STIRI Liga I ANAF a cerut începerea procedurii de intrare în faliment a Oţelului!

Inceputul sfarsituluiInceputul sfarsituluiOţelul se chinuie de cel puţin 2 ani, de când a intrat în insolvenţă, din punct de vedere economic. Deşi Narcis Răducan ne vorbea pe atunci de această procedură ca de salvarea Oţelului, iată că insolvenţa în care ne-a băgat Dan Grigore Adamescu, întreţinută de oamenii pe care i-a avut la conducere, ne mănâncă pur şi simplu de vii.

Pe data de 7 aprilie, anul curent, a avut loc Adunarea Creditorilor Fotbal Club Oţelul Galaţi S.A. la Bucureşti. Cei patru creditori prezenţi au fost DGRFP Bucureşti, SC East Bucharest Commercial Park, Compania Hotelieră Intercontinental şi Arcelor Mittal Galaţi SA.
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice a cerut nici mai mult nici mai puţin decât intrarea în procedura de faliment a clubului nostru! Vă reamintim că ANAF are de primit aproximativ 5 milioane de euro pentru că Oţelul a folosit convenţii civile şi nu contracte de muncă. Datoria acumulată datează dinainte de era TNG, mai exact din perioada 2005-2008, pe când Oţelul era condusă de Consiliul de Administraţie prezidat de Ionel Borş, avându-l pe Marius Stan ca director general. Este ciudat totuşi cum Oţelul nu a reuşit încă în instanţă să anuleze această datorie, alte echipe având câştig de cauză când au fost confruntate cu aceeaşi problemă.
Astfel, DGRFP Bucureşti deţine peste 93% din totalul creanţelor, adică din datoriile pe care le are Oţelul. Fiscul şi-a motivat decizia de cerere a intrării Oţelului în faliment prin faptul că oricum clubul roş-alb-albastru nu duce la îndeplinire obligaţiile din planul de reorganizare. Dacă ANAF a cerut falimentul, firmele lui Adamescu (Intercontinental şi East Park) s-au abţinut, în timp ce Arcelor Mittal a lăsat la latitudinea instanţei de judecată acest lucru. Aşadar, administratorul judiciar MB Management din Timişoara ar putea fi obligat să înceapă în curând procedurile de intrare în faliment a clubului cu o istorie de 51 de ani! Trebuie precizat că în cazul falimentului este greu de crezut că cei care sunt creditori îşi vor mai recupera datoriile...

Extras din procesul verbal al Adunării Creditorilor: “Adunarea creditorilor cu un procent de 93.195% din totalul creanţelor prezente sau din cei care au trimis un punct de vedere scris, este de acord cu admiterea cererilor de trecere la faliment motivat de faptul că planul de reorganizare propus nu îndeplineşte condiţiile de legalitate prevăzute de dispoziţiile legii insolvenţei, iar în opinia noastră, aceasta nu respectă dispoziţiile legale cu valoare de principiu prevăzute de actul normativ menţionat, fiind în contradicţie cu scopul legii insolvenţei şi încălcând dispoziţile legale cu privire la ajutorul de stat.”

Astfel, devine tot mai clar că după retrogradarea în Liga a II-a va urma cel mai probabil desfiinţarea echipei în această vară. Ar fi de precizat că la Adunarea Creditorilor s-a pus în discuţie chiar şi dacă echipa ar trebui să termine acest sezon, dar până la urmă s-a luat decizia că nu încurcă pe nimeni încheierea conturilor cu Liga I, după etapa a 34-a.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 Aruon » 16-04-2015 14:39

E alarmant de TRIST!Vedem,practic cu ochii nostri cum Otelul moare..una din singurele bucurii ale Galatiului. Si vinovatii nu patesc nimic..
+4

Aruon

 •  
 •  

#2 granata » 16-04-2015 14:45

A venit timpul sa pornim de la zero,acum se va vedea cine va ramane trup si suflet alaturi de echipa, indiferent de liga unde vom juca..
+3

granata

 •  
 •  

#3 romeo » 16-04-2015 14:48

U Cluj , Brasov , CFR Cluj , Otelul Galati - situatie similara, ba la Cluj, jucatorii sunt neplatiti de 4-5 luni, la Brasov, la fel. Cine poate face o prezentare reala a clubului? Se vorbeste prea repede de faliment...de fapt, nu mai mira pe nimeni, in timpul recent au disparut prin faliment : Universitatea Craiova, Politehnica Timisoara, FC Arges, UT Arad , FC Vaslui , Unirea Urziceni, Politehnica Iasi, Sibiu si multe altele . De ce oare ? Echipele traiau din evaziune, spalare de bani, coruptie ? Exista o lege clara si in avantajul sportului privind subventionarile? De ce nu au fost luate masuri inca de la primele semne? Putem NOI in Romania sa avem echipe societati pe actiuni? Cine isi asuma aceste falimente? Sunt peste tot in viata noastra, se inchid activitati , fabrici, echipe de fotbal, volei, handbal si nu avem nici-un raspuns. Sportul daca moare ..moare societatea , nu degeaba spuneau stramosii nostri " men sana in corpore sano".Trebuie schimbata lumea politica, schimbata prin eliminare si purificare ...altfel, ne zbatem pana la epuizare fara rezultat.
−1

romeo

 •  
 •  

#4 Leviathan » 16-04-2015 15:03

cel putin un campionat, aceasta, nu trebuia sa il incepem, restu e can can, este ceva normal fara bani si datorii sa se ajunga in situatia actuala, din toate punctele de vedere... ne-am.. defapt s-au facut de tot kktul si cei din teren si partea administrativa, sunteti penibili
+1

Leviathan

 •  
 •  

#5 ravenezu » 16-04-2015 18:24

Fara sa supar pe nimeni,nu inteleg de ce galeria ,liga suporterilor galateni nu ia atitudine stan a ingropat de ce sa dam vina pe tng stan stia de la inceput daca nu sa pus de acord cu tng sa furam banii dupa faliment asa se ingroapa totul asta e doar parearea mea ,eu nu locuiesc in galati parerea mea stan trebuie scuturat putin pe dunarea batrana am vazut prea putine comentarii contra lui stan si multe doar spre adamescu ... ceva e in neregula
−1

ravenezu

 •  
 •  

#6 radu_alex13 » 17-04-2015 06:50

Nu inteleg cum echipa noastra a reusit sa stranga datorii cand am avut in conturi aprox 20 de mil de euro. Daca nu va veni cineva sa preia echipa, sau cei care o detin acum nu vor plati, cu siguranta vom disparea.
+2

radu_alex13

 •  
 •  

#7 Myhay20 » 17-04-2015 08:40

Eu nu inteleg de ce insista ANAF sa intre Otelul in faliment, deoarece ar pierde orice sansa de recuperare a datoriilor! Cumva este vreo legatura pe axa Adamescu, Bors, Stan (cei care au distrus otelul) -> Oprea (ministrul) -> ANAF ???

Politic vorbind
−2

Myhay20

Login sau crează cont pentru a comenta              |