STIRI Liga I UN PUNCT LA IMPRESIA ARTISTICĂ

FOTO Ionut BadalutaFOTO Ionut BadalutaOțelul Galați – Petrolul Ploiești 1-1(0-1)
Deși păstrau doar șanse infime și pur teoretice de a se mai salva de la retrogradare, “oțelarii” au reușit din nou să aducă la stadion 7000 de suporteri, adică tot atâția cât adună Chiajna sau Viitorul într-un sezon întreg. Chiar dacă nu a câștigat, Oțelul nici nu a dezamăgit.

Punctul acumulat, muncit din greu de cei 14 jucători rulați de Florin Marin, nu ne mai ajută decât la capitolul impresie artistică. Chiar și așa, 14 “oțelari”, aflați pe ultimul loc în clasament, condamnați la retrogradare și, mult mai trist, probabil și la desființare, au terminat meciul în aplauzele câtorva mii de suporteri, de parcă ne-am afla într-o buclă temporală care ne apără de cruda realitate... sau poate că abia în al 12-lea ceas am învățat să iubim fotbalul și nu doar trofeele.
Partida, deși fără miză pentru cele două combatante, a fost aprig disputată, cu destul de multe ocazii, la ambele porți. Prima parte a aparținut ploieștenilor, care au reușit să blocheze majoritatea atacurilor echipei noastre și au lansat câteva contre tăioase.
Prima ocazie a aparținut oțelarilor, Jugurtha Hamroun, bine servit de Florin Cernat, şutând puternic, însă Pecanha a respins în corner(10’).
Intervalul dintre minutele 19 și 27 a fost unul de foc la poarta lui Gabriel Abraham. Mai întâi Tchite a trimis cu capul, puțin pe lângă. Apoi, același jucător a fost blocat de portarul gălăţean, într-o situație trasă la indigo după prima(22’). Nu a durat mult și am asistat la deschiderea scorului, Kronaveter profitând de o greșeală în lanț a defensivei noastre pentru a marca în urma unui șut la colțul scurt, de la 10 metri(27’).
Repriza s-a încheiat cu o nouă ocazie la poarta petroliștilor, Mahamadou Sissoko trimițând pe lângă, dintr-o situație foarte bună, după o recentrare a lui Cernat(40’).
În partea secundă lucrurile au stat cu totul altfel, jocul fiind controlat, uneori autoritar, de către jucătorii Oțelului. “Oțelarii” au avut 5 minute de excepție în care au irosit o ocazie uriașă prin Alexandru Tudorie(46’), au ratat un penalty prin Cernat(47’) și au egalat prin același căpitan Cernat(50’). Golul de 1-1 a venit în urma unei acțiuni de toată frumusețea, condus de tripleta Tudorie - Iulian Popa - Cernat, un-doiul dintre ultimii doi lăsându-i mască pe fundașii oaspeți, care nu au mai reușit să-l blocheze pe decarul nostru, preluarea urmată de șutul egalizator făcând deliciul publicului.
Din păcate, a urmat o perioadă destul de lungă de acalmie, fără prea mari realizări. Elevii lui Florin Marin s-au trezit în a doua jumătate a reprizei, dovadă fiind cele trei ocazii mari ratate în minutele 71, 75 și 79. Primul a ratat Popa, după o combinație cu Cernat, torpila trimisă de el fiind respinsă de sub bară de Pecanha. A urmat Florin Cernat, al cărui șut de la marginea careului a fost respins cu greu de același Pecanha, jucătorul meciului. În fine, Sissoko, altfel într-o formă foarte bună, a trimis agonizant de aproape de țintă, în urma unei lovituri de colț executate de acelaşi Cernat.
Au fost și ultimele zvâcniri serioase, fluierul de final consfințind un 1-1 care nu ajută pe nimeni, dar după o partidă care ne reamintește că fotbalul fără miză este de multe ori mult mai frumos decât cel cu miză.
Urmează ultimele 4 partide, în care singura doleanță a suporterilor nu poate fi decât aceea ca “oțelarii” să facă cinste fotbalului și numelui Oțelul prin prestațiile de pe teren.

OŢELUL GALAŢI – PETROLUL PLOIEŞTI 1-1(0-1)
Liga I - Etapa 30
Stadion “Oțelul” Galaţi - Spectatori: 7.000
Au marcat: Kronaveter 27’ / Cernat 50’
Cartonaşe galbene: Miron / Tchite
Oţelul: Abraham - Solomou, Miron, Sissoko, Popescu - Tavares (46‘ Tudorie), Altama, Popa - Iorga (84’ Stoian), Cernat, Hamroun (32’ Grădinaru). Antrenor: Florin Marin
Petrolul Ploieşti: Pecanha - Alcenat, Marin, Ipsa, Peteleu - Filip, De Lucas - Astafei (46’ Nepomuceno), Tchite, Kronaveter (69’ Pastorini) - Tamuz (75’ N'Koyi). Antrenor: Mircea Rednic
Arbitri: Marcel Bîrsan - Bogdan Gheorghe, Mihai Marica - George Găman

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Steel Dany » 04-05-2015 22:14

am avut ghinion

Steel Dany

Login sau crează cont pentru a comenta              |