STIRI Liga I ADIO, DAR (AȘ VREA SĂ) RĂMÂN CU TINE!

Povestea Otelului in Liga I se opreste deocamdata aiciPovestea Otelului in Liga I se opreste deocamdata aiciAstra Giurgiu – Oțelul Galați 4-1(3-1)
Oțelul a retrogradat matematic în urma înfrângerii, scor 4-1, de la Giurgiu. Ceea ce se aștepta de multă vreme s-a înfăptuit după o partidă decisă de greșeli de nivelul Ligii a 4-a, comise de defensiva oțelară. Vădit dezamăgiți de situația echipei, jucătorii Oțelului nu au mai avut o prestație demnă de laudă, ca în precedentele 4 etape, și au pierdut fără drept de apel.


Soarta partidei s-a decis încă din primele 45 de minute... plus 1. Giurgiuvenii au deschis scorul din minutul 17, atunci când, profitând și de absența lui Mihai Leca, accidentat, Budescu a înscris de la 10 metri, după ce a rămas singur cu Gabriel Abraham.
Una dintre ultimele sclipiri magice ale Oțelului a avut loc numai un minut mai târziu. Florin Cernat a întors o minge pentru Iulian Popa, acesta a înaintat puțin și a trimis o “recomandată” direct în vinclul porții apărate de Lung, de la peste 25 de metri. A fost cel mai frumos gol al Oțelului în acest sezon secetos în goluri și unul dintre cele mai frumoase ale Ligii 1 din acest an competițional.
Din păcate, continuarea nu a fost una pe măsură. Gazdele au preluat din nou avantajul, după o gravă eroare a lui Constantin Mişelăricu. Budescu i-a pasat lui Alibec, iar acesta l-a învins pe Abraham cu un șut puternic, din careu(28’). Chiar și așa, putea fi 2-2, însă Laurenţiu Iorga nu a profitat de ieșirea neinspirată a lui Lung, iar scorul a rămas nemodificat(35’).
Lovitura decisivă a venit când mai erau mai puțin de 30 de secunde din prelungirile primei reprize și tot în urma unei gafe impardonabile. Athos Solomou a încercat fără sens să dribleze tot în propriul careu, dar a pasat greșit, iar Seto a marcat la fel de simplu ca și coechipierii săi(45+1’).
Partea a doua nu a adus nimic nou, astfel încât nu a mirat pe nimeni că De Amorim a stabilit scorul final cu un șut din unghi, după ce îl pierduse pe “Mișu” pe traseu în prealabil(59’). Zvâcnirile lui Popa(67) și Mahamadou Sissoko(72) nu au schimbat cu nimic scorul de pe tabelă și cu atât mai puțin gustul amar al retrogradării.
Fluierul de final a consfințit scorul de 4-1, echivalent cu retrogradarea matematică a echipei noastre. Mai mult, însă, a consemnat finalul unei ere de 24 de sezoane consecutive în Liga 1, o adevărată performanță: 24 de ani de bucurie și tristețe, trăiri intense și, mai presus de orice, dragoste necondiționată! Cu siguranță tocmai absența țintei venerației noastre e cea care ne și sperie cel mai mult, nu doar o amărâtă de retrogradare. Dacă, însă, scenariile sumbre ale desființării se adeveresc, se poate vorbi nu doar de moartea celui mai important simbol sportiv din Galați și din zona Moldovei și Dobrogei, ci și de moartea sportului în orașul fără speranță...
Ca un semn prevestitor de rele, imediat după finalul primei reprize, o zonă importantă și întinsă a Galațiului, oraș fără căldură, fără apă și fără locuri de muncă, a mai rămas și fără energie electrică timp de mai mult de 30 de minute. Probabil a fost preambulul vieții într-un oraș fără apă, fără căldură, fără curent, fără locuri de muncă, fără Oțelul... fără speranță.

ASTRA GIURGIU - OŢELUL GALAŢI 4-1(3-1)
Liga I - Etapa 31
Stadion “Marin Anastasovici” Giurgiu - Spectatori: 700
Au marcat: Budescu 17’, Alibec 28’, Seto 45’, De Amorim 59’ / Popa 18’
Cartonaşe galbene: Oros, Seto, Budescu / Mişelăricu
Astra: Lung jr. - Enache, Oros, Ben Youssef, Junior Morais – Seto (65’ Fatai), Laban – Tembo (54’ Florescu), Budescu (80’ Pinto), De Amorim - Alibec.
Oţelul: Abraham – Solomou (46’ Milea), Leca (19’ Mişelăricu), Sissoko, Popescu – Cucu, Tavares, – Grădinaru (53’ Tudorie), Popa , Iorga – Cernat.
Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) - Sebastian Gheorghe (Suceava) și Adrian Mărginean (Aiud) - Radu Petrescu (Bucureşti).

Comentarii   
  •  
  •  

#1 Lost » 11-05-2015 22:46

Asa s-a scris si ultima fila din Otelul Galati, o poveste cu mult suspans si actiune, dar cu un final tragic si crunt de personajul negativ Adamescu.

Lost

  •  
  •  

#2 myhaymyhaygl » 11-05-2015 23:12

Aia 700 si se bat pe locul 3, la noi pe putin 7000 si suntem pe ultimul loc..mare pacat.
+1

myhaymyhaygl

  •  
  •  

#3 Steel Dany » 11-05-2015 23:42

TO BE CONTINUED!

Ne vom intoarce, mai numerosi si mai puternici! Va fi o legenda care asteapta sa revina.
Ne vom intoarce, si daca nu noi, atunci copii nostri, care or sa arda sa vada si ei Otelul.

PROMIT CA PANA LA REVENIREA OTELULUI IN LIGA 1, NU VOI MAI URMARI NICI UN MECI DIN ACEST CIRC DE CAMPIONAT:

Steel Dany

  •  
  •  

#4 Myhay20 » 12-05-2015 05:32

Asteptam sa vedem planurile de viitor ale echipei, sper sa vedem un alt patronat care sa se si implice financiar!
Acest plan ar trebui sa ne fie prezentat si noua suporterilor cat mai curand deoarece oricum o mare parte din jucatori se pare ca au terminat campionatul la cum s-au prezentat aseara!

Myhay20

  •  
  •  

#5 bogdan64 » 12-05-2015 17:11

Citez pe Myhay20:
Asteptam sa vedem planurile de viitor ale echipei, sper sa vedem un alt patronat care sa se si implice financiar!
Acest plan ar trebui sa ne fie prezentat si noua suporterilor cat mai curand deoarece oricum o mare parte din jucatori se pare ca au terminat campionatul la cum s-au prezentat aseara!

Normal, asteptam! Asta stim sa facem ca suntem romani si mai ales galateni! Asteptam sa vina cineva cu bani multi, sa fie cinstit si sa preia Otelul! Asta e in mintea a 99,99 % din suporterii Otelului! Dar asta nu se va intampla niciodata! Nu va veni nici un seic, nici macar un Abramovich care sa fie dispus sa preia Otelul! Otelul e al nostru, al suporterilor si noi trebuie sa facem ceva ca Otelul sa nu se piarda in neant!

bogdan64

Login sau crează cont pentru a comenta              |