STIRI Liga I MAGICIANUL MINGII ȘI BUCURIA FOTBALULUI

Florin Cernat a stralucit din nouFlorin Cernat a stralucit din nouOțelul Galați – Viitorul Constanţa 3-0(2-0)
După victoria așteptată de 18 ani, Oțelul ne-a mai oferit o bucurie, la numai o săptămână distanță. Deși plecați cu șansa a doua în partida cu Viitorul, “oțelarii” au reușit nu numai să obțină cele 3 puncte, dar și să readucă bucuria fotbalului în inimile suporterilor.

Dirijorul orchestrei nu putea fi decât Florin Cernat, căpitanul pentru al cărui caracter nu sunt destule cuvinte de laudă în DEX. Cei 8000 de suporteri din tribune nu au făcut decât să completeze tabloul fericirii prin atmosfera creată. Timp de 90 de minute, nimic nu a adus aminte de situația grea în care se află clubul.
Debutul a fost de vis. Minutul 4, lovitură de colț. A executat perfect Cernat, iar “Cap-de-oțel” George Miron a trimis printre picioarele portarului, de la 4 metri... cu piciorul. A urmat un pas înapoi, ce a permis oaspeților să preia conducerea jocului, fără a se apropia de prea multe ori de poarta gazdelor. Într-una dintre puținele situații mai periculoase, Mitriță a șutat din afara careului, însă Gabriel Abraham a respins(26’).
Momentul cheie l-a reprezentat intervalul minutelor 41-42. Oaspeții au fost cei care au trimis în bară, prin Manea, ocazie urmată de contraatacul oțelarilor. Cernat i-a pasat lui Helder Tavares, Mitrea i-a furat mingea portughezului, dar numai pentru a-i pasa perfect lui Cernat, care a înscris de la 10 metri, cu toată opoziția lui Albuț. A fost primul gol marcat de Florin pentru Oțelul, după o pauză de mai mult de 15 ani!
Partea secundă a avut un debut la fel de bun ca și prima. Cernat i-a trimis o pasă magnifică lui Laurenţiu Iorga, acesta a fost blocat de portar, însă mingea a ajuns la Răzvan Gradinaru, care a fost faultat la 17 metri de poartă(55’). Și cine putea executa o asemenea lovitură liberă, dacă nu Florin Cernat. Șut plasat perfect, pe lângă zid, și Florin a încheiat socotelile încă din minutul 57!
Până la final am asistat la un joc frumos de-a șoarecele și pisica, în care favoriții noștri și-au ținut adversarii departe de poartă, permițându-și să-și imite căpitanul cu adevărate numere de magie. Au mai fost și ocazii, la ambele porți, dar cine a mai stat să le contabilizeze când spectacolul s-a mutat și în tribune, acolo unde suporterii au trecut de la valuri la OLE-uri și invers.
S-a terminat cum nu se putea mai frumos, într-o seară perfectă din toate punctele de vedere. Oțelul a demonstrat, dacă mai era nevoie, că puțină șansă, unele decizii făcute cu cap și multă determinare ne-ar fi dus mult mai departe, dacă am fi avut parte de ele mai din timp. Orice ar fi de acum încolo, trebuie să vă mulțumim oțelari, mulțumim Florine, mulțumim Oțelule!

OŢELUL GALAŢI – VIITORUL CONSTANŢA 3-0(2-0)
Liga I – Etapa 28
Stadion “Oțelul” Galaţi - Spectatori: 8.000
Au marcat: Miron 5’, Cernat 42’ şi 57’
Cartonaşe galbene: Popescu / Nicoliţă, Benzar, Ţîru, Mitriţă
Oţelul: Abraham - Solomou, Miron, Sissoko, Popescu - Tavares, Cucu, Popa (86’ Leca) - Grădinaru, Cernat (90+3’ Altama), Iorga (90’ Brigido). Antrenor: Florin Marin
Viitorul Constanţa: Albuţ - Manea (46’ Pană), Ţîru, Mamele (67’ Hagi), Mitrea - Daminuţă (59’ Henrique), Benzar - Nicoliţă, Mitriţă, Marin - Bonilla. Antrenor: Gheorghe Hagi
Arbitri: Adrian Illyeş - Andrei Constantinescu şi Daniel Hulubei - Alexandru Tudor.

Comentarii   
 •  
 •  

#1 vitzamina » 26-04-2015 22:27

Oțelul nostru a demonstrat ca poate, ca e in viata. In fata televizorului, am vazut pana si comentatorul fericit.
Asta inseamna, daca mai e nevoie de demonstratii, ce inseamna un fotbal de traditie. Oțelul, iata ca are valuri si ole-uri pe locul 18. Viitorul nu va avea asa ceva nici dupa un campionat castigat.
Multumiri băietilor de pe teren, dar mai ales celor din tribuna! A trebuit sa ma uit in calendar fiindca aveam impresia ca suntem in anii 90. O atmosfera de mare gală pe stadionul nostru !!!
+1

vitzamina

 •  
 •  

#2 lali84 » 26-04-2015 22:48

Acum sa stiti suporteri ca o parte din vina noi o avem daca sustineam echipa precum azi nu asta ne era locul ...sper in continuare sa avem atmosfera asta la fiecare meci acasa ...sa fim al 12-lea jucator sa adunam puncte
+1

lali84

 •  
 •  

#3 Tudor » 26-04-2015 22:56

Oooleeee! 8)

Tudor

 •  
 •  

#4 myhaymyhaygl » 27-04-2015 01:33

Hai baietii!! Legam si noi 3 victorii?

myhaymyhaygl

 •  
 •  

#5 Myhay20 » 27-04-2015 06:33

Merita laude toti jucatorii Otelului! Mai mult tupeu din partea lui Iorga si Gradinaru, sa joace in echipa si pentru echipa si sa nu se mai gandeasca unde joaca de la vara, mai sunt 6 finale dupa care pot pleca unde doresc dat fiind faptul ca sunt imprumutati!

Sanse de salvare sunt reale, depinde doar de noi sa castigam inca 6 finale! Pana atunci avem o mare finala la Medias unde trebuie castigata prin orice mijloace!

Hai Otelul, Hai Galati, Hai Otelul din Galati!

Myhay20

 •  
 •  

#6 Bada » 27-04-2015 20:27

Citez pe lali84:
Acum sa stiti suporteri ca o parte din vina noi o avem daca sustineam echipa precum azi nu asta ne era locul ...sper in continuare sa avem atmosfera asta la fiecare meci acasa ...sa fim al 12-lea jucator sa adunam puncte

Triple like! Ar trebui reflectat mult asupra primei parti a mesajului.

Bada

 •  
 •  

#7 Steel Dany » 27-04-2015 20:44

Hagi nu trebuia jignit, el nu e o mizerie! E simbolul Romaniei!

Steel Dany

 •  
 •  

#8 Bada » 28-04-2015 06:34

Citez pe Steel Dany:
Hagi nu trebuia jignit, el nu e o mizerie! E simbolul Romaniei!

Hagi fotbalistul da, 100% de acord!
Hagi patronul de club...NU!

Bada

Login sau crează cont pentru a comenta              |