STIRI Liga I SPRE CAPĂTUL EȘAFODULUI

FOTO Ionut BadalutaFOTO Ionut BadalutaOțelul Galați – Pandurii Tg. Jiu 0-2(0-2)
În orașul fără speranță, totul merge conform planului adamescian la FC Oțelul. Încet, dar sigur, clubul nostru se îndreaptă spre capătul eșafodului, acolo unde nu îl așteaptă “loc luminat, loc cu verdeață, loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea și suspinarea”. Un pas necesar pentru îndeplinirea “planului” l-a reprezentat înfrângerea din partida cu Pandurii. Deși așteptată, nu a fost cu nimic mai puțin dureroasă, cu atât mai mult cu cât, pe lângă obișnuita neputință, am văzut și extraordinar de multă resemnare.


Încă din start oaspeții au pus presiune pe defensiva oțelară. Cu toate acestea, prima mare oportunitate de a marca s-a desfășurat la cealaltă poartă. Florin Cernat a inventat o boltă de zile mari peste defensiva gorjeană, Jugurtha Hamroun a ajuns la minge la timp, însă lobul său, deși a trecut de portar, a ocolit spațiul porții(8’). Gorjenii nu au așteptat mult și au replicat printr-un șut foarte puternic, trimis de Nistor de la 30 de metri, deviat de Gabriel Abraham în corner(15’).
Deschiderea scorului a avut loc în minutul 28. Răduț a centrat ca din Pistol, detenta lui Mahamadou Sissoko a fost insuficientă, prin urmare Momcilovic a trimis sub transversală, cu o lovitură de cap bine plasată. De parcă lucrurile nu ar fi mers suficient de prost, în minutul 40 centralul a dictat ușor o lovitură de pedeapsă, în urma unui duel Sissoko – Nicoară. Roman a fost cel care a executat lovitura de pedeapsă, ducând scorul la 0-2.
O fracțiune de... repriză, Oțelul a lăsat impresia că a revenit mai montată de la cabine. În minutul 51, Hamroun a trimis puternic în careu, din lovitură liberă, Cordoș a vrut s-o facă pe zmeul și doar reflexul foarte bun al lui Gliwa a făcut ca mingea să lovească doar transversala! A urmat ocazia căpitanului Florin Cernat, al cărui șut dintr-o poziție dificilă a trecut foarte aproape de stîlpul porții adverse(64’).
Din păcate, a fost și ultima răbufnire a favoriților noștri, în afara curselor energice pornite de Athos Solomou, jucătorii Oțelului fiind aproape inexistenți în atac.
Pe contraatac putea fi chiar 0-3, însă Elton a trimis peste, dintr-o poziție foarte bună, lăsând tabela așa cum rămăsese de la pauză.
Din păcate, eșafodul destinat Oțelului se vede tot mai clar, tot mai aproape, tot mai necruțător, iar noi nu putem face nimic. Dacă cei care conduc acest club fac totul în cunoștință de cauză, e greu de înțeles de ce jucătorii nu dau totul pe teren. Fiind șansa de a prinde ultimul tren spre un contract mai bun în sezonul viitor, așa cum afirma cu nesimțirea tipică echipei de la care este împrumutat unul dintre titularii de azi, ne-am fi așteptat la mai multe de la unii dintre ei. E ridicol să vezi cum Hamroun și Solomou, străini de Galați și de România, aleargă de mănâncă pământul, în timp ce „autohtonii” Răzvan Grădinaru, Robert Tătar și mulți alții se plimbă pe teren. Așa cum observă tot mai multă lume, dacă n-ar fi fost Cernat, nu ne-am fi putut lăuda cu nici măcar un jucător de fotbal în lot. E trist, foarte trist.
Cu toate acestea, trebuie să ne ducem crucea mai departe, așa cum fac suporterii adevărați, oricât de dureros ar fi.

OŢELUL GALAŢI - PANDURII TG. JIU 0-2 (0-2)
Liga I – Etapa 26
Stadion “Oţelul” Galaţi - Spectatori 1.000
Au marcat: Momcilovic 28’, Roman 41’ – pen.
Cartonaş galben: Hamroun
Oţelul: Abraham - Solomou, Miron, Sissoko, Milea – Cucu (46’ Tătar), Tavares – Grădinaru (66’ Iorga), Cernat, Hamroun – Tudorie (46’ Yulu-Matondo). Antrenor Florin Marin
Pandurii: Gliwa – Unguruşan, Vasiljevic, Cordoş, Momcilovic – Anton, Pintilii (58’ Elton da Silva) – Răduţ, Nistor (77’ Matulevicius), Nicoară – Roman (72’ Eric). Antrenor Eduard Iordănescu
Arbitri: Iulian Călin - Marius Marchidanu, Gabriel Stroe – Cătălin Pană.

Comentarii   
  •  
  •  

#1 otzelarul » 13-04-2015 23:13

In lotul actual avem doar 3 fotbalisti : Florin Cernat (o certitudine dincolo de varsta avuta), Jugurtha Hamroun (o surpriza placuta si un jucator cu o viteza si tehnica relativ buna) si Athos Solomou (cel mai bun transfer sosit in aceasta iarna, (parere personala) care dovedeste o rautate in sensul bun al cuvantului, un control bun al mingii, se dovedeste a fi un jucator care ara terenul in lung si-n lat, bravo lui)

PS : restul jucatorilor sunt doar purtatori de tricouri care isi bat joc de culorile acestui club :cry:

otzelarul

  •  
  •  

#2 claudiuFCOG » 14-04-2015 08:18

Sper doar sa nu se desfinteze,ca asta este in rest un nou inceput din liga secunda,cum spunea si Fl Marin au retrogradat si echipe mai mari,dupa care au revenit...ps FORTZA OTELUL indiferent in ce liga joaca tot voi iubi aceasta echipa

claudiuFCOG

  •  
  •  

#3 Issos » 14-04-2015 08:29

S-a renuntat mult prea usor la jucatori precum Sipovic, Avdic. S-a dat dovada de amatorism si pe alocuri de rea vointa din partea conducerii! De ce joaca nulitatea de gradinaru? Senilul de Marin ar fi bine sa ne lase. Mai bine sa ramana Florea antrenor! Marine, cum sa joci, inca un meci cu Cucu la inchiere, cand el da randament mai bun, pe linia de fund? Munteanu, asta e comportament de team manager, sa injuri ca un birjar in fata camerilor? Nervozitatea nu este o scuza!!

Issos

Login sau crează cont pentru a comenta              |