STIRI Liga I FINAL: Oţelul – Petrolul Ploieşti 1-1 (0-1)

Otelul vs Petrolul PloiestiOtelul vs Petrolul PloiestiAvântul incredibil al Oţelului din acest final de sezon a mai fost stins de rezultatele ciudate ale contracandidatelor, dar şi de egalul obţinut la Gaz Metan Mediaş, rezultat care în alte condiţii ar fi fost considerat foarte bun. Chiar şi aşa, “oţelarii” au datoria morală să lupte până la capăt aşa cum au făcut strămoşii acestei echipe în momentele grele. În plus, fanii gălăţeni au din nou ocazia de a demonstra că sunt printre cei mai înflăcăraţi suporteri din România, încurajându-şi echipa cu patos, indiferent de poziţia din clasament sau de retrogradarea iminentă!

Formaţia noastră este în continuare pe ultimul loc, cu şanse infime de salvare, în timp ce adversara vine la Galaţi de pe podiumul Ligii I, dar cu o situaţie financiară nu prea roz, asemănându-se cu Oţelul din acest punct de vedere, insolvenţa împiedicând-o să poată participa în cupele europene. În terenul oaspeţilor vom vedea şi doi foşti “oţelari”, Victoraş Astafei şi Ioan Filip, al doilea fiind chiar campion cu echipa noastră în urmă cu 4 ani!
Oaspeţii stau ceva mai bine la duelurile directe, după ce în ultimele sezoane au înclinat balanţa tot mai mult în favoarea lor, învingându-ne des. Oţelul şi Petrolul s-au întâlnit de 35 de ori în Liga I: 13 victorii ale roş-alb-albaştrilor, 7 egaluri şi 15 victorii ale “lupilor galbeni”. La Galaţi, acolo unde s-au disputat 17 meciuri, situația se schimbă, roş-alb-albaştrii câștigând de 9 ori, în timp ce petroliştii de 4 ori, iar celelalte 4 partide au consemnat remize. Ultima oară la Galaţi a fost 1-2, în 2013, în timp ce ultimul joc oficial dintre cel două formaţii s-a dipustat în turul acestui campionat, când Oţelul a reuşit să scoată un 0-0 surprinzător pe terenul Petrolului. A fost punctul obţinut în special de intervenţiile portarului Dumitru Hotoboc, devenit “Hotoblock” după acel joc, dar şi Oţelul a avut câteva ocazii rare de a pleca cu toate cele 3 puncte de la Ploieşti.
Antrenorul Florin Marin nu se poate baza pe Lucian Murgoci, Dumitru Hotoboc, Robert Moglan, Dragoş Plopeanu, Alexandru Zaharia sau Emil Jula, toţi fiind acidentaţi, în timp ce Cristian Cristea şi Jugurtha Hamroun sunt incerţi.

ECHIPE PROBABILE:
Oţelul: Abraham – Solomou, Miron, Sissoko, Popescu – Cucu, Tavares – Grădinaru, Popa, Iorga - Cernat. Antrenor Florin Marin
Petrolul Ploieşti: Pecanha - Alcénat, Filip, Ipša, Satli - De Lucas, Marinescu - Nepomuceno, Kronaveter, Pastorini - Tamuz. Antrenor: Mircea Rednic

Oţelul îşi joacă cel mai probabil ultimele meciuri din Liga I, iar situaţia financiară a clubului ne face să ne întrebăm dacă nu cumva vom rămâne fără echipă la vară. Cu gândurile acestea în cap, să ne strângem fularul la piept şi să plecăm cu toţii spre stadion, locul atâtor momente de extaz şi agonie, arena pe care am învăţat să trăim orice meci ca pe ultimul. Familia Oţelul trebuie să fie din nou una legată timp de 90 de minute şi să descarce pe oaspeţi toată frustrarea pe care o simţim din cauza situaţiei grave în care ne aflăm, dar să nu uităm niciun moment să ne încurajăm febleţea roş-alb-albastră ca şi cum ar fi ultima oară... Acesta ar putea fi unul din ultimele meciuri ale Oţelului în Liga I pentru multă vreme, aşa că avem datoria să minunăm din nou întreaga Românie. Să le arătăm cum suporterii echipei de pe ultimul loc pot cânta un meci întreg, pot stârni valuri mexicane şi ole-uri pentru favoriţi, ca în vremurile bune, chiar dacă vom muri indiferent de rezultat. Să murim frumos, să murim în picioare, să murim înalţi pe garduri, SĂ MURIM ÎMPREUNĂ! Acesta este spiritul Oţelului şi nicio forţă nu-l va putea doborî vreodată. Nu veţi uita de noi, pentru că NE VOM ÎNTOARCE şi dacă nu noi, măcar copiii noştri... FORZA OŢELUL, Cu toţii ÎNAINTEEEEE!

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Aruon » 04-05-2015 14:48

Petrolul nu are pentru ce sa lupte,hai sa-i batem!Desi nici noi nu mai avem pentru ce sa luptam!Poate doar pentru orgoliu,va fi un meci intre 2 echipe fara motivatie!Sper sa invingem!

Aruon

  •  
  •  

#2 Aruon » 04-05-2015 20:18

Otelul putea cu putin noroc sa castige aceasta partida..inca odata spun ca ne-am trezit tarziu,jucam cu adevarat fotbal dar e prea tarziu..s-au pierdut meciuri in urma in care nu am jucat nimic...De ce abia acum facem rezultate bune?Pacat...Insa FORTA OTELUL!!!!

Aruon

  •  
  •  

#3 Viciu » 04-05-2015 20:33

Noi suntem campionii Romaniei si nimeni dintre noi, niciodata, nu trebuie sa uite cine suntem . Si datoria noastra este sa zicem macar, sa fim , mai departe

www.youtube.com/.../

Viciu

  •  
  •  

#4 Lost » 04-05-2015 21:17

Un meci superb, pacat ca nu am luat cele 3 puncte, iar in seara asta mi-au placut foarte mult jucatorul cu numarul 14 si jucatorul cu numaru 4.

Lost

  •  
  •  

#5 Steel Dany » 04-05-2015 22:28

avem o echipa foarte buna, cel putin de mijlocul clasamentului, fundasii exceptionale: Popesci, Sissoko, Miron si Soloumou, apoi la mijloc avem niste jucatori iarasi foarte buni si tehnici: CERNAT, Hamroun, Tavares si chiar si Popa. Problemele sunt in atac, cu 2 atacanti buni si un portar mai sigur, + un mijlocas, am avea echipa de Europa.

Steel Dany

Login sau crează cont pentru a comenta              |