STIRI Liga I “Patru dintre echipele care vor retrograda se vor desfiinţa”

Liviu Ciubotariu incadrat de Viglianti si Nicolae RaineaLiviu Ciubotariu incadrat de Viglianti si Nicolae RaineaPreşedintele AJF Galaţi, Liviu Ciubotariu a vorbit pentru Monitorul despre situaţia disperată a Oţelului extrapolând la întreg fotbalul românesc. El a explicat că în caz de retrogradare nu mai puţin de 4 echipe care activează acum în Liga I se vor desfiinţa, Oţelul fiind în cel mai mare pericol. Fostul arbitru a declarat că e momentul ca cei de la Consiliul Judeţean şi Primărie să ajute fotbalul gălăţean, mai ales că legea le permite acum!


Liviu Ciubotariu: “Nu s-a votat revenirea la 18 echipe în Liga 1 la Adunarea Generală a FRF, deoarece nu a figurat un astfel de punct pe ordinea de zi. Nu a existat nicio persoană care să ridice o astfel de problemă. Noi ne-am fi dorit, ca gălăţeni, să se revină la sistemul cu 18 echipe, pentru ca Oţelul să aibă şanse de supravieţuire, dar nu a fost nimic concret. Este greu de schimbat un sistem care este votat la începutul anului. De exemplu, acum s-a hotărât sistemul pentru anul viitor şi nu va mai fi schimbat. Va rămâne sistemul cu 14 echipe în Liga 1. Eu cred că este exagerat să retrogradeze 6 formaţii din 18. S-a vorbit despre concentrarea valorilor, dar eu spun că vor rămâne multe oraşe mari fără echipe pe prima scenă. Regula cu limitarea numărului de jucători străini este bună, dar alta va fi problema importantă. Am informaţii certe că 4 dintre echipele care vor retrograda de pe prima scenă se vor desfiinţa. Asta este cel mai grav. Să luăm cazul Oţelului. În spatele echipei de seniori se află Centrul de Copii şi Juniori, care are grupe de la 6 la 18 ani. Ce se va întâmpla cu aceşti copii dacă se va desfiinţa clubul? Greu de crezut că Centrul de Copii şi Juniori va putea supravieţui fără echipa mare. CFR Cluj, Ceahlăul şi FC Braşov nu vor mai exista dacă vor retrograda. Asta este foarte grav! Răzvan Burleanu a militat pentru o primă ligă cu 18 echipe, dar Comitetul Executiv a votat pentru 14 echipe pe prima scenă. Motivul trecerii la o primă ligă cu 14 echipe este exclusiv financiar. Banii proveniţi din drepturile TV se împart la mai puţine echipe şi cluburile aflate în insolvenţă speră să se salveze. Cine nu rezistă, ajunge la faliment. Sunt jucători şi antrenori care, în lipsă de angajamente, acceptă orice li se oferă, numai pentru a munci. Dan Băncilă, care a fost şi antrenor principal la Dunărea, a ajuns la copii şi juniori la Foresta Şendreni, în Liga a 5-a! Există într-adevăr Legea 69 din 2000, numită şi legea sportului. Au încercat să o modifice şi se speră să poată fi folosită. Trebuie ca primăriile şi consiliile judeţene să poată sprijini cluburile în mod legal. În acest moment, vine Curtea de Conturi şi spune că la Tulcea se poate, iar la Galaţi, nu. Nu mai înţelege nimeni nimic. Federaţia ar trebui să facă un regulament care să fie valabil peste tot. Iată, la Tulcea, Consiliul Judeţului sprijină total fotbalul, iar la Galaţi Consiliul Judeţului nu dă niciun ban la sport, pentru că spun persoanele care conduc instituţia că nu există cadrul legal.”

Comentarii   
  •  
  •  

#1 giu » 07-04-2015 15:34

Cred ca-i clar pt. toata lumea !!! RESTART !!! Orice varianta "sanatoasa" pentru supravetuirea fotbalului in oras trebuie luata serios in calcul. Acum e nevoie de actiune si nicidecum de lozinci . Spiritul suporterului galatean trebuie sa supravetuiasca si in niciun caz "orgoliile" meschine.

giu

Login sau crează cont pentru a comenta              |