, în acelaşi timp, a spus că nu sunt şanse să retrogradeze mai puţine formaţii în actuala ediţie de campionat.


Ocupanta penultimului loc în clasament, la o distanţă de zece puncte faţă de primul loc care asigură prezenţa în Liga I şi din sezonul următor, Oţelul este unul dintre cluburile care solicită modificarea sistemului competiţional, astfel încât să nu mai pice şase echipe în eşalonul secund. Cei de la gruparea roş-alb-albastră doresc să cadă numai două, pentru că şi dacă ar pica patru, tot ar fi şanse mici de salvare.

Răzvan Burleanu:
"Nu am fost un susţinător al acestei idei de a reduce numărul echipelor la 14. Din contră, am fost singurul care s-a opus din mai multe motive. E o trecere prea bruscă de la un sistem de 18 la unul de 14. O presiune prea mare pe echipele din eşalonul secund. Vă asigur că şi ediţia viitoare de campionat se va desfăşura în acelaşi format. Pe viitor, din toamnă adică, orice este posibil, dar vom analiza dacă Liga I va trebui să se desfăşoare în alt sistem".

Login sau crează cont pentru a comenta              |