STIRI Liga I “Am avut ghinion că nu am avut un atacant care să ne scoată”

Dragos PlopeanuDragos PlopeanuDragoş Plopeanu a închis poarta în primele meciuri ale sezonului, dar apoi s-a accidentat... A rămas cu doar 6 meciuri la Oţelul, în care a încasat 4 goluri, s-a operat, iar acum se pregăteşte pentru o nouă intervenţie chirurgicală. Este clar că sezonul s-a încheiat de mult pentru goalkeeperul de 26 de ani. Iată ce spune acesta într-un amplu interviu acordat celor de la ProSport:


Dragoş Plopeanu: "Obligatoriu ca portar trebuie să ai un pic de curaj, pentru că sunt mingi în care trebuie să te baţi cu adversarul, să iei faţa adversarului, plonjoanele. Da, trebuie să ai un pic de nebunie ca să poţi face toate astea. În primul rând, eu cred că fotbalul se îndreaptă pe un drum greşit. Fotbalul trebuie să fie un sport spectaculos, din cauza asta oamenii încep să nu mai vină la fotbal. Nu trebuie să greşim, să cădem în partea cealată. Eficienţa este cea mai importantă, dar fără spectacol noi nu putem atrage oameni la stadion. Poate din cauza asta lumea nu mai vine la stadion, nu mai cumpără bilete, nu mai există marketing şi toate lucrurile astea. Am învăţat meseria asta de la tata. Dacă ştiu ceva în meseria asta, el m-a învăţat şi o să îi fiu recunoscător toată viaţa. Am absolvit Mircea Eliade. Şi când spun liceul Mircea Eliade nu am cum să trec peste subiectul Cupa Liceelor, competiţia de la Polivalentă. Am fost cel mai bun portar – a fost visul meu din clasa a cincea să joc la Cupa Liceelor, n-am ratat evenimentul. Pentru mine Cupa Liceelor era WOW! Să joci cu Polivalenta plină! Din păcate, acum nu mai este la fel. Ne ştiam între noi toţi, chiar dacă erau patru ani diferenţă. Mi-aduc aminte că Pena juca la Dacia. N-ai cum să uiţi chestiile astea. Sunt lucruri care îţi plac şi de care îţi face plăcere să îţi aduci aminte. Am avut degetele date peste cap de multe ori. Am tras de ele, le-am pus la loc, am pus leucoplast şi am luat-o de la capăt. Treci peste ele. Mi-a zis cineva, odată, că dacă nu te doare nimic într-o zi, abia atunci să-ţi pui probleme! De mic copil cred că n-am lipsit la trei antrenamente la viaţa mea. De la seniori, nici atât, n-am lipsit de la antrenament. Cred că mai degrabă nu mă duceam la şcoală decât să lipsesc de la antrenament. Asta era cel mai important. Fotbalul a fost întotdeauna viaţa mea. Sper din tot sufletul să ne salvăm cu Oţelul. Am avut ghinion că nu am avut un atacant care să ne scoată în multe meciuri. După meciul cu Iaşi m-am rugat pentru că aşa am simţit, aşa am rămas, am greşit eu că m-au filmat. A fluierat arbitrul şi am rămas pentru că asta mi-a dictat sufletul. Era un meci cu o mare presiune, Weiss a venit înainte de partida cu Iaşi şi m-a întrebat: "Dragoş, ce ai?". "Păi jucăm cu presiune", i-am răspuns. "Ce presiune!? Mă dau afară şi asta e", a venit rapid replica lui. Puteai să vorbeşti cu dânsul despre orice. E un tip deschis, am avut mult ghinion. Cernat e mult peste Sânmărtean din ce l-am văzut la meciuri, îţi poate da aripi. E peste Sânmărtean la pasele decisive, te poate lăsa singur cu portarul, la capitolul şuturi de la distanţă excelează. Avem mare nevoie de Cernat şi sper din tot sufletul să facă lucruri bune. N-am mai văzut asemenea calităţi: şut, pasă, e incredibil ce face. A jucat totuşi opt ani afară: în Ucraina, Turcia şi Croaţia. E şi un caracter deosebit, foarte serios. Avem o echipă bună, nu merităm să retrogradăm.
Cel mai bine de la distanţă şutează Pancu, Cernat, Keşeru şi Dan Nistor. Sper că în şase luni voi reveni! Data trecută, după şase luni am fost bine. Dar cel mai nasol este acum, când te simţi inutil. Nu faci nimic, vii la sală şi trebuie să te antrenezi. Doar atât. Portarii foarte înalţi ajung mai greu la maturitate. La cei care au peste 1,90 m reflexele sunt mai lente decât ale unui portar mai scund. Eu am 1,86 m, am vârsta de 26 de ani şi mă consider ajuns la maturitatea profesională. O pot duce până la 35 de ani. Sunt portari care au debutat la 16 ani şi se pot exprima la un nivel foarte înalt destul de devreme. Dacă merită să joace, să capete experienţă, păi atunci să joace! Când m-am apucat de acest sport nici nu m-am gândit la retragere. Când eram copil nu-mi fugea gândul la acccidentări, la juniori nu lucrează nimeni cu tine oricum pentru a preîntâmpina accidentările sau pentru exerciţii aplicate pe umeri sau lucruri de genul acesta. Cred că e o problemă. Aşa ajungi să-ţi nenoroceşti şi genunchii. Întotdeauna ies răguşit după meciuri, contează foarte mult să ai om în spate. Nici fundaşii nu se gândesc la asta, dar e esenţial pentru mine să-i dirijez. Au mai existat şi fundaşi care să nu mă asculte, dar am rezolvat-o în vestiar. Eu văd jocul din spate şi trebuie să asculte de mine, întotdeuna trebuie să comunici foarte mult. Vorbind şi spunându-le ce au de făcut sau ce au în spatele lor te ajuţi în primul rând pe tine. Acum vom avea 14 echipe, mi se pare că puteau să facă alte lucruri mai eficiente, vor fi foarte puţine în Liga 1. La şcoală copiii şi aşa nu mai fac sport, sunt cu telefoanele în mână, nu le place sportul şi cu problemele care apar şi în fotbal... cine să mai vină la fotbal!?”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Aruon » 31-03-2015 14:59

Plopeanu e mai bun ca Hotoboc,pacat ca isi revine abia dupa 6 luni cand noi,probabil nu vom mai exista.. :sad:
+1

Aruon

  •  
  •  

#2 Arbok » 01-04-2015 16:50

Citez pe Dragoş Plopeanu:
“Am avut ghinion că nu am avut un atacant care să ne scoată”Ni l-a adus Cristi Munteanu pe "talentul" Matondo.
+1

Arbok

Login sau crează cont pentru a comenta              |