STIRI Liga I Abraham - portarul etapei 29

Gabriel Abraham (FOTO Marian Brailescu)Gabriel Abraham (FOTO Marian Brailescu)Oţelul a clacat în tentativa ei de a obţine doar victorii până la finalul sezonului, pe terenul celor de la Gaz Metan Mediaş, dar nici nu a părăsit terenul învinsă. Echipa noastră nu a încasat gol, ajungând la două meciuri consecutive fără gol primit, lucru care s-a mai întâmplat doar de două ori în acest sezon, în etapele 5-6 (0-0 la CSMS Iaşi; 2-0 cu Rapid) şi în etapele 15-16 (1-0 la Ceahlăul Piatra Neamţ; 0-0 la Universitatea Cluj).

Dacă la acea vreme i-am lăudat pe portarii Dragoş Plopeanu şi Dumitru Hotoboc, acum a venit rândul lui Gabriel Abraham să iasă în evidenţă. Acesta a păstrat poarta intactă la meciurile cu Viitorul Constanţa (3-0) şi cu Gaz Metan Mediaş (0-0), dar a avut o prestaţie foarte bună şi la victoria cu FCSB! Liga Profesionistă de Fotbal l-a trecut pe goalkeeperul gălăţean în echipa etapei, după ce în rundele trecute i-am avut pe Florin Cernat, George Miron sau antrenorul Florin Marin în formaţia ideală numită de LPF.
Ascensiunea lui Abraham nu poate decât să ne bucure, mai ales că el reprezintă noul val de “oţelari” fiind din Galaţi şi crescut la defunctul “satelit” Oţelul II! În ultima vreme portarul de 24 de ani le-a luat faţa lui Hotoboc şi Ma-Kalambay, tocmai pentru a creşte o nouă generaţie a Oţelului, formaţie ameninţată cu retrogradarea, dar mai ales cu extincţia. Tocmai de aceea e important ca scheletul unei noi echipe să fie format începând chiar de la portarul Abraham, un produs 100% al clubului gălăţean!

Gabriel Abraham a debutat cu ghinion la Oţelul în acest sezon, rezistând doar 43 de minute la primul meci, fiind eliminat în partida pierdută acasă, 1-2, contra Concordiei Chiajna. Acum, pe final de sezon, conducerea a realizat situaţia disperată a Oţelului şi l-a trimis din nou în luptă pentru a pregăti o echipă pentru viitor.  Între timp a jucat alte 5 meciuri în Liga I, încasând 4 goluri.
Înainte de asta, portarul gălăţean a strâns foarte multe meciuri în tricoul echipei a doua. De asemenea, goalkeeperul cu numărul 22 pe tricou de la Oţelul a avut numeroase prezenţe în naţionalele U17 şi U19 ale României. El a fost împrumutat o perioadă şi la formaţia FCM Târgu Mureş, unde s-a achitat de sarcini cu succes, pe când echipa respectivă se afla în liga secundă.

Extras din revista LPF: „Oţelul a remizat la Mediaş şi a strâns şapte puncte în ultimele trei jocuri. Gălăţenii au început reconstrucţia echipei, iar un câştig este Abraham, cel care s-a dovedit a fi în aceste partide un portar pe care se vor putea baza.”

Login sau crează cont pentru a comenta              |